[]

21 yaşında elektro gitar çalmaya başlamak ve genel sorular

Merhaba, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. enstrüman konusunda garmon tecrübem var (parmaklarım uzun ve ince) fakat telli çalgılarda deneyimim yok ve şu zamana kadar da sadece dinleyiciydim fırsat bulamadığımdan (veya biraz kendimi kandırdığımdan) ama yaşım alıp başını gitmeden önce her gün en az bir kaç saat uğraşarak 3 4 senede bu enstrümanda ciddi bi ilerleme kaydedebilir miyim merak ediyorum?
İkinci olarak piyasadaki yaygın modeller hakkında bilgi verebilir misiniz, bir adult beginner için ikinci el dahi olsa hesaplı bir set öneriniz var mı?
Üçüncü olarak ingilizce ve türkçe önerebileceğiniz ücretli ücretsiz internet kaynakları var mı başlangıç için?
Dördüncü olarak amfi ve gitar arasındaki ilişki ne kadar hayati yani gerçek amfi yerine başlangıç aşamasında gitarı bilgisayara bağladığımızda seste çok büyük bir kalite düşüşü söz konusu olur mu?

 
merhaba. bir amatör olarak yazıyorum. ben daha önce kursa gidip bırakmıştım. şimdi selim ışık'ın elektro gitar metodu 1 kitabından ilerliyorum. kitaptan ilerlemek elimde somut bir şeyin olması benim çok işime geliyor. yanında dvdsi de var. onu tavsiye ederim. selim hocanın youtubeda ücretsiz videoları da var ama çok eskiler yine de fikir vermesi açısından faydalı olabilir. ayrıca udemy de dersi de var kitaplarını verdiği.

bunun dışında redditteki guitar subredditinde her şeyi sorabilirsiniz. yarım milyon üyesi var. ayrıca youtube da çok iyi bir araç. mesela form nasıl olmalı gitar çalarken bunu selim hoca pek detaylı anlatmıyor ama youtubeda eminim ki bir sürü video vardır.

enstrüman ve amfi önerisinde bulunamıyorum benimkiler çok eski ama genel kanı satın alırken anlayan biriyle gidip deneyerek almaktır. bir de ne tarz müzik yapmak istiyorsanız ona göre. sizin sevdiğiniz müzisyenler ne tarz gitarlar kullanıyorlar.

bir de david byrne'ın"how music works" kitabını öneriyorum. özellikle müzik yazma düşünceniz varsa. benim bakış açımı tamamen değiştirdi. önceden gitarı elime alınca çalabilecek miyim diye düşünüyordum. aslında olay o değilmiş. gamları notaları bilmek de değil. hiçbir şey bilmeden de çıkan seslerden keyif almak, taklit etmek, küçük bir melodi bulmak, kendini ifade etmek ve müzik yapma dediğimiz şeyin her insanın içinde olması. o yüzden evet metronomla çalışıyorum kitabı takip ediyorum ama artık keyif almak için de çalıyorum ve yeni şeyler deniyorum. çünkü diğer türlü ortaya bir şey koymak zaten mümkün değildi.

bir de youtubeda beğendiğim her gitaristi ve müzisyeni takip ediyorum. brandon acker, rob scallon, ichika nito, gami, adam neely... brandon acker'ın geçen bir videosunu gördüm 5 common practice mistakes o çok yararlı olabilir mesela çalışma yöntemi oluşturmak için.

sonuç olarak elde bir tane düzenli ilerleyecek kaynak olması ve başkaları neler yapıyor bunları görmek için youtube reddit gibi kaynaklardan yararlanmak iyi olur.
  • curious mind  (16.04.20 14:38:32) 
gitar ve amfi olarak sattığında çok para kaybetmeyeceğin şeyler almanı öneririm. benim önerim
gitar: squier affinity strat (hss manyetik başlangıç için drive tonda daha başarılı olur)
amfi: blackstar id core 10 v2 olacaktır.
Bu ekipmanları çok zarar etmeden kolaylıkla satabilirsin.
  • allahinadiylaoku  (16.04.20 17:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.