[]

Şu başlıkta yazılanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

eksisozluk.com

"geçmişlerinde büyük ihtimalle kırsallık ve yoksulluk vardır."

"türkiye ve ortadoğu ülkelerinde olan durum."

"ben malım ve mesleğimden başka kendimle ilgili sunabileceğim bir şey yok demenin instagramcasıdır."

"doktorların kendisinden başka herkesin doktor olmaya çalışmış ama olamamış zannetmesine bir örnek daha. net salaklık ve egoistliktir."

Sadece birkaç örnek yazdım, başlıkta sayfalarca nefret kusulmuş. Öncelikle instagramım yok, olsa da dr yazmazdım ancak bir insanın yalnızca profilinde mesleğini belirttiği için bu kadar eleştirilmesine anlam verebiliyor musunuz? Hadi eleştiriyi geçtim, adamlar ciddi ciddi niyet okumuşlar; eziklikten girip yoksulluktan, "karı kız düşürmek"ten girip egoistlikten çıkmışlar.

E Instagram zaten temelde kişinin kendisiyle alakalı her şeyi paylaşabileceği, insanlardan ilgi görmek için açılan bir platform değil mi? Bunu kötü bir niyetle söylemiyorum, biz insanlar diğer insanların görüşlerini önemseriz ve takdir görmek isteriz bu sebeple sosyal medya kullanımını hiç abes karşılamıyorum, ki zaten muhtemelen bunları yazanların birçoğunun instagramı vardır.

"Neden diğer meslekler yazmıyor" denmiş. İsteyen işini isteyen memleketini isteyen eşinin adını isteyen tuttuğu takımı yazsın abi kime ne zararı var? Mesela birinin profiline bankacı/Mersinli/Fenerli yazdığını görsem umrumda olmaz, adam sadece mesleğini profiline yazdı diye bu insanlar bu kadar basit bir şeyi evirip çevirip bir olumsuzluk çıkaracak kadar mutsuz veya art niyetli mi?

 
diğer meslekler de yazıyor, mesela avukatlar. avukat de doktorluk bu ülkede meslekten çok bir ünvan, bir statü göstergesi. bir insanın kendini mesleği ile tanımlamasında bir sakınca yok bence, hele ki böyle itibarı olan mesleklerde.

bu sövme durumu insanımızın default hali; hayatını sürekli bir şeylerden irite olarak geçiren, bir kesime sallamayı "farkındalık" gören çok insan var. tıpkı instagram kullanıcı adını dr olan açanlara karışamadığımız gibi kimin neyden rahatsız olacağına da karışamıyoruz. birilerinin başına bela olup dert açmadıkları sürece sallamıyorum ben böyle şeyleri.
  • Bruce  (03.05.20 01:48:39) 
Eksisozlugu ciddiye almayi birakali yillar oldu. Bilgi alma disinda kullanmiyorum. Yas ve zeka ortalamasinda ciddi dususun oldugu bir mecrada genelde kahvehane muhabbeti donuyor.


  • sadakatsiz  (03.05.20 01:48:55) 
yazılan şey yerine kimin söylediğini düşünmek lazım önce. ekşisözlük kredibilitesini kaybedeli 10 sene oldu. bi de bu başlık altında olumlu yorum arayamayız. tanımın kendisi zaten içeriği filtreliyor.


  • sttc  (03.05.20 02:05:50 ~ 02:07:07) 
hiç de haksız değiller, bizim gibi gelişmemiş ülkelerde doktorlar ilah gibi görülürler. hekimlik bir meslek değil de bir statü göstergesidir. tıp okuyanların çoğu mesleği sevdiği için değil para ve statüsü için okuyor maalesef. dolayısıyla egoist olmaları ve insanlara üst perdeden bakmaları kaçınılmaz.


  • candide  (03.05.20 02:07:03) 
ister doktor isterse başka bir şey yazsınlar umrumda bile değil. isteyen plakasına yazsın. isteyen alnına yazsın.
niye böyle boş şeylere takılıyoruz. yazan - yapan ayrı, takılan ayrı dert.

  • scudman1  (03.05.20 02:12:15) 
Benden yukarı olan herkesi aşağılayayım refleksinden kaynaklanıyor. Aşağılık kompleksi yani, okuyup mesai harcamana gerek yok.


