[]

Arkadaşlık ilişkileri

Biraz dertleşmek için yazıyorum aslında. O yüzden ee bunda soru yok demeyin.
Aslında sosyal fobi midir bilmiyorum ama arkadaş edinmek konusunda ya da yeni kişilerle tanışmakta bir sıkıntım yok. iken Ortaokuldan itibaren okulda yaşadığım bazı rezil durumlardan dolayı sınıf arkadaşlarımla okul bittikten sonra bırakın arkadaş kalmayı, karşılaşmak dahi istemedim. Sanırım biraz salak bir çocuktum. 12 yaşlarımdayken malzeme getirmediğim için tahtaya çıkartılanlar arasında derdimi anlattığım anda sinirden ağlamaya başlamam, cüsse olarak iki katım bir kızdan dayak yemem, okula para lastiklerinden getirip sınıfa dağıttığım için hocalardan azar yemem vs nedeniyle kendimce travmatik bir dönem geçirdim.

Liseye geldiğimde yine saçma şeyler yapmaktan vazgeçmedim. Bir de görsel olarak kendimi itici bulduğum dönemdi. Arkadaşlarımı okul bittikten sonra görsem sanki benimle o zamanlara ait özelliklerimle dalga geçeceklermiş gibi gelirdi hep.
Üniversiteye kadar bu durum böyle devam etti. Tabi o zamana kadar görüşmediğim için hepsiyle iletişimim koptu.

Aslında bu zamanlarda arkadaş çevrem az da olsa sürekli oldu. Yani samimi olduğum kişi veya kişiler... Fakat aileden kaynaklı olarak hiç kafe kültürüm ya da okul arkadaşlarımla okul sonrası birlikte bir şeyler yapma durumum olmadı. Hep evin yolunu tuttum.
Liseye dair arkadaşlıklarımda gördüğüm ilk yanılgı ve üniversitenin başlarında benim için uzun süreli arkadaşlığın olmaması bu ilişkilerde büyük hayal kırıklığı yarattı bende. Birlikte vakit geçirirken eğlendiğim arkadaşlarımın benden sıkılıp uzaklaştığını fark ettim. Ve zaten okul çıkışı birlikte yaptığımız tek aktivite olan bilgisayar parçaları ve oyunları bakmak olan bu arkadaşımla lisede uzaklaştık. Üniversitede de yurtta kalırken samimi olduğum arkadaşım bir şeyler yapma teklifime karşılık en son işim var gelemem diyerek başından savınca, insanları ortak alan haricinde bir şeyler yapmaya davet etmeyi bıraktım. Biraz buldumcuk gibi de davranıyorum sanırım.

Tabi böyle olunca yine bir süreksiz arkadaşlıklar oluştu. Üniversitede görüştüğüm arkadaş çevremi severdim ama onlar da evlendi etti. Biri hariç hepsiyle iletişimim kesildi. Zaten ben aramasam kimse aramıyor diye kesilecekti. Ya da işleri düşünce aramaları sinirime dokunduğu olunca telefonlarını açmadım falan.

İnsanlarla arkadaş olmamda problem yok, muhabbet veya iletişimde de sıkıntı yok ama bu arkadaşlığı mecburi alan haricinde devam ettirmek gibi bir problemim var. Birlikte bir şeyler yapalım diye teklif ettiğimde geri çevrilince o insanla bir daha konuşasım gelmiyor. O eski travmam aklıma geliyor ve kendimi sanki arkadaşlık dilenirmiş gibi hissediyorum, gururuma yediremiyorum galiba bilmiyorum. Bu yüzden kimseyle ortak alan dışında bir teklifte bulunmıyorum.
Bazen de kendim bir şeyler yapasım gelmiyor ama sonra pişman olup keşke arayıp sorsaydım, iletişimi koparmasaydım iyi birisiydi falan diyorum. Kendimi ciddi anlamda yalnızlaştırdığımı hissediyorum.

Zaten çok fazla kız arkadaşlarım(sevgili) olmadı. Kuzenlerim, 1-2 tane de başka şehirlerde çok görüşemediğim arkadaşım var.

Bu durumların üzerine bir de korona ekleninve evde tıkılıp kaldı , sanırım yalnız ölücem hissi geliyor sürekli. Sizin var mı arkadaşlık üzerine böyle sorunlarınız?

Neyse öyle anlatmak istedim. Kendime uğraş buldum elbet ama yalnızlık çok koymaya başladı bu aralar.

Edit: imla

 
İnsanları çok fazla ciddiye alıyorsun. Arkadaşlığa da çok fazla değer veriyorsun.

Merak etme çok az kişinin yakın arkadaşı var, belli bir yaştan sonra da kariyer derken evlilik derken nadiren görüşebiliyorsun.

Herkes işi düşünce ulaşır zaten, sen de sıkıldığın zaman ulaşmıyor musun?

Fazla düşünüyorsun. Kendine odaklan , bu kadar kırılgan olmamaya mutsuz olmamaya çalış.
  • denizgonen  (22.04.20 09:52:33) 
İlkokulda soyleydi, lisede boyleydi vs diyerek 20 senelik dertleri peşinden sürükleme. Unut gitsin. Zaten o dönemlerden birinin hayatında kalmadı da pek mümkün değil.

Kopma durumu ile alakalı benim de bir kişi için pişmanlığım var. Ama hayat insanları farklı taraflara yönlendirince bu durum kaçınılmaz oluyor. Görüşmeye calissan da eski samimiyetin kalmıyor. Yani üniversitedeki arkadaşlarını iş hayatı başlayınca o platformda da devam ettirebilen azınlık çok az bence. Çoğunluk bizim gibi kopuyor. O yüzden kendinden problem arama.
  • elorelia  (22.04.20 09:52:53) 
insanları çok ciddiye alıyorsun ve olayları da fazla büyütüyorsun. duygusal açıdan olgunlaşamamışsın ve küçük bir çocuk hassaslığında düşünüyorsun. bu senin yaşındaki birisini için normal bir davranış kalıbı değil, bunu değiştirmelisin. kendine acımaktan vazgeç.


  • pearson  (22.04.20 12:14:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.