[]

sizce sony-microsoft türkiye için farklı bi fiyatlandırma yapar mı?

yoksa "bize ne kardeşim tr piyasası bizi bağlamaz o kadar da" diye mi düşünürler? olay şu çünkü, tahminen çıktığında 8-10 bin arası bir fiyattan satılacak bu aletler ve o dönemde sıfırdan benzer belki daha iyi özelliklerde bir pc de 12 bin liraya falan kurulabilecek çoğu kişi pc'mi upgrade ederim veya yeni pc kurarım falan diye düşünmez mi? belki ilk dönem olmaz ama daha sonra satışları arttırmak için yapmazlar mı bi şeyler?

#fakirtesellisi


 
yurtdışına gidip tatil yapıp gelince aynı fiyata denk gelecek. Kim niye alsın ki buradan :(


  • bahoho  (30.05.20 22:31:33) 
microsoft kesin yapar diye düşünüyorum. son 1 senedir yeniden yapılandılar ülkede ve pazardaki sony gücünü kırmak için topla tüfekle savaşıyorlar. hele ki sony hiç rekabetçi bir fiyat açıklamazsa -ki onlar da pazardaki güçlerine güvenip tok satıcıyı oynuyorlar- sony'nin altında fiyatlandırma için çaba sarf edeceklerdir.

500 dolarlık aleti 3 bin liraya satmazlar tabii de, bi ayar çekiceklerini düşünüyorum. tabii o zamanki kur dalgalanmalarına da bakıcaklardır. bizim pazardaki yabancı teknolojik ürünler kurun yakında zamanda çıkabileceği seviyeleri de düşünüp ona göre fiyatlandırma yapıyorlar. örneğin ürün piyasaya çıktığında dolar 7 lira olursa 7,50'den bile hesaplayabilirler. ki sene içinde o seviyeye çıkarsa tekrar fiyat arttırmış olmasınlar.
  • Bruce  (30.05.20 22:48:27 ~ 22:48:41) 
Yapamazlar, playstation 3 ve 4 ilk çıktığında zararına satıldı, yani cihazın satışından para kazanmak amaçlanmıyor zaten, devam eden süreçte maliyetler azalıyor. Yani türkiye'ye özel bir fiyatlama yapmaları çok.
İyi özelliklerde bir pc monitör hariç 1500 euro civarına mal oluyor gibi, biraz daha orta segmente inilirse de 1000 euro civarı olur. Neredeyse ps5 fiyatıyla aynı olur yani.
Türkiye güzel bir pazardı ama gelecekte pek güzel bir pazar olabileceği söylenemez, genel olarak yavaş yavaş tasarruf uygulamalarına geçecekler temel ihtiyaçlarını karşılama yoluna gidecekler, eğlence mobil cihazlardan karşılanacak daha çok, o kadar.

Daha kötüsü şu, fiyatlar çok yüksek olmak zorunda olunca, yani bugün 8000 liraya çıktığında bu cihaz alabilecek insan sayısı az olacak ve alabilenlerin büyük kısmı için 8k olması ile 10k olması arasında fark olmaz ise daha da pahalıya satmaları beklenebilir maalesef. Bu durumu ithal ürün satılan marketlerde görebilirsiniz daha çok, döviz kurundan dolayı erişilebilirliği düşen ürünlerin fiyatları fahiş seviyelere çekiliyor.
  • atom karincanin torunu  (30.05.20 22:55:57) 
Türkiye'nin ps3/ps4 pazari nasıldı bilmiyorum ama ne sony ne microsoft'un Türkiye'den acayip bir talep öngörüsü oldugunu sanmiyorum.

Yani bana göre 8000 ile 10000 arasındaki farki kapatacak kadar bir satis olamaz malesef. Ben acik soyliyim; ailemin maaşini dusunursem ve kendimi universitede ps3 aldigim yasa dondurursem, ps5 alamazdim. Ben o donem 1-1.5 falan vermistim su an ps4lerin 4-5 oldugu bir ortam var. Benim gibi cok kisi olacagini dusunursek ne olursa olsun satislari düşecek ve artık pricing ve marketin ne tahminleyecek ona bagli. Eğer zararina satisin getirisi zararsiz satistan az olursa hic umursamayip basip gecerler.
  • logisticsmanager  (31.05.20 02:32:24) 
Henüz fiyat açıklanmadan bu konular gereksiz. Ps3 500, ps4 400 dolar civarından çıkmıştı. Ps5 in de 500 dolar olacağı düşünülüyor, avrupa fiyatı ise 500 avro olur. Türkiye'de de %20 ötv, %20 gümrük vergisi ile 720 avro civarı olması lazım.

Gelelim ülkemize bölgesel fiyatlandırma olur mu? Microsoft yapar, Sony yapmaz, yaparsa büyük süpriz olur. Adamlar oyunlarda bütün dünyaya verdiği indirimi vermiyor Türkiye'ye :)
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (31.05.20 03:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.