[]

Nazara inanır mısınız?

inanırsanız, ne türlüsüne inanırsınız?

yani kötü enerji olarak mı yorumlarsınız yoksa dini bakımdan farklı bir şekilde mi tasvir edersiniz?

nazara inanıyorsanız nasıl korunur neler yaparsınız?

inanmıyorsanız da kötü enerjiyi nasıl açıklarsınız ve nasıl yok edersiniz. teşekkürler

 
Hayır.

"inanmıyorsanız da kötü enerjiyi nasıl açıklarsınız ve nasıl yok edersiniz"
Bilimde kötü enerji diye bir şey de yok, dolayısıyla açıklayıp yok edecek bir şey yok.
  • kobuzchu kiz  (11.05.20 13:56:49) 
Nazar veya kötü enerjiye inanmıyorum. Kötü enerji ile kasdettiğiniz nedir bilmiyorum ama olumsuz bir durum olduğunda nedenini anlamaya çalışırım. Şanssızlık olabilir, yeterince çabalamamış olabilirim, yanlış hareket etmiş olabilirim vesaire. Bunu anlayıp yapabileceğim bir şey varsa ona odaklanırım.


  • fotrsapka  (11.05.20 14:01:23) 
Nazar gibi üstün bir yeteneğe sahip olduğunu iddia eden kişilerin haline bakıp kendin anlayabilirsin yalan olduğunu. kendine faydası olmayan, kendine gelecek zararı engelleyemeyen kişiler başkasına mı zarar verecek bakışlarıyla.

Dini olarak da bir paradoks. insan ailesiyle mutlu mesut yaşarken, birisi nazar edip evini yuvasını dağıtıyor. adam eşine çocuklarına sahip çıkmıyor şiddet vs. öbür dünyada Allaha hesap vermez. ben iyi giderken senin izin verdiğin bir nazar beni kötü etti. sorumluluk bende değil der.
  • efruz  (11.05.20 14:06:30) 
Kobuzchu +1

Hayat boyunca insanlarin baslarina kotu seyler gelebilir. Yine hemen herkesin etrafinda kiskanc, insanlarin kotulugunden beslenen tipler olmustur. Nazar, kotu enerji gibi seyler de insanlarin baslarina gelen kotu seyleri aciklamaya calismalarindan ortaya cikan seyler. Ayni ayda dogup benzer kisilik ozellikleri gosteren insanlarin (ki gayet mumkun) burclarla aciklanmaya calisilmasi gibi bir sey.
  • voyager 1  (11.05.20 14:06:55) 
İnanmam, kötü enerji diye bi şey yok. En fazla psikolojik olarak başkalarından etkilenip yanlış yapmaya daha meyilli olabilisin ve buna kötü enerji diyebilirsin.

Bu tarz şeyler tamamen algıda seçicilik. Normal olasılık dahilinde olan bir şey olur ama aklında o kalır çünkü kötü şeyler daha çok etki bıraktığı için hatırlaması daha kolaydır. Yani mavi gözlü birinin sana bakıp konuştuğu 9 durumda bi şey olmaz ama 1 durumda işin rast gitmez ve sen "Aa gördün mü bak maviş gözleriyle nazar değdirdi" diye söylenirsin.
  • nundu  (11.05.20 14:07:09) 
ne nazar ne kötü enerjiye inanmam. insanın yaşadığı olumlu ve olumsuz deneyimlerin, duyguların tamamı o kişinin kendi yaptığı tercihleriyle ilgilidir.

aslında başarılı olacaktım ama şuna şuna anlattım nazar değdi, ondan başarılı olamadım cümlesinin meali, ..tüm yemedi ve yeterince çalışmadım kime .ok atacağımı bilemiyorumdur.

ya da negatif mizaçlı pesimist insanları hayatımda tutuyorum çünkü o kaostan oluşan gıybetten ve ajitasyondan vazgeçemiyorum demek yerine, ayyy şu kişi var ya hani şu okuldan, çok kötü bir enerjisi var ne zaman konuşsak başıma bir şey geliyor demek daha kolay.

tabii ki burda kendi tercihlerini yapabilen yetişkin bireylerden bahsediyorum.
  • Phoebe  (11.05.20 14:08:40 ~ 14:11:30) 
Nazarın bilimsel bir açıklamasını TED konuşmalarından birinde yabancı bir uzman yapmıştı, biz kültür olarak bunu inanca bağlasak da işin aslı bilimsel ve ucu psikolojiye dayanıyor, şöyle anlatalım.

