[]

1+1 evde yatili misafir kayinvalide & kayinpeder nerde yatmali?

Arkadaslar selam. Diyelim ki yeni evlisiniz ev 1+1, eşyalar yeni. Esinizin ailesi max 1 2 gun onceden haber verip - musait misiniz gibi degil, biz bilet aldik seklinde- 10 15 gunlugune yatili misafir oluyor. Baska sehirde yasiyor normalde aile. Yilda 2 3 kez de ogullarini ziyarete gelmeye alismislar bu sekilde bekarlik döneminden.

Oncelikle 1+1 evde yeni evli ciftte 10 15 gunluk misafirlik normal mi ?
2. Soru da siz olsaniz yatak odanizi yani kendi yeni yataginizi mi veirsiniz esin ailesine yatmasi icin, yoksa salondaki çekyatlari mi? Baska oda yok. Evde cocuk ya da evcil hayvan yok.

Tesekkurler cevaplar icin.

 
Açılın yeni evli geldi,

1- 10-15 gün normal değil. Eğer başka ülkede değilseler, efendime söyliyim onlar izmirde siz vanda değilseniz normal değil. artık evlatları evli, bekar değil. keyfiyetten kalma kısmı 10-15 güne çıkmamalı.
2- salonda.

bunların üzerine bir de şu olmalı, siz aa olur mu yol geldiniz o kadar kalın 4-5 gün daha deseniz bile onların 3-4 günde tutması gerek. aynı şekilde siz gelin sizin beliniz ağrır bizim oda da yatın deseniz bile onların yok olur mu evladım biz salonda yatarız demesi gerekiyor. hep büyükler mi saygı bekleyecek, azıcık onların saygı göstermesi gerek bu bağlamda. Çok şükür bizim iki tarafta anlayışlı insanlar.
  • ManikD  (05.03.20 16:08:34) 
1+1 eve yatılı misafir gelinir mi yahu!
balkonda yatsınlar.

  • orijinal nick bulamadim  (05.03.20 16:08:36) 
allah kolaylik versin, kesinlikle normal degil. o kadar kucuk eve yatili o kadar uzun sure gelinmez. cekyatta yatmalilar, bu konuda tavriniz net olsun kesinlikle, önünü alamazsiniz, esiniz de sizin yaninizda durmali bu anlamda.


  • kassiopeia  (05.03.20 16:19:14) 
Manik +1

Ilk seferlik ben olsam hadi neyse derdim cunku 15 gun herkese eziyet. Mesela sabah gir banyoya 1 saat, tuvaletleri gelince illa ki bu boyle olmaz diyecekler. Ama yeni evliligi de bu yuzden yipratmaya gerek yok bence, malum hassas konular.

Ikincisi bence de nezaketen yatakodasi teklif edilir, onlar da vallaha olmaz diyip reddeder. Benim arkadaslarim bile oyle yapiyo evlerine gidince.
  • icim urperiyor  (05.03.20 16:21:39) 
Erkek tarafının karadenizli ya da doğulu olduğunu tahmin ediyorum. Gittiği yerde uzun süreli misafirliği bu taraflar çok yapıyor ve onlara acayip gelmiyor.

ben de o kadar kalan misafir istemiyorum. Evimiz küçük ve biz de yeni evliyiz, bir hafta bile kalınmasından sıkılıyorum. Hoşuma gitmiyor.

Ben teklif etmem, istiyorsa oğlu teklif etsin. Ben kendi isteğimle bunun teklif edilmediğinin anlaşılmasını isterim.
  • tessera  (05.03.20 16:22:20 ~ 16:23:12) 
@kassiopeia cok tesekkur ederim aslinda benim yasadigim bi sey degil bu. Ben evli degilim. Is yerinde kiz arkadasimin basina geldi bu gecen hafta. Ve kizin yatak odasinda yatiyolar kiz da cok uzulmus bu duruma.

Sunu belirtmeyi unutmusum evi erkegin ailesi almis ogullarina evlenmeden 2 sene once. Muhtemelen bunun rahatlığıyla hareket ediyolar. Kiz cok mutsuz ama kocasi durumu asiri normal karsiladigi icin ses etmemis.
  • hindistan cevizi  (05.03.20 16:24:33) 
@tessera yok aile canakkaleli. Kiz ve cocuk da istda yasiyor.