  • roket adam  (03.05.20 02:19:48) 
doktor akrabam var, adamin 2 instagram hesabi var. birinde dr titrini kullaniyor ama orada sadece tibbi paylasimlar yapiyor. digeri kisisel hesabi onda titr yok. bence normali bu.

sen her firsatta dr titrini milletin gozune sokuyorsan, ki bunu eskiden araba plakasi ile yaparlardi, bu bence direk eziklik gostergesi, kimse kusura bakmasin.
  • cooperr  (03.05.20 02:24:03 ~ 02:24:41) 
asagilik kompleksi.

bir de turkiye'de meslek her seyin onune konuyor. doktorsan, karakterin onemli degil, isi var parasi var vs. turkiye'de de gizli kast sistemi var aslinda bakma. kisiyi meslegine gore degerlendirme katsayisi azalir insallah bir gunde.
  • baldur2  (03.05.20 02:53:01) 
Doktorlukla alakali hesap degilse bana da degisik geliyor. Onu yazacagin yer LinkedIn olmasi lazim bence. Bio kismina yazsa da anlarim mesela. Ama DR Ahmet Mehmet seklinde olunca ne bileyim. Ha beni baglamaz rahatsiz da etmez ama gereksiz oldugu kesin. Birine ‘nasi gidiyor’ diye sordugunda ‘iyi nolsun doktorum iyi gidiyor’ gibi bi cevap aldigini dusun. Onu orada belirtmeye gerek yok. Zaten bi seyi belirtmek icin ekstra caba harcayan insanin bi amaci olmasi lazim. O amac nedir diye sorduruyor insana.


  • icim urperiyor  (03.05.20 05:04:42) 
İçeriği okumadım ama başlık olarak tespit doğru. Eski fen lisesi mezunuyum, ÖSS tr derecem var. Donemimin yarısi tıpa gitti, ben tercih etmedim vicdani yük bidi bidi diye, şimdi pişmanım gerçi. gidenlerin neredeyse tamamı sosyal statü ve güvence için gitti, gerçekten insana kıymet verdiği için bu mesleği seçen azdı. Öte yandan aralarında bir tanesi vardı ki zaten lisede bile karakteri harika bı insandı, çok yardımsever di vs. Resmen hekim olmak için doğmuş. Ve şimdi muhteşem bir beyin cerrahi(tuş derecesine rağmen seçti). Arada girip çeşitli sitelerde hakkındaki yorumları okuyorum resmen gururlaniyorum bana neyse:) zaten bu işi severek yaptığı ve insana insan olduğu için değer verdiği için Anadolu'nun her yerinden gelen hastaları yere göğe sigdiramamis.
Diğerleri de işte rahatindan seçtikleri uzmanliklari bitirdi, çoğu yine doktorlarla evlendi. muhtemelen köylerine/kasabalarına döndüklerinde doktor bilmem kim diye karsilandiklari için cok mutlular.
Hakkıyla hekimlik yapan gözümde resmen insan üstü boyutta,. Ve biliyorum böyle çok doktorumuz var. Ama toplumumuzun yapısı gereği insanlarımız henüz kendini gerçekleştirmeyi iyi para ve sosyal saygınlığa esitlemis durumda. E doktorlar da bu böyle
  • galandar kostumu  (03.05.20 05:56:37 ~ 05:59:34) 
Mesleki paylaşım yapıyorsa doğal, kişisel hesapta ünvan kullanıyorsa tuhaf geliyor bana da. Yani açık konuşmak gerekirse, mesleğini statü kazanmak için icra ettiğini düşünüyorum. Sadece hekimlere özgü bir durum değil bu, kişisel hesabını Doç. Dr. ünvanı ile kullanan bir akademisyen görsem de aynı şeyi düşünürüm.

Fakat bu aslında toplumsal bir mesele. Çocuklarımızı yetiştirirken "önemli olan karakterindir çocuğum, onurlu ve erdemli yaşa" demiyoruz, "önemli olan akademik sınavlar, doktor-avukat ol, ancak bu şekilde hem bizim, hem toplumun gözünde değer kazanırsın" diyoruz. Dolayısıyla bu kişisel hesaplara eklenen Dr ünvanını da, bir insanla tanışır tanışmaz mesleğini sormayı da, evleneceği insanı mesleğine göre seçmeyi de trajik ve çarpık bir toplumsal yapının eseri olarak görüyorum. Bir insana asla mesleği üzerinden değer biçmem.
  • gmzo  (03.05.20 08:57:30) 
ben doktorları anlıyorum da avukatlar ne alaka ya? ne özelliğin var da kendine ünvan verebiliyorsun ki?


  • nahtoderfahrung  (03.05.20 12:25:16) 
Doktorlar ve avukatlar icin bir ada kuracaksin, hepsi orada bizden izole hayat yasayacaklar. Onlar icin kendileri haric herkes gereksiz shsjskshd :d

Gecen twitter’da gordum, cocugun biri kullanici adini advocate mi ne oyle bisi yapmis :d
  • eazy  (03.05.20 13:01:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.