[]

anadili ingilizce olanlar

cnn izliyorum ve konuklar falan hep "we, we, we, we, we" gibi takılıyorlar ve tekrarlıyorlar. bizde böyle bir şey yok mesela ığğğğğ diye düşünürüz. "a, a, a, a, ay", "e, e, e, e, em" de diyorlar.

bunu kasıtlı mı yapıyorlar yoksa böyle mi alışmışlar? profesyonellik göstergesi mi hepsi mi yapıyor?


 
aynen anlamsiz sesler cikarmak profesyonellik gostergesi.bilerek yapiyorlar. birand da oyleydi ya.


  • soru  (18.03.20 07:46:09) 
Konu interjection ordan yardırın. Her ülkenin ünlemleri farklı olabiliyor. Bir şeyi anlamadığında ey diyorlar (yazılışı eh), yanlış bir hareketi yaptığında uups (oops), söyleyeceği şeyi düşünürken öö (er), acı efekti ouch, ow, tiksinti efekti ugh, ick, ew falan yeme efekti chomp, köpeğin havlaması woof falan bu tarz bir sürü şey var bilinmesi gereken, dile hakim olmak için bunları da bilmek kasmak gerekiyor


  • neck_and_neck  (18.03.20 14:02:01) 
her dilin farklıdır. benim de dikkatimi çeken diyecek bir şey bulamadıklarında hemen "i mean" diyorlar:)


  • nothing in my way  (18.03.20 14:26:33) 
bunlara filler deniyor: en.wikipedia.org(linguistics)
eğer yabancı bir dili konuşurken o dilin fillerlarını kullanabiliyorsanız profesyonellik göstergesi sayılabilir. akıcılığı sağlıyor yani düşünürken konuşmanızda duraklama olmuyor.

  • ganbatte  (18.03.20 15:14:34 ~ 15:20:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.