[]

motor tavsiyesi

merhaba

daha önce hiç motorum olmadı, 30 yaşındayım. mt07 bakıyorum. veya xmax 250. her ikisinin de abs li modeli olanlara baktım. bu zamana kadar şehir içi şehirlerarası bisikletle çok gezmişliğim var ama bu motorsiklet olayını 15 yaşından beri istiyorum. güvenlik en olmazsa olmazım. yani en süper sport motorda bile 70 km/h geçmeden gidecek sabrım ve tırnak içinde korkum var. motoru koyacak kapalı garaj da var. sadece haftasonu güneşli güzel havalarda keyif yapmak için sürmek için bir motor arıyorum. bana ne tavsiye edersiniz. bu 2 motoru da daha önce hiç yakından görüp dokunmadım. motoru olan hiç arkadaşım çevrem de yok malesef. istanbulda kiminle nerde tanışırım bilemedim. küçükcekmece cennet mahallesinden çıkıp florya sahilden zeytinburnu cankurtaran eminönüne işe gidebilirim en fazla. söyleyeceğiniz her şeyi dinler, not alır, gelecekte kullanmak üzere kulağıma küpe ederim.


Teşekkürler

sevgiler.

 
Ablam ve eşi 40 yaşından sonra motora merak saldılar ve güvenlik onlar için de çok önemliydi. Motor ehliyet alır almaz hondanın sanırım Gebze de motor eğitim merkezi var, orada da 2 kur eğitim aldılar.
Öncelikle uygun ekipman ve arka yollardan ilçelere giderek (Ankara) pratik yaptılar ki takibi 1 yıldan fazla sürdü. Genelde trafiğe çıkmıyorlar, şehir içinde öıkacaklarsa kalabalık saatleri tercih etmiyorlar. Böyle uzun zaman geçirdikten sonra tam anlamıyla motor kullanmaya başladılar.

  • balik kraker  (28.04.20 00:00:40) 
İlk iş Yamaha Riding Academy ya da Honda Motosiklet Eğitim Merkezi gibi kurumsal bir yerden eğitim alın.


  • halitkin  (28.04.20 00:07:45 ~ 00:08:17) 
önemli olduğunu düşündüğüm ancak çoğu kişinin dikkat etmediği bir husus, önce ekipmanlarınızı alın, sonra kalan paranızla motoru alın. kask, eldiven, dizlik, koruyucu ceket bunlarda paraya kıyın.


  • istenmeyen evlat  (28.04.20 00:31:26) 
xmax ile başla sonra büyütürsün.

hiç bilmeyen için mt07 ben belamı arıyorum demek.
  • duyurukullanıcısı  (28.04.20 00:32:27) 
xmax 250 çok rahat bir motor, mt07 falan şuan senin için fantazi.

xmax 250 bile acemilik atmak için pahalı ve büyük bir motor.

ben senin yerinde olsam mondial falan ucuz bi 100lük scooter alır bu yazı onunla geçirirdim,

xmax veya mt07 ile durduğun yerde düşsen bile dünyanın masrafını çıkartır.
  • hem şişko hem deli  (28.04.20 00:49:46 ~ 00:50:30) 
Henuz bunlari belirlememissen onceligini su sekilde siralamani onemle tavsiye ederim:

1-Ozel egitim. En onemlisi bu. Yeme, icme ama uzmanindan ozel egitim al. Kafandaki bircok sorunun cevabini alacaksin. Motosiklet tarzin dahil buna. Ben motosikleti aldiktan 1 bucuk ay sonra kullanmaya basladim. O arada bayide bekledi cunku egitim almadan uzerine binmedim. Cok iyi araba veya bisiklet kullanabilirsin. Arabanin 20, bisikletin 50 kati farkli bir deneyimdir motosiklet. Cok iyi bir akademiden egitim aldim ve bu egitimler sayesinde hayattayim. Youtube'tan videolar da izleyeceksin tabii ki ama once birebir egitim alman gerek.

2-Ehliyet.

3-Ekipman. Motosiklet pazari cok uctu. Pahali urun iyidir algisina dusmeden ve aksesuarcilarin marketing tokatlamasina izin vermeden bizzat kendin arastirarak dandik olmayan guvenlik ekipmanlarini tamamla. Kask, ceket, eldiven, pantolon, ayakkabi.

4-Motosiklet satin almak. En zevklisi bu madde gibi gorunebilir ama yukardaki maddeleri yerine getirerek yaparsan alacagin zevkin 10 kati olacagina emin ol.

5-Ehliyet komisyonu disinda HIC KIMSEYE iyi motosiklet kullanabildigini ispatlamak zorunda degilsin. Asla boyle bir yarisa girme.

6-Senin motosikletinden daha iyisi, daha hizlisi, daha cok bagirani ya da senden daha deneyimlisi her zaman vardir. Show'u motorun uzerindeyken yapma.

7-Motosikletine asla "s***m kucuk" egzozu takma.

8-Sifir promil alkol.

9-Kasko.


