[]

Günlük hayatımı düzene sokmak istiyorum ama nasıl

Merhaba, bu ay 22 yaşına gireceğim ama şu an hayatımı düzene sokmanın tam sırasıyken karantinayı bahane edip spor ve yabancı dil falan hariç günlerimi verimsiz geçiriyorum. Bunu düzeltmek için aklımdaki en uygun çözüm hayatımdaki herşeyi bir plan dahilinde uygulamak ama sorun şu ki plan yaparken başarılı olamıyorum, yani hem planı yaptıktan sonra aklıma yeni eklemeler geliyor, hem de plan tam tıkırında gitmediği zaman (en ufak farklılıkta) anında eski moduna dönüyorum.
Bu konuda her türlü tavsiyeye açığım, teşekkürler.



 
Genelde plansız programsız olmak bizim kültürümğzde var bence. Bunu kabullen -)

Yaşın genç değerini bil.

Ufak ulaşılabilir hedefler koy ve disiplin kazanmaya çalış. günlük rutin olarak uygula. Sarkmasın hiç. Günde Yarım saat bile olabilir.
  • kveldulv  (05.05.20 23:15:03) 
hepsini birden yapmaya calisma tavsiyem. ufak degisikliklerle ilerle. buyuk hedefler zorlar insani, yapamadigin zaman ben bir seyde basarili olamiyorum o yuzden hepsini salayim durumu olusuyor


  • The_Lollok  (06.05.20 00:20:46) 
bence anahtar kelime disiplin. planlarin cok iyi olmasa bile, bir disiplin cercevesinde surdurebilmeye calis.


  • foster  (06.05.20 00:55:12) 
1) Yapmak istediklerini sırasıyla bir deftere yaz. Telefonuna falan değil, deftere. En basitten en zora veya en kısa sürenden en çok vakit alana doğru sıralayabilirsin.

2) Telefonuna Todoist uygulamasını indir. Burada, yapman gerekenleri günlük olarak listele. Her gece yatmadan önce, ertesi gün yapacaklarını buraya ekle ve yaptıkça tik at.

3) Focus Keeper uygulamasını indir. Bu uygulama sana belirli süreler veriyor (örn. 25 dk). 25 dakika boyunca o yapman gereken şeyden başka hiçbir şey yapma. O süre bitince yap ne yapman gerekiyorsa. Uzun süreli çalışamıyorsan, odaklanamıyorsan, dikkatin dağılıyorsa bu yöntem güzel.

4) Akşam olduğunda, o defterine yazdığın listedeki hedefin için o gün ne yaptığını sorgula. Hiçbir şey yapmadıysan o şeyi gerçekten isteyip istemediğini düşün.

Ve en önemlisi aynı anda birkaç şeyi başarmaya/halletmeye çalışma.
  • jacque  (06.05.20 01:32:23) 
Yapmanız gereken tek şey ufak hedefler. Günde 10 dk yabancı dil (Telefon uygulaması yaparsınız) ve mutlaka yürüyüş gibi. Bu şekilde 2 hafta rutin oluştursanız zaten iyi hissetmeye başlayacaksınız. Ufak da olsa sürekli yaptığınızda zaten baya yol almış oluyorsunuz. Bu ikisi dışında da plan yapmayın derim.

Ben kitap okuma konusunda günde 20 sayfa telefondan okuyacağım diye başladım ve alışkanlığımı geri kazandım örnek olarak. Bu saydıklarım dışında kendinizi zorlarsanız yine yol alamıyorsunuz.
  • kaset  (06.05.20 17:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.