[]

Okuma Bozukluğu ve Anımsayamama Sorunu

Arkadaşlar, son zamanlarda okuma bozukluğu yaşadığımı fark ettim. Hızlı okurken takılmaya ve sözcükleri yanlış okumaya başladım. Örneğin ''yakaya'' yerine ''yaya'', ''iklim'' yerine ''kilim'', ''öğretici'' yerine ''öğrenci'' gibi yanlış okumalar yapıyorum. Üstelik, hayatım boyunca hızlı ve doğru okuma özelliğine sahipken ve okumayı 5 yaşında kendi kendime öğrenmişken böyle bir duruma düşmek, beni psikolojik olarak etkilemeye başladı.

Topluluk önünde konuşurken yaşadığım aşırı heyecan ve ses titremesi şikayetiyle 2015-2020 yılları arasında, bir dönem selectra-dideral ve bir dönem de zedprex-dideral ikilisini kullandım. Bunların yan etkileri olabilir mi? Bir de 2 yıl önce kpss'ye hazırlanırken aynı şeyleri ikinci ve üçüncü kez tekrar ettiğim için bazı sözcükleri atlayarak ve hızlı okumaya başlamıştım. Bundan da kaynaklanabilir mi?

Bir de son olarak son 1,5 yıl içerisinde hafif çaplı unutkanlıklar baş göstermeye başladı. Örneğin bir futbolcu, bir film ya da basit bir sözcüğü zor hatırlıyorum. Örneğin geçen gün ''avokado''yu zor hatırladım, üstelik 15 yıl önceki ilkokul arkadaşlarımın isim ve soyisimlerini, hatta bazılarının okul numaralarını hatırlarken.

Bu iki durum, yani okuma bozukluğu ve anımsayamama sorunu birlikte bir anlam mı ifade ediyor yoksa ikisi de farklı durumlar mı?

 
takipteyim. ilaç kullanmadım ama bu sorunu çok yoğun bir çalışma döneminden sonra yaşamaya başladım. odaklanma sorunu da yaşıyorum.Doktora gitmeyi düşündüm ama psikyatrilik bir durum mu nörolojik mi bilemediğim için herhangi bir yere başvuramadım.


  • i am a legal alien  (14.05.20 15:47:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.