[]

direksiyonu kasten üzerime kıran birini şikayet edebilir miyim?

bugün kocaeli'den istanbul'a dönerken bir araç sol şeritte yaklaşık 90-100 km hızla giderken direksiyonu kasten üzerime kırdı. aracım, lastik sesleri eşliğinde sağa sola savruldu, tam bariyerlere girecekken çok zor toparladım arabayı. yıllardır araç kullanırım, henüz kazam yok fakat en yaklaştığım an bu oldu. toparladıktan sonra hemen aracın peşine takıldım. güç bela plakasını falan aldım fakat sapağa girdiği için yakalayamadım.

şimdi ben bu aracın plakasını google'a yazar yazmaz letgo'da ilanları çıktı. letgo'da ilan verenlerin isimlerini de biraz araştırdım. adamın yüzünü tam hatırlayamıyorum ama muhtemelen bulduğum 2-3 sosyal medya hesabından birisi o adama ait.

olayı hala sindiremiyorum, adam resmen öldürmeye çalıştı. böyle anlatırken de kendimi iyi ifade edemiyorum fakat olayın videosu vs. olsa direkt haberlik yani.

ben bu adam hakkında şikayetçi olabilir miyim? aracın marka modeli ve plakası var. az önce baktım fakat olayın yaşandığı mevkide sanırım mobese kamerası yok.

teşekkürler

edit; olayın öncesi şu; sol şeritte tamponuma kadar yaklaştı. 2-3 km o şekilde gittik. bu esnada önümdeki araçlarla en fazla 2-3 metre takip mesafesi var. hızlanma imkanım olsa zaten hızlanıp basıp gideceğim, yani sol şeridi işgal etme gibi bir durumum yok. baktım bu arkadaş hala bana çok yakın bir şekilde seyrediyor, ilk fırsatta sağa attım kendimi. yanımdan geçerken tip tip bakarak el hareketi yaptı. ben de buna sinirlenerek yanına gittim. aynada geldiğimi görür görmez yukarıda anlattığım olayı yaptı. yani benim buradaki tek hatam kendimi dizginleyemeyip, peşine takılmam oldu.

 
Plakasını aldıysan kanıtlamak için elinden gelen her şeyi yap bence. Bu tip insanları direkt idam etmek lazım.


  • fobfilm  (15.03.20 14:18:25) 
Seyrüsefer güvenliğini tehlikeye atmaktan olabilir de belki o anda içi gitti, uyudu veya bir şey oldu da ani hareket yapmak durumunda kaldı.
Bana da olur arada özür dilerimn,el kaldirir veya flaşör yakarım. Yapmadiysa ayıp etmiş, ama bence büyütmeyin sakin olun. Art niyetli olsa devam ederdi. Bir kere olup geçmiş belki farkında bile değildir.

  • fempusay  (15.03.20 14:19:46) 
Büyük ihtimalle sol şeritte 90la gitmenize sinirlendi, siz yol vermediniz o da sağdan geçip üstünüze kırdı. Şikayet konusunu bilemicem ama benim önerim gidebileceğiniz en sağ şeritten gidin.


  • thewhitewolf  (15.03.20 14:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.