[]

sizce bu proje orjinal midir?

yurt dışında iyi bir üniversitenin computer science bölümünde master ını tamamlamış bir arkadaşım şöyle bir proje yapmış:
taranmış resim dosyalarında istediğin kelimeyi arayıp bulabiliyorsun.
böylece tif pdf vb. evraklarda veri çıkabiliyor. avukatlar üniversiteler, taranmış dokümanla uğraşanların işi kolaylaşabilir.

sizce bu ticarileştirme açısından özgün müdür? böyle bir program var mı? yani arkadaşın cv si iyi olmasa hiç sormazdım bu soruyu burada.

 
bunu yapan programlar var. yani resmi yazıya çeviren.


  • jelly bear  (12.05.20 23:50:48) 
tam aynısı mı bilmiyorum ama 2008 yılında epson marka yazıcım vardı. bir içeriği scan ettiğinde sana direkt olarak yazılanları word'de yazıyordu.


  • elektr10  (12.05.20 23:51:53) 
15 sene önce bile vardı böyle programlar. şu an online yapan çok site var.


  • renegade  (12.05.20 23:52:05) 
OCR yapıyor, ilgili resimleri öncesinden işlemesi gerekir. Direkt ben taradığım belgelerin içinde kelime arayayım diye bir çözüm belki yoktur ama taradıktan sonra ocr uygulamasından geçirip öyle saklanabilir dosya.

Muhtemelen ocr uygulamaları bunu yapabiliyordur zaten. Yani belgeleri içine atıyorsunuz, kendi içinde dosyanın arkasında metinleri tutup, aç dediğinizde resmi açabilir.

Çok özgün gibi değil.
  • atom karincanin torunu  (12.05.20 23:57:24) 
(bkz: ocr)


  • y e k  (12.05.20 23:58:50) 
farkım online yapması demişti, dönüştürmeden direk buluyor, yani ben de sizin dediğiniz benzeri bir programı hala kullanıyorum (abby fine reader)


  • fistikthecat  (13.05.20 00:00:05 ~ 00:02:19) 
Online veya offline farketmez, islem ayni sey. Google Photos bedavaya yapiyor hem de sadece taranmis dokumanda degil resimlerde de yapiyor:

9to5google.com
  • crown  (13.05.20 00:15:28) 
hocam hiçbir fikir orijinal değil. yani google çıktığında zibille arama motoru vardı, ama bir şeyi daha iyi yaptığı için bu hale geldi bugün. eğer yatırım için size geldiyse bu aklınızda bulunsun.


  • plutongezegendegilmi  (13.05.20 01:03:12) 
Kullandigi teknoloji eski olabilir ama sunuş seklinden fark yaratiyor.

Yukaridaki arkadaslarin yazdigindan hareketle, piyasada 150 tane video player var. Hepsi gereksiz o zaman? Ama degil iste. Temelde hepsi video oynatsa da sundugu farkli bi ozellik var.

Firmalarda taranarak foto olarak yedeklenmis binlerce dokuman var. Bunlarin icerisinden kelime bazli arama yapmak cogu firmaya ilgi cekici gelebilir. Evet temelde ocr teknolojisini kullaniyor ama bunu farkli bir sekilde sunuyor ya da sunmaya calisiyor. Guzel ve kolay bir program hazirlayip bunu firmalara pazarlayabilir elbette.
  • brkylmz  (13.05.20 02:11:38) 
@brk

bunu her ocr uygulamasi yapiyor neredeyse... gidin piyasadan en ucuzunu alin, offline yapar, hem de inanilmaz verimli sekilde.

hatta ücretsiz, basit olan google photosa yüklediginiz fotograflar icinde yazilar var ise, bunu photos search barda yazarak bulabilirsiniz.

hatta sadece yazi degil, videolardaki yazilari bile buluyor.
  • duygusuzromantik  (13.05.20 02:15:51 ~ 02:17:10) 
Her zaman ki gibi konu yine sorudan sapıp uçurumdan atlamış. Adam bunu pazarlayabilir mi diye sormamış ki, orjinal bir şey mi demiş. Özetle hayır.


  • Unde bach canim  (13.05.20 02:55:40) 
İyi bir üniversitede cs bölümü dediğiniz için diyorum bunları; gayet de güzel ve başarılı bir çalışma olabilir. OCR teknolojisi demiş herkes evet konu olarak OCR ama bunu nasıl çalıştı? Neler buldu, hangi problemlere çözüm sundu, daha önceki çalışmalardan farklı olarak daha iyi ne yaptı. Bilimsel çalışma dediğiniz böyle bir şey zaten. Herkes yepyeni bir şey ortaya koyamaz ki çoğu konu halihazırda var. Siz onu alır geliştirirsiniz. Bu kişi de atıyorum context'teki dili anlayıp o dilde en sık kullanılan kelimelere göre OCR'ı adapt edip daha önceki çalışmalardaki %90 doğruluk oranını bu sayede %95 yapmıştır ve bu müthiş bir şey. Gayet de güzel bir çalışma yayınlanıp güzel referanslar da alır.

Öbür türlü 30 senelik OCR teknolojisi hiç gelişmezdi, diğer hiç bir konuda da gelişim olmazdı. Bilimsel çalışma bu zaten. İnsanlar niye kızmış anlamadım.
  • queue  (13.05.20 03:00:28) 
örnegin evernote de eklenen tüm dökümanlarin ve resimlerin kelime bazli arama özelligi var.

buna ek olarak, ios üzerinden resimlerdeki opjeleri albüm icinde ariyabiliyorsunuz. Yesil, agac, köpek, kedi vs seklinde..

Proje yine de yapilabilir, ek özelliklerle ve hizmetlerle zenginlestirilebilir.

Eger arkaplanda daha iyi bir mekanizma kurulmus ise, büyük firmalar kisa sürede kapiniza dayanip patent yada firma satin almak seklinde teklif sunar.
  • VIPCH  (13.05.20 10:21:04) 
Çözülmüş, çoktan ticarileştirilmiş, hatta artık ücretsiz olarak sunulan bir problem olduğu için, çözülememiş problemlere odaklanmanızı öneririm. Şu anda evernote'a attığım her pdf'in içerisinde bu bahsettiğiniz şeyi gerçekleştirebiliyorum örneğin.


  • roket adam  (13.05.20 13:00:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.