[]

Türkiye'de böyle evler yapılsa?

www.instagram.com

çok güzel değil mi? normalinin 3-4 misli daha ucuza da gelmez mi hem?

insanlar anadolunun çeşitli yerlerinde iğrenç kalitesiz apartman dairelerinde 1+0 , 1+1 dairelere tonla para ödeyeceklerine bir firma çıkıp bunlardan üretse? çok ucuza öğrenci yurdu da olur, öğrenci / bekar evi de olur.

iç dizayn : www.instagram.com , www.instagram.com

bunun uygulanmama sebebi ne ki acaba ülkede? aklıma ilk ısı ve deprem geldi. elin isveçinde bile ısı sorununu halletmişlerse burda da hallolur onun problem olduğunu sanmıyorum. deprem konusunda dayanıklı mıdır, değil midir bilmem ama iç anadolu akdeniz ege güneydoğu vs bir çok yer deprem bölgesinde değil.

video'da 12 daire var ve 48 saat içerisinde yapmışlar tamamını. sahibinden şöyle bi konteynır fiyat taraması yapınca 10-15bin bandında çıktı. hadi bunlar için oda vs dizaynı daha uygun tasarlansın büyük olsun ve kaliteli malzeme kullanılsın 30bin lira olsun maaliyeti.

düşüncelerinizi merak ettim. olumlu - olumsuz bakışınızı merak ettim.

 
Onun üzerine arsa, işçi, makine maliyetlerini de ekle istersen


  • i ve been mistreated  (07.04.20 23:08:21) 
bizimkilerin yaptıkları lk depremde yıkılır. ayrıca deprem bölgesinin olmadığı yerde de bu tarz yapılara ihtiyaç duyulmaz.


  • candide  (07.04.20 23:10:26) 
hepimiz kendimiz yapalımdan ziyade büyükçe bir firmanın yapmasını kastettim. üniversitelere yakın yerlerde olur ya öğrenci evleri için siteler yapılır. 3-4 katlı tamamı 1+1 , 1+0 dairelerden oluşan. ona alternatif olarak bu aklıma geldi.

48 saatlik bir işe de 12 daire yapıldığında çokta bir işçilik maaliyeti düşmüyor ki.

yani tamam 30-35bin liralardan da fazla olsun kastım direkt fiyat değildi. yine ne kadar artarsa da normal dairenin kat kat altında çıkıyor fiyat
  • avatar is back  (07.04.20 23:13:23) 
Büyük şehirler için yatay mimari sıkıntı.


  • angelus  (07.04.20 23:14:17) 
ben ingiltere'de bu tip evler inşa eden bir şirket için çalışıyorum. yangın yönetmeliğinden dolayı yasaklamak üzereler. artık 3 kat üstüne çıkamayacağız gibi. daha önce limit yoktu. şu an 6-7 katlı bir şantiyemiz devam ediyor. ev tipi olanlardan da binlerce yapıyoruz.

maliyeti 30 bin tl değil. keşke olsaydı..
bunun için fabrika kuruyorsunuz öyle anlatayım olayı.

depreme dayanıklılık konusunda sıkıntısı yok. bu tip inşaat bir vizyon olayı. düzgün çalışırsa birmiş bir katı 1-2 günde teslim edebileceğin bir yapıdan bahsediyoruz. inanılmaz bir vizyon.

türkiye'de asla tutmayacak bir olay.
  • ozdek  (07.04.20 23:44:58 ~ 23:53:59) 
türkiyede çok çeşitli konteyner ev yapan firmalar var, yeni de değil.

hem de ne şekilde istersen öyle yapıyolar.

bunlar da konteyner iskeleti zaten.
  • hem şişko hem deli  (07.04.20 23:57:43 ~ 23:58:31) 
Tr de yapılan evler de bundan çok farklı değil zaten katları atıp alcıpanla ev oda ayrımı yapıyorlar. Anadoluda öyle yuksek fiyatlı ev nerde var ki büyük şehirler hariç. Bu 48 saatte yapılması imkansıza yakın ince işcilik elektrik boya badana olamaz yani imkansız. Bi de farkettiğin gibi hep aynı tip oda oluyor konteynerler standar öyle biraz daha büyük olmuyo ya 20lik ya 40lık


  • yeliz adeley  (07.04.20 23:58:09) 
Bu tür prefabrik yapılar bazı alanlarda çok iyi işleyebiliyor. Örneğin otel, yurt, toplu konut gibi aynı veya benzer modüllerin çok sayıda tekrar ettiği uygulamalarda inşaat sürelerini inanılmaz kısaltabilir. Ancak fabrikada üretildiği için adet sayısı önemli. Avrupada özellikle şehir merkezinde şantiye kurmanın zorluklarına karşı da tercih ediliyor. Çin'den gemiyle otel odası getirtilebileceğini bile duydum.

Ülkemizde neden tercih edilmiyor? Belki işçilik maliyeti avrupadaki kadar yüksek olmadığı için olabilir. Ben bir mimar olarak böyle bir prefabrik yurt tasarımı projesinde çalışıyordum ancak krizden sonra konu kapandı.
  • chavezding  (08.04.20 01:15:35) 
Ahşap ev de tercih edilmiyor mesela, betonarmeden daha ucuz ve pratik. Ama dezavantajları benzer olduğu için tercih edilmiyor.

1- yangın
2- bakım gerektrmesi
3- kullanım ömrünün betonarmeye göre kısa olması
4- %50den fazla ucuza geldiğini sanmıyorum. İnşaatın ince işleri yine olacak (elektrik tesisatı, evye, kombi, ekstra yalıtım malzemesi vs.)
Betonarme kaba kısmı da o konteynerlerin satış ve kurulum ücretini pek katlamıyor olabilir. Standart bir konteyner 3x7 m= 21 m2
Bir betonarme inşaatın anahtar teslim maliyeti 1400 tl/m2 civarıydı en son. (üzerine müteahhit karı eklenecek tabi, mesela %30)
Oradan karşılaştırın
  • neysene  (08.04.20 01:41:52 ~ 01:43:55) 
Betonarmeden daha ucuza gelmez, belki kafa kafaya gelir.

Betonarmede parayı tutan ince işçilik ve ince malzeme maliyetidir. Isı yalıtımı problem değil, konteynerde de yapılıyor.
  • John Bloor  (08.04.20 11:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.