Bizim bildiğimiz nazar bir şeyi insanların görebileceği şekilde sunmak, duyurmak, paylaşmak sonrasında o şeyin değer kaybetmesi, zarar görmesi vb durumu ve bu durum sadece bizim kültürümüzde yok dünyanın hemen her yerinde var ama farklı şekilde anılıyor.

Bilimsel olarak bu duruma şöyle açıklık getiriliyor, diyelim ki bir iş yapmayı düşünüyorsunuz ve o işten çok fazla para kazanacağınıza inanıyorsunuz ve bunu etrafınızdaki insanlara anlattınız sonra bir bakıyorsunuz hoop işler ters dönüyor doğru gitmesi gereken her şey yanlış gidiyor bunu nedeni o işe olan ilgi ve motivasyonunuzun azalması, motivasyonunuzun azalması da aşağıdaki nedenlere dayandırılıyor.

1. İşi anlattığınız insanlar sizin ön göremediğiniz olumsuz yönleri konusunda sizi uyarıyor siz bu uyarıları duydukça işten soğumaya başlıyor ve ilk günkü isteğinizi kaybediyorsunuz.
2. İşiniz iyi gittikçe ve etrafınızdaki insanlar buna şaşkınlıkla baktıkça siz çok iyi bir iş yaptığınıza ve sahip olduğunuz bu kudretle bu işi asla kaybetmeyeceğinize inanıyor ve dikkatinizi ilk günkü kadar vermemeye buna bağlı olarak da kontrolü kaybetmeye başlıyorsunuz ufak ayrıntılar bir süre sonra işinizi olumsuz etkilemeye başlıyor.
3. Etrafınızda işinizin iyi gitmesini istemeyenler de çıkıyor elbette ve bu insanlar sizi işinizden soğutmak için kötü senaryolar ile psikolojik bombardımana tabi tutuyor, ekonomiden, krizden vb durumlardan bahsederek sizi içten içe bir korkuya sürüklüyor siz psikolojik olarak bundan etkilenerek ilk günkü motivasonunuzu yine kaybediyorsunuz.

İşin özü buna ister nazar ister motivasyon kaybı diyin, dış etkiler buna neden oluyor yani bir güçten söz edemeyiz ama dış bir etkiden söz edebiliriz işlerin kötü gitmesinde. Bunu şoförlüğünüzü çok öven birinin etkisiyle kendinize olan güvenin artması ve buna bağlı olarak dikkatinizin azalması sonucunda kazaya karışmanızı da örnek verebiliriz.
  • solo  (11.05.20 14:46:45 ~ 14:49:19) 
nazar diye birsey elbette yok, neyseki burada da inanan yok, umarim burclar icinde durum boyledir


  • alttaraf  (11.05.20 15:05:23) 
birçok kez var olduğuna şahit oldum.
nazarlı birinin bir şeye hasetle baktığında o baktığı şeyin/kişinin başına felaket geldiğini birçok kez gördüm.

  • tabudeviren  (11.05.20 15:11:57) 
İnanıyorum lanet olsun. renkli gözlü değil ama mavi gözlü insanlardan koşarak kaçıyorum. Başıma gelen kötü şeyler için onları suçluyorum. Bu kadar tesadüf olamaz. Cidden acayip kenafirler.

Bulunduğum ortamda mavi gözlü biri varsa değil konuşup arkadaş olmak, göz teması bile kurmam. Hakkımda bir şey öğrenmemesi için çabalarım.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (11.05.20 16:54:06) 
inanmam ama şu ne;

herkesin hayatında bir defa yüzüne karşı nazar duası okunup pü pü pü yapılmıştır. o esnada feci esneme gelmesi ve esnemenin büyüklüğüne göre nazarın boyutu hakkında yorum yapılması? fiziksel bir etkileşim var ortada.

hadi bunu da açıklayın tadında oldu ama böyleyken böyle.
  • onemoremile  (11.05.20 17:24:45 ~ 17:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.