[]

pikap alırken nelere dikkat edilmeli?

Pikapalmak istiyorum püf noktalar nelerdir? 2. hız 3.hız gibi şeyler var mesela nedir o? 2.el alınır mı sizce?şöyleyse alma dediğiniz birşey var mı?




 
piyasada 300-500 liraya satılan çin malı, kendinden hoperlörlü, bluetooth'lu, usb'li, ana mekanizması birbirinin aynı olup sadece dış tasarımı değişik olan pikaplardan uzak dur. hem analog ses alamazsın hem de üzerindeki iğneler zamanla plaklara zarar verir.
deck sistem tavsiye ederim. yani pikabı, amfiyi, hoperlörü ayrı ayrı alıp birbirine bağlanayacağın bir sistem. eğer uğraşamam diyorsan eski dual setler var onlardan alabilirsin ortalama bir ses verir başlangıç için güzeldir.

plaklar iki özelliğine göre ayrılır: dönme hızı ve boyutu. genelde küçükler 45 büyükler 33/78 diye bir algı var ancak %99 doğru olsa bile istisnalar vardır. bende küçük ama 33 devir dönen plak var örneğin.

45'likler 45, 33'lükler 33, 78'likler 78 devirde döner. (çok istisna 16 devir dönen de var)
boyutlar 7 inç ve12 inçtir. (yine istisna olarak 10 inç boyutunda da var)

boyut olayını kafana takma. neredeyse her pikap her boyutu çalar. sadece 7 inç çalan pikaplar kendini belli eder zaten boyutu çok küçük olur.
hız olayını da kafana takma. 45 ve 33 devir zaten standarttır. 78 devir ise taş plak içindir, taş plak düşünmüyorsan 78 devirin hiçbir manası yok. ayrıca 78 devir için farklı iğne gerekir.

tavsiyem başlangıç için ikinci el deck sistem kurman. 2-3 bin lira arasına halledebilirsin.
  • striteraksli silikonlastik zirhliiblis  (02.06.20 01:12:29 ~ 01:15:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.