[]

türk silahlı kuvvetleri 1 yıl boyunca bir kurşun bile almasa ne olu

yani kendi personeli dışında hiçbir şeye 1 kuruş bile harcamasa. helikopter, savaş uçağı, bomba, kurşun, tüfek hiçbirşey satın almasa ne olur? o para sadece eğitime ya da yazılıma filan yatırılsa olmaz mı? saldırıya mı uğrarız?




 
Bir yıl sonra çalışmayan bir yığın araç gereç olur.


  • heritage  (25.05.20 17:11:16) 
Hiç bir şey olmaz.
Şu gün savaş çıksa. 1-2 senelik mühimmat araç gereç depolarda var.
Hatta yiyecek bile depolarda vardır.

Fakat O para yazılıma eğitime falan harcanmaz.
Siz yazılım ve eğitim için para isteyin. Yarın gavur bankaları düşük faizli kredi verir zaten.
  • ycaycayca  (25.05.20 17:16:17) 
Şu anki durumunu bilmiyorum. Gerçi eskiden de çok bildiğim söylenemez ancak ihtiyaçlar önceden hükumetin talebi doğrultusunda belirleniyor. Mesela, aynı anda Suriye ve Yunanistan ile savaşa girersek suriyeyi 1 haftada bertaraf edip Yunanistan'a bir hafta dayanıp sonra suriyedeki birliklerin şu kadarını Yunanistan tarafına kaydırıp 15 günde bertaraf edebilmekiyiz derler. Bu hedeftir.
Buna göre planlama yapılır ve bu ihtiyaç doğrultusunda harcama yapılır.
Bu paralar harcanmazsa bu plana hazırlıklı olamayız.

Ha, bu kadar planlı ilerlemiyor olabilir çok fazla fuzuli masraf vs olabilir ancak temelinde bu var.
Aynı şekilde önceden bedelli çıkartmak yıllar alıyordu çünkü yapılmış planlar doğrultusunda personel ihtiyacı uzun vadeli olarak belirlenmiş oluyor.
Şimdi bir anlık sözle olabiliyor ayrı. Bu demek değildir ki bak isteyince oluyormuş.
  • kisa  (25.05.20 17:34:04) 
Kısaca değinirsek, devlet dediğimiz insanın yapısına benzetilir. Burada
Silahlı kuvvetler de bağışıklık sistemine benzetilebilir. Evet değil bir sene bir kaç ay bile hareketsiz kalmak bir çok tehlikeye kapı aralar.

Onlarca yıl "gelişim ve modernizasyon" yönünden dış alıma bağlı ve yerli üretim bakımından zaten geri bırakılmış (ama bunlara rağmen güçlü ve dirençli)
ordumuzun kendisini gösterme vaktidir artık. Yıllardır süren ve bitmesi istenmeyen Suriyedeki savaştan en fazla etkilenen Ülkemiz oldu. Buradan artık ders çıkarma vaktidir.
Sınırdan topraklarımıza bomba atıldığında:
- kendi sınırını koruyamayan devlet.. diye gülenler, şimdi Libya'da neler yaptığımıza baksınlar.

Hiç bir şey olmaz diyen bu topraklar üzerindeki yakın tarihimizi, iç ve dış siyaseti, ülkeler arasındaki ekonomik planları biraz daha gözden geçirmelidirler.

Asıl olarak paradan tasarruf etmesi gerekenler 5 liralık ürünü 3 aylık takside bölenler, avmden çıkmayan gereksiz harcamalarla yine kendi başını ağrıtan insanımızdır.
  • Erva  (25.05.20 18:59:21 ~ 19:02:43) 
Bir aracı 1 sene yerinden oynatmamakla aynı. Uzun süre hareketsizlik bakımsızlık daha büyük masrafa yol açar. Bunun adı işletme maliyeti. Uçaklar tanklar herşey belli bakım güncelleme takvimi var. Bence en bariz örnek Nokia hersene aynı şeyleri makyajlayarak ve yenilikleri yakalayamayarak mobil telefon sektörüne veda ettiler.

Ordu da öyledir sürekli eğitim güncelleme çalışan sistemleri iyileştirme bunlar pahalı aynı zamanda zaman alan prosesler.

İHA sistemleri başlangıç da oldukça vasat, aynı görevi f4 fazlası ile yapıyordu ama yatırım ve çalışma devam etti bak şimdi patır patır çalışıyor.

Bu insan doğası bile aynı, belli zaman hareketsiz kalsa düzgün beslenmesini uykusunu bıraksa işi ile alakalı kendini geliştirmese, gündemi sosyal ilişkilere dikkat etmese, maddi manevi çöker, bir süre sonra.
  • Fritz-X  (25.05.20 20:41:28) 
Dediginizin x kuruma ayrılan bütçenin y için harcanması gerekli değil, isteyen yapar yani x'ten kismadan y'ye harcama. öncelik meselesi.

Bir de eğitime neresine harcanacak yani, o da var. Daha fazla okul binası olacaksa sonuç ne farkeder bilemiyorum.
  • encokbenisevinnolur  (26.05.20 00:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.