[]

Vakıf üni arş gör maaşları yükseldi mi?

Devlettekiyle aynı olacak kararından sonra bir değişiklik oldu mu?




 
Nisan maaşını alınca (Mayısta) görebiliriz, görmeyebiliriz de. Bir arkadaşımın üniversitesi kısa çalışma ödeneğine başvurmuş onlara şimdilik zor gibi.

ben öğretim görevlisiyim, bizde de bazılarını işten mi atarlar, part time veya ders saat ücretliye mi döndürürler n'aparlar bilmiyoruz. Herkese o parayı vermeyeceklerini düşünüyorum.
  • nhk ni youkosu  (28.04.20 01:09:45) 
Bildiğim kadarıyla, henüz buna dair bir bilgilendirme yapılmadı personellere. Kanun, yürürlüğe girdiği andan itibaren geçerli diyordu teklifte gerçi.

"Duyduğuma göre, Mayıs ayında yükseltilmiş hâli ile yatacak." diyen birini de duydum, nhk ni youkosu'nun dediği gibi arkadan dolandıracaklar diyeni de duydum. Sözleşmeler bitene kadar, üst sınırdan ve düzenlenmiş hâli ile yatırmak durumundalar sanıyorum, sonrasında ya kovarlar ya yarı zamanlıya çevirirler muhtemelen çoğu kişiyi.
  • tel tokasini duzelten samuray  (28.04.20 01:37:11) 
Peki ama hali hazırdaki sözleşmeler kurum tarafından uzatılabiliyor. Zam oranıda (enflasyonlla ilgili olarak) belli zaten. Şimdi bu yasadan sonra az ücret vermek isteyen vakıf üniversiteleri vermemeye devam edebilir mi? Bana bir engel yok gibi geliyor. Umarım yanılıyorumdur. Yani yemi yasaya göre düzenleme nasıl olacak?
Bir de bu parayı kim verecek :D yani bu okullar zaten köle parasına insan çalıştırmak için bu sayıda kadro açıyorlar, e şimdi o kadar insana yeni şartlarda maaşları nasıl verecekler?
İkinci sorum da; vakıf üniversitelerinde dr/doç: prof maaşları da düşük. Şimdi bir ar gör le dr’un ücretleri neredeyse aynı olacak. O da saçma.
  • rewlack  (28.04.20 11:25:39) 
@rewlack,

"zam oranı belli"
değil aslında :D hiç zam yapılmayan da tanıyorum, enflasyonun altında yapılan da, enflasyon oranında yapılan da... öyle herkese enflasyon oranında zam falan yapılmıyor.

valla maddede "devletten az olamaz" diyor. Fakat yarı zamanlı gösterip çözebilirler. Tabii haftada 2 gün falan gelme demeleri lazım sanırım.

Para konusuna gelince, mesela benim çalıştığım yerde sıkıntı. 100+ öğretim görevlisi var (Meslek Yüksekokulu). Fakat zaten bir çoğu 1-2 gün ders veriyordu, yarı zamanlıya dönüştüreceklerdir bence, bir kısmımıza da 5 gün gelin o parayı verelim diyecekler sanırım.

Diğer büyük vakıf üniversitelerine pek koymaz gibi geldi şu yüzden, aslında sadece arş.gör. ve öğr.gör(varsa) etkilenecek. Dr.Öğretim üyesi olanlar zaten devletle eşit veya hatta daha fazlasını alıyor. Vakıfta dr veya doçent olanlar devlettekinden daha çok alıyor (en azından biraz popüler tanınmış olanları)

yani: "dr/doç: prof maaşları da düşük"
demişsiniz ama benim gördüğüm tam tersi. Tabii vakıfta sabah akşam kart basmak girişin çıkışın takip edilmesi hoşlarına gitmiyor, devlette isterlerse derse bile gitmiyorlar :D O bakımdan bir kısmı devleti tercih ediyor. (yine benim gördüğüm kadarıyla)
  • nhk ni youkosu  (28.04.20 13:23:38) 
belli derken kendi sözleşmemde öyleydi en azından teorik olarak yani.
bir de ar.görlerin öğretim görevlilerinden farkı olabilir mi acaba? şu şekilde bunlar zaten 1 gün akademik izinli. yani 4 gün geliyorlar ve devlette bu şekilde hak ediyorlar zaten maaşlarını; daha neyin part time'ı :D

*bu arada biliyorum, vakıf üniv.lerinde, 3 gün gel seni part time yapalım böylelikle diyenler var. ama bu defa da 3 günlük maaş yine bu yeni yasa sonucunda değişen ücretler üzerinden olmaz mı?

4 gün:6000 olacaksa
3 gün: 2500 olamaz mesela.
gerçi neler duyuyoruz. :D
  • rewlack  (28.04.20 18:38:44) 
abi aynen işte neler duyuyoruz :D

o da 5 gün 6000 aslında. Yeterlik, tez izleme gibi konularda izin veriyorlar (o da dönemde 1 kere zaten) ama ben tezimi yazacağım dersen izin vermiyorlar bildiğim kadarıyla. Hatta bir üniversite arkadaşımın gitmediği günü maaşından kesiyordu.(haksız olarak tabii, ama çok karşı koyabilen yok)

vakıf üniversiteleri gerçekten ilginç ticarethaneler.
  • nhk ni youkosu  (28.04.20 19:31:20 ~ 19:31:57) 
Bugün mail geldi, kısa çalışma ödeneğine başvurmuşlar :D Bakalım neler olacak.


  • nhk ni youkosu  (29.04.20 16:09:09) 
ya soruyu soran arkadaşın da duyurusunu gasp ediyormuş gibi oldu ama o da dahil hepimiz haberleşelim, süreçle ilgili.
ben de şöyle bir şey okudum; bu aslında sadece çalışanların kara kaşına kara gözüne değil, maaşın bir kısmı devlete vergiye gidiyor sonuçta. çok maaş çok vergi gibi düşünülebilir. sıcak para bir açıdan.

ama zaman gösterecek tabii.
  • rewlack  (29.04.20 22:37:16) 
rewlack'in dediğine istinaden bir güncelleme yapayım: Şu anda, iki vakıf üniversitesinde, eski ücretler yatırıldı bu ay için. Sizde durum nasıl?


  • tel tokasini duzelten samuray  (05.05.20 18:28:15) 
rewlack başlık açmıştı bugün oraya yazdım ben:)
www.eksiduyuru.com

bizde ve bildiğim bir üniversitede kısa çalışma ödeneğine başvuruldu. Bana maaşımın 1/5'i geldi henüz, 15'inde ödeniyor maaşlar bakalım başka bir kısmı gelecek mi. :/

Mart maaşı tam gelmişti. 27 Mart'ta KÇÖ'ye başvurmuşlar Nisan maaşı sıkıntılı o yüzden. Sanırım Mayıs da böyle olur.
  • nhk ni youkosu  (05.05.20 19:03:51 ~ 19:04:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.