[]

et yemezsem ne olur

Selam,

37 yaşında erkeğim. kendimi bildim bileli her gün et yemiş olabilirim. gerek güney doğulu olmam, yani kültürel bir alışkanlık olması sebebiyle, gerekse otuzumdan sonra düzensiz olarak da olsa ağırlık kaldırıyor olmam sebebiyle biraz fazla tüketiyorum. merakım şu ki; et yemezsem ne olur?

fiziksel olarak, ruhsal olarak, zihinsel olarak etkileri nasıl olur? geçiş süreci nasıl yaşanır. azaltarak mı bırakmalıyım yoksa tamamen mi keseyim? örneğin et suyuyla yapılmış yemeği yemek, beni hala etçil yapar mı ya da et yemediğim için olumlu bir şeyler olacaksa bedenimde ve zihnimde, bu azıcık miktardaki et suyu bile bu olumlu etkileri engelleyecek mi? proteini, amino asiti dengelemek için et harici gıdalara yönelmeli miyim yoksa bunlara takılmam yersiz mi?

et yemeği çok seviyorum aama ahlaki olarak yanlış olduğunu düşünmeye başladım. kafamda hatta bir distopya var; leşçilik. sadece ölü hayvanların yenilebildiği bir sistem kurulsa diye düşünüyorum ama bu geyik kısmı. sonuç olarak et yemeyi çok seviyorum ama canlıların kesilmesi artık yanlı gelmeye başladı. vicdanım rahat değil. yani av hayvanı tüketmek bile bir yerde mantıklı geliyor aslında. çünkü o hayvan o mermiyi ya da oku yiyene kadar özgürce yaşadı. ama böyle bir sistem de yok yaşadığımız dünyada herkes için. gidip kasaptan alıyoruz kent hayatında. neyse uzatmayayım. etçilken et yemeyi bırakmış arkadaşların tecrübelerini dinlemek isterim. iyi günler.

 
etten alacağın besinleri başka yiyeceklerden almaya devam edersen hiçbir şey olmaz, daha sağlıklı bile olabilirsin psikolojik olarak da. ama yetersiz beslenirsen hastalanma ihtimalin artar, eskisi gibi iyi hissedemezsin. yerine koyacağın gıdalara erişiminin kolay olması ve ne zaman nasıl yiyeceğini bilmen gerekiyor.


  • diffarentiationation  (17.05.20 20:09:25) 
37 Yaşına kadar tüketmişsin ve haliyle alışmışsın.Sevmeseydin zaten bu yaşına kadar yemezsin ve et erişimi çok da iyi olmadığı ülkede.Bana kalırsa devam et beslenmene sadece miktarını azaltırsın bu arada et ürünü yani et tavuk balık tüketmeden bunların içeriklerini diğerlerinden alman zor


  • shredd  (17.05.20 20:14:02) 
Kendine bu kötülüğü yapma. Evet vicdanen rahatsız edici ama sıra buna gelene kadar ohoo. Sağlıksız bir hayat olur.


  • sta  (17.05.20 20:36:55) 
Et yememekten kasıt hayvansal ürün tüketmemekse, et ve süt ürünlerinden alacağın protein mineral ve vitaminleri alabilmen için daha pahalı besleneceksin buda bütçe ayarlaman gerekiyor.

Yumurta 1 TL hesaplarsak aldığın protein mineral amino asit vitamin vs bitkisel karşılamak için belkide 5 lira harcamak zorundasın.

Vegan besleyenler genelde et ikamesi olarak glutenli karışımlar ve soya fasulyesi ile yapılmış peynir süt ikamesi kullanıyor ve bu ürün çeşitliliği hep ilave masraf. Market ürünleri soya proteini içeriyor erkek için östrojen hormonu artırıyor. Fazla soya Zarar.

Şahsım adına hafta da 2 gün vegan beslenip tavuk yerine hindi daha yerine keçi eti ile beslenmeye dikkat ediyorum.

Etsiz beslenmek ütopya az et tüketimi sağlıklı ama hiç tüketmemek bana göre değil.
  • Fritz-X  (17.05.20 21:12:35 ~ 21:14:43) 
Ben 7 senedir yemiyorum hiç bir şey olmadı. Biraz sakinleştim ama 23 yaşındaydım et yemeği bıraktığımda, yani yaşa/olgunlaşmaya da bağlı olabilir.
B12 takviyesi alıyorum dil altı ama B12'im düşük olduğundan değil, düşer de farkında olmam diye. Onun dışında mantarı, tofuyu, mercimeği, cevizi filan atlamamaya çalışıyorum.

  • aks-i endaz  (17.05.20 21:25:34) 
Her gun et yemek tehlikeli, sagliga zararli. Tamamen birakmasaniz da azaltmaniz sart.


  • kuehles blondes  (17.05.20 21:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.