[]

İstanbul Yaşanacak Semt

Selamlar,

Çalıştığım yer ofisi kapattı ve artık evden çalışma modeline geçiyoruz tamamen. Levent'te çalışıyordum, evim Baltalima'nında. İş sektörüm de Levent civarında genelde. Artık işe gitme gibi durum olmadığından semt olarak yaşayabileceğim yerleri belirlemekte sıkıntı çekiyorum bütçe sebebiyle.

Bu doğrultuda maksimum 2.500 TL'lik bir kira bütçesi ile Dikilitaş ve Gayrettepe civarında ev baktım ancak Avrupa Yakası'nda oturulabilir bir ev 3k'dan başlıyor. Bu civarda diğer semtlerde de park sorunu var maalesef Çeliktepe vs gibi. Profil de çok değişiyor.

Anadolu Yakası'nda daha önce hiç yaşamadım ve bilmiyorum da. Ancak Maltepe e5 altı, hem metro hem de marmaray'a yakın olduğu için ideal geliyor. Sahil şeridi de çekiyor. İşe gitme gibi bir durum da olmadığından tamamen sizce Maltepe'ye mi odaklanmalıyım? Fiyatlar diğer semtlere göre nispeten uygun. Veya daha rahat yaşayabileceğim başka bir semt?

Teşekkürler.

 
Maltepe de oturuyorum çok uzun zamandır. Bir sıkıntım yok doğrusu, son zamanlarda biraz daha kalabalıklasti tabi.
Maltepe ışıklardan Kadıköye, yüzevlere doğru her yer güzel ama cami dipleri değil. Aynı şekilde Kucukyali ya da bakabilirsiniz

  • kisa  (28.04.20 22:06:10) 
Sarıyer veya arnavutköye bakın?
Arnavutköydeki eski bazı evler çok pahalı değil, deprem riski zemin açısından çok az olduğu için eski ev sorun olmayabilir.
Yenisahra, kozyatağı falan oralara bakın.
  • jimjim  (28.04.20 22:07:26) 
yukarida biri icadiye 2+1 ev diyor 1450 diyor. cok iyi fiyat bence, oralari da severim sahsen

maltepe de daha iyidir bence surekli sosyallesen bir tip degilseniz. 10 sene once besiktas derdim simdi sessiz sakin yerler... kafa kaldirmiyor bir yastan sonra. hele hele evde calisacak olunca
  • yoggi  (28.04.20 22:33:54) 
Come to kucukyali.


  • bradshaw  (28.04.20 22:37:17) 
Ofise gidip gelmeden evden çalışarak 10 seneye yakın Ortaköy'de yaşadım. 3-4 dakikada Yıldız Parkı'nda veya sahilde olabilmek çok güzel bir histi :) Eğer İstanbul içinde git gel çok yapamayacaksanız, bağlantı yollarından birinin üzerinde oturmazsanız (Palanga'dan Dereboyu'na inen sokaklar vb.) ve düzgün komşulara denk gelirseniz Türkiye'de yaşamıyormuş gibi bir hayatınız olabilir.

Son 1 senede değişmediyse 3.000 TL altına ev bulmak mümkün.

Park meselesi çok önemliyse hiç uğraşmayın bence. Beşiktaş ve Ortaköy otoparklar olsa da arabalı hayata bence pek uygun değil.
  • bruce mclaren  (28.04.20 22:42:49) 
benim işyerim akatlar'da evim de emirgan'da.
hemen hemen aynı lokasyonlarda sayılırız.
belki emirgan'da bulamazsınız ama 2500'e reşitpaşa taraflarında çok güzel evler bulabilirsiniz. her yere de yakın, metro uzak değil. hem muhitten de kopmamış olursunuz.
  • tekkisilikbirordu  (28.04.20 22:48:25) 
erenköy suadiye arası tren yolu ile minibüs caddesi arasında kalan şeride bakabilirsiniz. sakin bir bölgedir.


  • orpheus  (29.04.20 00:23:09) 
bahçelievlerde oturuyorum. şirinevler tarafı falan kötü ama bizim oturduğumuz taraf bayağı iyi çok seviyorum bahçelievleri. ben bahçelievler mah tarafındayım. siyavuşpaşa vs oralar da güzel bayağı hatta oralar daha iyi diyor eşim ama burası da çok güzel.


  • matilda  (29.04.20 00:32:17) 
1+1 yetiyorsa küçükyalı'da çok iyi evler var 2300 civarına, bostancı'ya da bakabilirsiniz.


  • golgi aygıtı  (29.04.20 01:25:01) 
dostum 2500 liraya kanlıcada deniz manzaralı bir evde yaşayabilirsin. marmaray, metro gibi olaylar zorunluluk değil tercihse, ben olsam öyle yapardım.


  • it aint hard to tell  (29.04.20 01:28:03) 
Avrupa yakasında levent, ulus iyidir. Ailemle kalırken orada yaşıyordum. Ama 3 bine pahalı dediğiniz için burayı eledim. Ulusta oturulacak düzgün evler 5’ten başlar. Anadolu yakasında Ataşehir uygun bir semt. 2-2500’e güzel bir daire bulabilirsin. Şu an buradayım Köprüye çıkmak beş dakika arabayla. Kadıköy ayağının altında. Metro var. Ulaşım açısından güzel. Maltepe yerine daha tercih edilesi bence. Daha önce o civarlarda yaşamış biri olarak bir yere çıkmak işkence oluyordu merkezi yerlere uzak olması nedeniyle.


  • ruhen hastayim ben  (29.04.20 02:21:52 ~ 02:24:07) 
bostancı-erenköy arasında kalan tüm semtler istanbulun en iyi semtleridir bana göre.yani kadıköyünn mahalleleri.

dahada ilerleyip maltepe ilçesin bütçe olarak daha düşüktür oranın da idealtepe mahallesi iyidir.
ayrıca anadolu yakasına taşınan bir daha avrupa yakasının yanından geçmez.
  • jamswety  (29.04.20 02:28:22) 
acıbadem, koşuyolu taraflarına bakın.


  • obaa  (29.04.20 02:32:27) 
Deprem için zemin çalışması var. Oraya bakın zemini düzgün yerlerde arayın. Ortaköy ün yokuştaki sırtları mesela çok güvenli ama ana caddesi dere komple.


  • tessera  (29.04.20 09:02:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.