  • hindistan cevizi  (05.03.20 16:25:42) 
insan 1 gün bile kalmaya çekinir 1+1 yeni evli çiftin evinde.

el mecbur salondaki çekyatta yatacaklar. ben yatak odasını teklif etmezdim, orası senin özelin. giyinmek için sabahları uyanıp odayı müsait duruma getirmelerini mi bekleyeceksin, sıra bekler gibi? çekmecelerinde özel eşyaların, özel alanın. yatak odasını hiç teklif etme, 15 gün kalmaya geliyorlarsa sen teklif edersen yatak odasında da yatarlar. 1+1 evde 4 kişi 15 gün, şimdiden geçmiş olsun.
  • anais  (05.03.20 16:27:58) 
yeni evliyi geç 1+1 evde yatılı misafirlik olmamalı bile bence.


  • kablelvuku  (05.03.20 16:29:41) 
normal değil tabi. hatta mantıksız ve son derece nahoş bir durum. normalde yatak odam mahremim vs diye çıldıran bi kadın değilim ama şu durumda asla yatak odasını vermezdim ve eşimle konuşup bundan sonrası için bu gibi durumların önünü keserdim.

bir kere zaruri haller hariç 10 gün misafirlik olmaz. anan baban da gelse olmaz yani. şehir dışı durumları için bile 10 gün çok. hele hele yeni evlilerin 1+1 evinde.

ama iş eşinde bitiyor. bunun sorun olduğunu o da bilmeli ve kendi ailesi ile sınırı çizmeli.

biz eşimin ailesine araba ile 5 dk mesafede oturuyoruz. zorla davet ederek 2 kere filan getirebildik yemeğe 7 ay içinde.
  • elorelia  (05.03.20 16:32:12) 
şimdi yanıtı okudum. arkadaş artık her geldiklerinde ya yatak odasını açarak 15-20 gün kalmalarına boyun eğecek ya da eşiyle konuşacak, bir daha kabul etmeyecek ederse de oturma odasına edecek. başka eve de çıkabilirler madem ev eşinin ailesine ait. kadın tarafının da para kazandığını farz ediyorum.


  • anais  (05.03.20 16:35:11) 
10-15 gün misafirlik hastalık hariç normal değil.
ama yine de yatak odasında yatırırdım ben, eşimin annesi babası olsa da. nezaket.

  • jelly bear  (05.03.20 16:40:44) 
kayinvalide & kayinpeder misafirliğe gelmemiş ki kendi aldıkları eve gelmişler. oradaki asıl misafirler yeni evli çift. işe kendi ekonomik bağımsızlığın vb olmadan evlenirsen bunlara da ses çıkarmak zor.


  • bobinhoo  (05.03.20 16:48:36) 
Arkadaslar kiz ofisten arkadasim o da ben de avukatiz. Ekonomik bi sorun soz konusu degil aslinda benim bilmedigim extra bi sıkıntıları yoksa. Kocasi da calisiyor.

Evlenmeye karar verdiklerinde cocugun evi varmis mevcut direkt kiz da oraya taşınmış sadece esyalarini yenilemisler. Cocuk olana kadar idare eder diye dusunuyodu kiz 1+1 e. Daha gectigim yaz evlendiler.
  • hindistan cevizi  (05.03.20 16:53:02) 
insanların saygısızlık seviyeleri beni her seferinde şaşırtıyor ya. hiç mi düşünmezsiniz kıç kadar eve misafir gelip bir de insanları yatağından ediyorsunuz. hem de yeni evliler. anne babalık her türlü hareketi yapma izni veriyor sanıyorlar. ama burda asıl sıkıntı erkekte. aradaki dengeyi ve iletişimi o sağlamalıydı.


  • sanguine mcqaer  (05.03.20 16:55:24) 
Okurken ruhum daraldı. O kadar uzun süre kesinlikle normal değil.
Hem benim ailemin hem de eşimin ailesinin 2-3 gün kaldığı oldu. Anais +1, yatak odasını teklif dahi etmedim. Misafir odasında çekyatta yattılar.

