[]

hazır evdeyken hangi yabancı dil öğreneyim ve nerden

lisede ispanyolcaya sarmıştım.kitapda almıştım hatta.az çok konuşuyodum ama sonra unuttum.
üniversite ve sonrasında ukrayna belaruz ziyaret edince(vizesiz diye anca oralara gittim) rusçaya iştahım kabardı.çünkü bi anda bi sürü ülkede iletişim kurabilecektim rusya bilseydim.belarus gürcistan azerbeycan ukrayna moldova

ilerde avrupada yaşamayı düşünüyorum.en doğu olarak polonya olabilir.yani belçikada yaşarsam ilerde rusçanın katkısı olmayacak gibi.

rusçayada başladım geçen sene harfleir okuyabiliyo temel şeyleri sorabiliyorum ama zor bir dil.

dil ne için öğrenilir ilerde orda yaşicam diyemi yoksa hobimi yoksa zevk almakmı

siz ne öğreniyosunuz ve niçin ve nerden?

 
İmgilizceniz nasıl? EF sitesinde bir online test var ordan bakabilirsiniz.


  • kaset  (12.04.20 23:38:57) 
ingilizcem iyi.anlaşabiliyorum konuşabiliyorum.tv programına çıkacak halim yok daha ilerletmek istemiyorum :)


  • ShadowOfMoon  (12.04.20 23:44:03) 
Hocam evde yabancı dil falan öğrenemzsin. Ama boş vaktinde zaten az çok bildiğin bir dili geliştirme imkanın olur. İngilizcene odaklan bence.


  • maxim gorki  (13.04.20 00:14:29) 
Avrupa'da yaşamak istiyorsanız İngilizcenizin iyi olması sosyal ilişkilerden işe her konuda avantaj. Evde hobi düzeyinde kalır yapacaklarınız. Polonyada yaşayacaksınız dşlşne başlayın Duolingo'dan sevecek misiniz diye bakın. Önemli olan başlayıp sürdürebilmek.


  • kaset  (13.04.20 00:21:10) 
lehceyi oraya gidince ogrenirsiniz. madem rusca sevdiniz ona devam edin.

dili orta seviyeye getirmek kolay da ilerletmek zor oluyor benim fikrime gore.
  • yoggi  (13.04.20 01:00:09) 
@maxim geçen başlığa da yazmıştın aynı şekilde. peki çözüm nedir sence? nasıl öğrenilir?eğer robert'te okumak, yurtdışında yaşamak dersen ülkenin %99'u öğrenemez.

ben evde şu şeklide çalışıyorum. grammar anlatan hocalar var. oturup onlardan ve kitaplardan grammar çalışıyorum. sonra min. haftada 3 gün yarımşar saatten writing ve speaking yapıyorum. (şu an için sadece kendi kendime. kısa sürede bir hoca ile çalışmayı düşünüyorum. ) haftada 200 civarı yeni kelime öğreniyorum. neredeyse her gün 2-3 saat bir şeyler dinliyorum.

kursa gittim grammar anlatıyorlar sadece. birçok üniversitenin hazırlık eğitimi de benzer şekilde. en fazla bir tık essay yazdırıyorlardır. evde çalışmanın dezavantajı var tabii ki. geri dönüş alamıyorsunuz ve programınızı kendini yapmanız gerekiyor. bu da haftada 1 alınan özel derslerle çözülebilir belki. diğer taraftan youtube bile kurslarda, okullarda olmayan büyük bir kaynak. en basit olarak sıradan bir vlog bile günlük listening için çok şey öğretiyor.

ne öneriyorsun peki? yoksa dediğin şey "kardeşim o hareket öyle yapılmıyor yalnız ://" dan öteye gidemiyor.
  • black mamba  (13.04.20 02:53:17) 
Sadece kitap okuyarak öğrenebilirsin. Aksan zaten hiçbir zaman tam oturmaz. Öğrenemezsin diyenlere bakma.


  • kickboxer  (13.04.20 02:58:15) 
@kick sana da katılmıyorum. sadece kitap okumak da yeterli olmaz bence. listening, speaking gelişmez o zaman mesela. aksan gelişmesi gerekir mi o ayrı nir tartışma ama pratik yapılırsa o da gelişir bence. ana dili ingilzce olmayıp çok iyi aksana sahip insanlar gördüm.


  • black mamba  (13.04.20 03:02:38) 
@black mamba, haftada 200 kelime falan öğrenemezsin bu bir. Hele hele haftada 3 gün yarım saat-1 saat çalışmayla hiç öğrenemezsin. Dil konuşarak öğrenilir. Grup çalışmasıyla öğrenilir. Bunun içinde ya okulda kursta ya da bir şekilde sosyal ortamda dilini geliştireceksin. Konuşacaksın. Kitap okuyacaksın. Bir şeyler yazacaksın.


  • maxim gorki  (13.04.20 19:33:57) 
boğaziçi'nde okuyan bir hazırlık öğrencisi sıfırdan 10 ayda bölüme geçecek kadar ingilizce öğreniyor. o seviyedeki akademik metinleri anlayabilmek için en azından 5 bin kelime öğrenmeleri gerekiyor. nasıl öğreniyorlar peki?

sosyal ortamda geliştirmeye gerek yok demiyorum. ama evde çalışmak onları yapmaya engel değil ki. zaten birçok okulda ve kursta da onlara önem verilmiyor. bugün kursta ya da okulda bir insan ne kadar listeing yapabilir? ama internette her türlü içeriği dinleyip dinleme yeteneğini geliştirebilir mesela.

ayrıca dedim zaten o saydıklarını. kitap okumak, yazmak, konuşmak internet sayesinde yapılabilen şeyler.
  • black mamba  (13.04.20 20:02:53 ~ 20:03:59) 
Sana kim dediyse yanlış söylemiş. Kimse 10 ayda sıfırdan, akademik metinleri öğrenecek ingilizceyi öğrenemez.


  • maxim gorki  (13.04.20 21:15:11) 
kimse kısa sürede internetten shakespeare olmak istemiyor ki zaten. bu okullar toefl'dan 85 kabul ediyor. yani 1 yılda o seviyeye getiriyorlar sanırım aşağı yukarı. bu da birçok insan için yeterli. zamanla ilerler ve yurtdışı tecrübesiyle, sosyal ortamlarda kullanıldıkça daha iyi noktaya gelir.


  • black mamba  (13.04.20 22:00:35) 
kim inandırıyor sizi şu "ingilizce tek başına yeterli değil" geyiğine anlamıyorum. ingilizce hayvan gibi zor bir dil. o yüzden bu kadar zor öğreniliyor zaten. bu kadar maruz kalmasak nah öğreniriz. ingilizceyi çok çok iyi seviyeye getirmeye çalış başka dilleri 2-3 cümle konuşacak kadar öğrenmektense.

ayrıca evde otururken "hadi şu dili öğreneyim" kadar hastalık derecesinde sistemli biri olsan bunu buraya sorana kadar başlamıştın.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.04.20 22:12:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.