[]

Laptopdaki dosyalar nasil duzenli tutulur?

Selam. Fikirlere ihtiyacim var. bilgisayarimi formatladim ve simdi her seyi tekrar duzenliycem. En kullanisli metod hangisi fikriniz var mi? Her yil icin bi klasor yapip o yila ait seyleri icine atmak mi? Yoksa her nesne icin klasor yapmak mi (notlar, programlar, diziler vs) ? Kisise dosyalar icin olacak, en cok da fotograflari guzelce duzenlemeyi ve bisey lazim olunca kolaylikla bulmayi istiyorum. Tesekkurler




 
Fotoğraflar için Google photos u kullanıyorum. Fotoğrafçı değilim, sıradan ev kullanıcısı :)

Yüz tanıma özelliği sayesinde bulmak istediğim bir fotoğraf olunca ilgili kişinin fotoğraflarına ve yıla göre bakıyorum. Ya da yere göre.
Benim için yeterli.
  • kisa  (19.04.20 11:39:28) 
benim yöntemim de google photos ve google drive. fotoğrafları biriktirmeden hemen buluta gönderip sonradan aradığımda bulabileceğim tag’ler ekliyorum. zaten basit objeleri aratınca buluyor. örneğin bisiklet yazınca bisiklet içeren fotoğrafları getiriyor. ben genelde kişileri ve özel bir yer ise yerin adını yazıyorum ya da olayı (kutlama, mezuniyet vb). fotoğraflarda tarih ve konum bilgisi zaten olduğu icin bu şekilde arama yapılabiliyor. bilgisayar ve telefonun hafızası hep boş. bir etkinliğe, geziye vs. ait fotoğrafları arka arkaya buluta yükleyince google albüm önerisi yapıyor zaten. örneğin viyana’ya gittiniz, fotoğrafları yükleyince 19.04.2020 viyana gezisi diye bir albüm yapayım mi diyor. böylece arayınca bulması daha da kolay oluyor.


  • orient blue  (19.04.20 11:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.