[]

Breaking Bad

Baking Bread demek miydi? Ekmek pişirme, meth pişirme? Olabilir mi?




 
Bryan Cranston stated in an interview that the term "breaking bad" is a southern colloquialism, referring to someone who has taken a turn off the path of the straight and narrow. The lapse could last for a day or a life time.

Kaynak:IMDB Breaking Bad trivia sayfası. Hala kafamda Türkçesi tam oturmuş değil ama düşündüğünüz gibi bir anlamı yok, yoldan çıkmak gibi bir anlamı var dizinin temasına uygun olarak.
  • amugochi  (27.04.20 04:06:28) 
Zıvanadan çıkmak, kafayı kırmak, dark side'a geçmek gibi bir anlamı var.


  • prole  (27.04.20 08:06:58) 
ben "kötülük arası" gibi bir şey diye okumuştum. yani bu adam normal sıradan vatandaş ama hayatının öyle bir yerine geliyor ki uyuşturucu falan yapan, asitte ceset eriten birine dönüşüyor.


  • matilda  (27.04.20 09:35:40) 
Ne ekmeği?

Kötü kırılma da diyebiliriz sadece bryan cranston değil dizide neredeyse her karakterin bir kirilma noktasi var ve bu kirilma noktasindan sonra kotu seyler yapmaya basliyorlar.
  • turkce konusan uzayli  (27.04.20 10:11:51) 
hayır alakası bile yok, yanlış anlama ama aşırı basit ve gavurun deyişiyle "lame" bir fikir olurdu bu.

"kötü yola girmek" gibi düşünebilirsin. amugochi açıklamayı zaten yapmış ama dizinin başında da geçiyor bu laf. her ihtimale karşı spoiler olarak paylaşacağım,

****SPOILER****

walt, jesse'ye para verip de "git karavan al yeğenim" dediğinde jesse, "all of a sudden you've just decided to break bad?" gibisinden bi şey diyodu, tam cümleyi hatırlamıyorum.

****SPOILER****

baş aşağı gitmek, kötü yola girmek, "skerim işi gücü şampiyon ankaragücü" deyip suça ve itliğe yönelmek vs. gibi anlamları var. diziyi izlersen zaten walt'un meth'i "rızık" için pişirmediğini göreceksin, küçük emrah mı bu yav ekmek pişirme ne alaka :(
  • der meister  (27.04.20 10:32:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.