Herhangi bir ihtiyacin olursa mesaj atabilirsin. Unutma 1. sirada egitim var.
  • pass  (28.04.20 00:59:40) 
Sunu al bunu alma diyenlere aldiris etme. Tarzini kendin belirlemen lazim. Racing mi scooter mi cruiser mi kendin anlamalisin bunu. Motosiklet zevk isidir. Hangisinden zevk alacagini belirlemen lazim. Xmax'le baslayip sonra naked'a gecersin gibi sozler ezbere soylenmistir. Elmayla armut gibi seyler. Hepsinin kendi icinde artilari eksileri vardir ve onceliklerini belirleyerek bir secim yapman gerekir.

Bana baslangic icin 150'lik dandik bir motor al duse kalka ogrenirsin diyorlardi ama bir kez bile dusmedim. 250'likle basladim ve egitim alirken hoca bana sunu soyledi: "Ben basta bilsem sana 250'lik aldirmazdim daha yuksek motorla baslayabilirdin."

Bu yuzden egitim cok onemli diyorum. Ufkunu acacak olan motosiklet satan insanlar degil bizzat senin kendi tecrubelerindir.
  • pass  (28.04.20 01:06:11 ~ 01:11:24) 
mt07 no.... korkum ve sabrım var demişsin ama o korku o kadar kolay aşılıyor ki inanamazsın.korkun ve sabrın tecrübenden önce biter.

bu işin mantığı, yolu yordamı ufak ve hafif bir motorla başlamaktır. bütçen varsa hondanın 3 kur motor eğitimleri var 125cc'den 600'e hepsini kullandırıyorlar.
  • orpheus  (28.04.20 03:11:22) 
arkadaşlar çok iyi tavsiyeler vermişler özellikle sürücü okulu ve ekipman gibi konularda ama 5 yıllık motor kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki büyükşehirlerde motor kullanılmaz.

istediğimiz kadar iyi sürücü olalım karşı tarafın bi hatasında o yarım saniyelik anda okullarda öğretilenler değil, refleksler devreye giriyor. ya birden frene abanıyoruz ya direksiyonu kıramıyoruz kitleniyoruz olmuyor, kurtarmıyor. bu işi en iyi yapan adam şu an mezarda(altın elbiseli), motorcuların bir atasözü var, "kaza yapmayan motorcu yoktur, henüz kaza yapmamış motorcu vardır" diye. bunu da bil.

soruna cevap olsun diye almaya kararlıysan xmax al
  • egokalp  (28.04.20 04:40:09) 
Sym orbit 50.


  • luluki  (28.04.20 06:37:49) 
Eğitim diye tekrarlamaya gerek yok, bunu anlamışsınızdır sanırım.

Bizim zamanımızda eğitim meğitim ne gezer, A2 ehliyeti veren kurs bile bulmak zordu. Düşe kalka öğrendik, siz yeniler düşmeyin diye daha önce düşmüşlerden ve düşenleri analiz etmişlerden toplanan bilgilerle eğitim veriyor hocalar.

Motor türü ne olsun? Agresif motor olmasın, MT07 de masum bir motor değil.

Hiç öyle ben kendime hakim olurum filan demeyin, motorcuların sık yaşadığı Ikarus Sendromu nedir araştırın, öğrenin.

Ekonominiz el verdiğince kaliteli ve güvenli ekipmanlar alın, güvenli demek pahalı demek değil. Atıyorum 500 liraya Sharp testinden 5 yıldız almış güvenli bir kask alabilirsiniz, ama bütçeniz varsa daha konforlusunu alabilirsiniz, sesi daha az geçirir, daha hafiftir vs ama pahalı diye daha güvenli demek değil.

Ekipmanı almak yetmez, giymeye de üşenmemek gerekli. Çok görüyorum gençleri, kafada on numara kask, sırtta on numara mont, fena karizmatik duruyor.

Ama ne bot giyen var ne dizlik takan, bez ayakkabıyla, spor ayakkabıyla biniyor hemen hepsi. Eldiven takmayan da çok, belli ki hiç düşmemişler, asfalta ellerini sürtmemişler.

Herkesin atladığı bir ekipman da sırtlık, montların içindeki soft sırtlık gerektiği anda işe yaramaz, ayrıyeten içe giyilen baklalı kabuk sırtlıklardan giyilmeli.

"ya bizim bi arkadaş reyzikle başladı, hiç de kaza yapmadı" diyenlere aldırma, agresif motorlar tehlikelidir.

Pistte yarışmak için üretilen bir motorun trafikte kullanılmasına izin verilmesi bile oldukça saçma bana göre.

Büyük cc ile başlanmaz mantığını da doğru anlamak lazım, motor hacminden çok motor karakteri önemli. İyi bir eğitim aldıktan sonra, boyun ve kilon uygunsa 750-1000 cc bir enduro ile başlanabilir, ama 600 cc racing ölümcüldür.
  • John Bloor  (28.04.20 11:14:33) 
konuyu algilama ve yaklasma biciminiz bana gore yanlis. turkiye'de yollar ve suruculer siz ne kadar iyi surseniz de olum riskinizi cok arttiriyor.


umarim icinize biraz korku duser de daha yavastan sureci planlarsiniz.

kendinizi imha etmemeniz dilegiyle.
  • gpaxful  (28.04.20 17:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.