[]

Yakın dönemde ülkemizde eğitim nasıl olacak, işleyecek?

Gerek üniversitelerde gerek lise ve ortaokullarda durum ne olacak sizce? Toplumun en uzun süre aynı mekanda bulunduğu yerler derslikler gibi geliyor. Bu kadar genç nüfus varken süreç düşündürücü.

Diyelim ki 1 haziran'da okullar bir buçuk aylığına açıldı. Telafi eğitimleri yapılacak. Sonra sınavlar vs. kapanış.

1-O tarihlerde yaklaşık günlük vaka sayımız iki haneli rakamlara düşmüş olur mu?
2-Varsayalım ki vaka sayılarımız düştü yeni dalga olmaması için okullarda eğitim nasıl, ne şekilde yapılmalı?
3-Bu süreçte devam zorunluluğu olmalı mı, olmamalıysa sınavlar nasıl yapılmalı?
4-Ülkemizin birçok okulunnda 40-50 kişilik sınıflarda eğitim yapılıyor. Bu eğitim anlayışı nasıl sürdürülmeli? Gerekli okul/derslik açığı nasıl kapatılabilir?
5-60 yaşın üzerinde çalışan, kronik rahatsızlığı olan birçok öğretmen, öğretim görevlisi var. Pandemi devam ederken okullar açıldığında bu öğretmenlerin durumu ne olmalı? (Lütfen ölsünler filan yazmayın!)
6-Ders süreleri ile ilgili düzenleme yapılmalı mı?
7-Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK sizce ne gibi önlemlerle eğitimi tekrar başlatacak?

 
Sınıf mevcutları mümkün değil azaltılamaz. Hatta okullarda sınıf olarak kullanılmayan başka etkinlikler için kullanılan odaları bile sınıfa dönüştürüyorlar. Sebebi de nitelikli okul muhabbeti. Her okulu nitelikli okul statüsüne getiremedikleri için olanın mevcudunu böylece arttırıyorlar.

Deprem yönetmeliğine uymayan binaları boşalttılar. Sadece Bursa'da bir binada 2 okul grubunun eğitim gördüğü o kadar çok okul var ki. O yönde hiçbir şey yapamazlar.

Milli Eğitim liseye hazırlık sınavının tarihini hala değiştirmedi. Üniversite sınavını bir ay ertelediler ama bu benim için acaba 12. sınıflara bir aylık kurs gibi eğitim verecekler mi düşüncesini uyandırdı. Ama bu sadece bir tahmin. Zaten salgın daha kötüleşirse liseye giriş sınavı da ertelenir.

Okullarda bu kadar yoğunluğun olduğunu düşünürsek maalesef alınan önlemler hiçbir işe yaramaz. 2020 yılında hala 40 kişilik sınıflar var. Bir okulun hasta olması bir öğrenciye bakar maalesef. Çok riskli bir süreç. Aşının bulunması şu anlık ihtimal dahilinde bile değil. Bilmiyorum nasıl yönetilecek bu süreç.

Yine de bu durumdan en az kayba uğrayan öğrencilerin sınav öğrencileri olduğunu düşünüyorum. Zaten sorumlu olunan konuların hepsi işlendi. Mayıstan sonra okula gelen son sınıf öğrencisi yok gibi bir şeydi zaten. Okulda bildiği konuyu dinlemektense evde yapamadığı konuyu yapmaya odaklanıyor öğrenciler doğal olarak.
  • black holes in the sky  (21.04.20 13:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.