[]

Pres tuğla & yalıtım ilişkisi

Yaylada yapılacak tek katlı bir ev için pres tuğla mı yoksa normal dış cephe yalıtımı uygulanan duvar mı önerirsiniz? Pres tuğlanın yağmurda, soğukta nem alma, soğuk geçirme performansı nedir? Bir de ateş tuğlası nerede kullanılır?




 
ustasını bulabilirseniz tabi ki pres tuğla. son derece sağlam ve evladiyelik olur. tuğla askı aparatlarını, havalandırma boşluklarını pencere boşluğu gelen yerlerde kapatma detayı ve bir iki yerde genleşme derzini ayarlayacak işi bilen biri lazım ama. ışıklar firmasının ürünleri var dökümanı da vardır. alman halfen firmasının ürünlerine benzer üretim yapıyorlar onların da dökümanları var.

normal dediğiniz de direkt sıva boya olduğu için herkes yapabilir ama pres tuğla kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olmaz.
  • perloneth  (06.05.20 12:18:59) 
Pres tuğladan kastınız içi dolgulu yalıtımlı tuğla mı? Yalıtımlı tuğlalar duvar yalıtımında işe yarasa da kolon ve kirişler ısı köprüsü oluşturuyor, onların dışarıdan ayrıca yalıtım edilmesi lazım.

Ha yok pres tuğla derken eskiden beri bildiğimiz içi delikli tuğla, yani şuysa;

n11scdn.akamaized.net

bunun ısı yalıtım için bir özelliği yok ki!
  • John Bloor  (06.05.20 12:43:03) 
evet john haklı pres tuğla yalıtım malzemesi değil yanlış anlaşılma olmasın. yalıtımı koruyan kaplama malzemesidir.


  • perloneth  (06.05.20 13:27:15) 
ısı yalıtımı için boşluklı malzeme gerekir. bu boşluklar gaz betondaki gibi de olabilir eski delikli tuğlalar gibi de olabilir. gözenekli olsun yeter.

hangisinin daha iyi olduğunu inşaat mühendisi arkadaşlar bilir. ben akustikçi olarak bu kadar biliyorum.
  • alperz  (06.05.20 13:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.