[]

80'li yıllardaki mısır hiyeroglifli tablolar

romalılar merhaba..

evimde benle yaşıt sayılabilecek (34) bir tablo var..

aha da bu: hizliresim.com

çocukluğumdan beri bunu hep çok sevmişimdir, şimdi de kullanmaya devam ediyorum.. lakin birkaç aydır bu tabloların mazisini merak etmeye başladım ben. bunlar 80li yıllarda nerede üretildi, nasıl üretildi, baskı tekniğiyle mi yoksa gerçekten çizilerek mi yapıldı, bu konuda bir fikri olan var mı?

bu konuda nette araştırma yaptım farklı zamanlarda satışa konmuş birkaç benzeri dışında bilgiye rastlayamadım.

bilgisi olan. arsa ve paylaşırsa sevinirim.

 
bir de, resmin basıldığı ya da çizildiği şey gerçekten papirüs olabilir mi? benim bildiğim kadarıyla papirüs pahalı bir şey ve bunun gerçek papirüs olduğunu sanmıyorum o yüzden.


  • geber marla singer  (08.05.20 15:55:48) 
merhaba. papirüs olması ihtimali çok düşüktür bence de, evet. babam 22 yıl önce mısır'a gittiğinde getirmişti bunlardan. yapım tekniğine dair fikrim yok açıkçası, bence elde çizilmiştir çünkü turistik eşya dükkanları için böyle şeyler çizenler çok var, dolayısıyla nispeten standart şeyler olsa gerek.


  • bir garip melek  (08.05.20 16:57:16) 
ahah başlığı görünce tahmin ederek geldim, aynısı ve bir değişiği (dik olan) bizde de vardı. Bence de ilginç-hoş otantik duruyor.

Fakat sanıyorum 80'lerde 25+ olan gençler almış hep. (o dönem annem babam öyledi)
  • nhk ni youkosu  (08.05.20 17:13:13) 
Gerçek papirüs değildir ve onları şeker kamışından yapıyorlar yanlış hatırlamıyorsam. Ben de 20 sene önce Mısır'a gitmiştim ve bizimkiler almıştı onlardan. Ayrıca Mısır'da çok fazla sahte turistik ürün yapılıyor. Birisi yanaşıyor yanına, mesela o senin resim için gerçek papirüsten yapılma (yeni) resim diyor falan. Ama o da şeker kamışı mesela. Bence o zımbırtıların sadece manevi değeri olabilir, bakarsın bunu şurdan almıştım dersin. Yoksa tamamı sahte, tamamı çöp şeyler...


  • malheiros  (08.05.20 18:29:03 ~ 18:29:56) 
90'larda çocukken gittiğim evlerde görüp özenmiştim ve 2000'li yılların başında Tahtakale'den almıştım ben de. Galata Köprüsü'nün altında Mısır ve Kızılderili item'ları satan bir dükkanda da hep görürdüm o yıllarda. Çok pahalı bir şey değildi, hatta çerçevesine resme verdiğimden çok para verdiğimi hatırlıyorum. Tam aradığınız bilgi olmadı ama 2000'lerin başından bir rapor sunmuş olayım.


  • wish i could find a way to disappear  (08.05.20 19:23:47) 
90’larda bizim evde de var. Hatta bildiğim 3-4 evde daha vardı. Bence o kuşak hatırlar, sözlükte başlık açılabilecek bir tespit.


  • sacrilegious  (09.05.20 01:16:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.