[]

hukukçu arkadaşlardan yardım rica ediyorum. ah ekşi ah işimden olacağım ?

mahalli idarede 4b ye tabi sözleşmeli personel olarak çalışıyorum. Ekşi sözlükte gezi parkı zamanı ağırlıklı olmak üzere yazdığım 7 entry nedeniyle emniyete ifadeye çağrılmıştım(terör örgütü propagandası yapmak suçu). savunmamı verdim. henüz savcılıkça değerlendirme olmadı.

fakat bu durum çalıştığım kurumuma intikal etti. savcılık üst yazı ile soruşturma detayı olmadan ifademe başvurulduğundan bahsetmiş. kurum da, hakkımda soruşturma başlatacakmış ama elde avuçta da bişey yok. o yüzden savcılığa detayları öğrenmek üzere yazı yazdılar dün.

burada çok merak ettiğim bir husus var.

657 ye tabi memurların yararlandığı ZAMAN AŞIMI mevzusu.

657 kanun MADDE 31 ;
"(2) Belirtilen süreler içinde disiplin soruşturmasına başlanmadığı veya disiplin cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihten itibaren nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde, ceza verme yetkisi zamanaşımına uğrar."

diyor.

şimdi benim suçlamaya konu olan entrylerim üzerinden min. 5 sene zaman geçmiş durumda. acaba sözleşmeli personeller 657 memurlar kanununda geçen bu zamanaşımdan yararlabilir mi ?

bir de kurumumun genel bir disiplin yönetmeliği var. orada sözleşmeli personel ile ilgili tek disiplin maddesi şöyle ;


"2) Sözleşmeli personel kendi sözleşmesi hükümlerine tabidir.Sözleşmelerinde hüküm bulunmayan hallerde bu yönetmelik hükümleri uygulanır."

benim imzaladığım sözleşmemde, zaman aşımı ile ilgili bir özel bir hüküm olmadığından, 657 nin yararlandığı zaman aşımından fayda sağlayabilir miyim ?

savunmamda bahse konu etmeli miyim ?

teşekkürler.

 
"suçlamaya konu olan entrylerim üzerinden min. 5 sene zaman geçmiş durumda."
"imzaladığım sözleşmemde, zaman aşımı ile ilgili bir özel bir hüküm olmadığından, 657 nin yararlandığı zaman aşımından fayda sağlayabilir miyim"
yaz<dığın kısımlardan önemli olanlar bunlar.
zamanaşımı şöyle çalışır; suç olduğu iddia edilen giriyi yazdığın tarihten itibaren 2 yıl say ondan sonrası zamanaşımı. zamanaşımı suçun işlenildiği tarihten itibaren başlar öğrenme tarihinden itibaren değil. savunmanda evet belirtmelisin yalnız sen bunları belirtince idarenin elinde iki seçenek var ya zamanaşımı olsa bile ceza verir ve dava açarsın ki büyük ihtimal lehine sonuçlanır dava, ya da idare evet suç var ama zamanaşımı olmuş normalde cezası şuydu ceza veremiyorum der böyle bir işlem tesis eder. ona da sicile işlenmesin zaten zamanaşımı var ne cezasından bahsedilliyor diye dava açabilirsin. dmk da zamanaşımı her halükarda 2 yıl. suçun öğrenildiği tarihten itibaren olan soruşturma açma süreleri olan 6 ay ve 1 yıl benzeri sürelerde 2 yılın içinde. sen suç olduğu iddia edilen son giriyi ne zaman yazdın ondan itibaren 2 yıl say dolmuşsa zamanaşımı.
  • Topalordek  (29.04.20 18:05:42) 
@fempusay dediklerinizi destekleyecek mahkeme kararı veya hocalardan görüş belirtebilir misiniz? dmk 125te "Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde ceza verme yetkisi zamanaşımına uğrar." hükmü var. bu hükümden benim anladığım yazdıklarım doğru. ayrıca linkteki kararı okuyabilirsiniz. www.memurlar.net son olarak soruyu soran arkadaş duyuruyu sallamıyor galiba cevaplara tik atmamış.


  • Topalordek  (30.04.20 00:32:54) 
Dmk 125 ve devamını okursanız anlarsınız veya Danıştay kararını okuyabilirsiniz.


  • Topalordek  (30.04.20 01:33:45) 
çalıştığın yer belediye diye anlıyorum eğer muhalefette ise bir şekilde sümen altı edebilir.


  • nuisance  (30.04.20 11:02:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.