Evimi yeni aldığımız dönemde, ben daha bekarken, halalarım evimize gelmişti. 2 hafta kadar kaldılar. Hatta 1 tanesi annemden habersiz eve misafir davet etmeye başladı. Ben artık açıktan laf sokmaya başlayınca gittiler. Olay tamamen babamın yumuşak yüzlülüğü nedeniyle oldu. Anlattığınız olayda da arkadaşınızın eşi gibi.

Sonuç olarak arkadaşınız gibi bizim de evimizi babam aldı, şu an eşimle yaşıyorum ama asla anne babalar dışında kimsenin yatılı kalmasına izin vermiyorum. Anne babalar da zaten fazla kalmıyorlar.

Lafı çok uzattım. Halamların yaptığı olay aklıma geldi, içimi boşaltmak istedim :)
  • mey17  (05.03.20 16:58:16) 
Normal degil, çağrılmadan gelmeleri hos degil, 10-15 gun kalmalari cok fazla, salondaki cekyat tabi ki.


  • instant crush  (05.03.20 17:50:44) 
Hiç normal degil. Eşinizle konuşun yeni evli eski evli farketmez insanlar da nasıl rahat ediyor anlamıyorum.


  • monkey  (05.03.20 18:08:35) 
madde madde gidecem.

-15 gün anormal.
-haber vermemek anormal.
-yatağı onlara asla verme, alışmasınlar rahatlığa.
-eşine düzgünce durumun absürtlüğünü anlat ama kavga noktasına gelme, düzgünce anlat durumu.
  • stationary traveller  (05.03.20 18:28:39) 
yazmayı unutmuşum. 1 + 1 olmasa bile tüm bunlar anormal.


  • stationary traveller  (05.03.20 18:29:25) 
adam normal karşılıyomuş, arkadaşın avukat hanım da paşa paşa kabul etmiş. bu saatten sonra büyük kavga çıkmadan değişmez o iş.

hadi müge anlıdaki cahil köylüyü anlıyorum da, avukat olup kendini yetiştirmiş kadınlar bunlara nasıl göz yumuyor onu anlamıyorum. o arkadaşının "acaba ben mi yanlış düşünüyorum" diye sana soracak kadar tereddüte düşmesi dahi bana korkunç geliyor. sen bile tereddüte düşmüşsün, bir de buraya soruyorsun. kadın olmadığım için tam olarak anlamam mümkün değil, eminim vardır bir sebebiniz. ancak bu ülkede özgürlük ve insani haklar ancak söke söke alınır, zayıflara pek o haklar tanınmaz. o yüzden ya o kavga çıkacak, ya o abla kaderine razı gelecek. bak bunu normal karşılayan adamla nasıl nikah kıydığına girmedim bile. orası da benim için ayrı muamma.
  • windows95  (05.03.20 18:46:21) 
@windows95 +1 imzamı attım.


  • ruhen hastayim ben  (05.03.20 18:54:20) 
başka şehirde yaşayıp, yılda 2-3 kere ziyaret eden aile için uzun süre kalmak normal sayılır.
bizler için olmasa da, onlar için öyledir.

10-15 günlük misafir istisnai durumlar dışında ev beş odalı da olsa zor ve fazla.
ama şu durumda artık gelinmiş, kovacak değiller.

bir de asıl anlamadığım şey, "tabii ki çekyat verilmeli" kafası.
tabii ki yatak odası verilir.
kendilerince size uygun bir şey yapmamış olmaları, size göre sınır ihlalinde bulunmaları saygısızlıkla karşılık vermeniz gerektiği anlamına gelmez.
bir de, geçen ay evlenilmemiş.
geçen yaz evlenmişler, nereden baksak altı aylık evliler, düğünden ya da balayı dönüşünden bir hafta sonra gelmemişler yani.

10-15 gün bu seferlik sesini çıkmadan ağırlarsın, yatağını da verirsin, sonra uygun bir dil ve tavırla derdini anlatır, sınırını çizersin.
bundan sonra ona göre gelirler veya gelmezler.
ilk zamanlarda taraflar birbirine alışma süreci geçirir, olur öyle.
"rahata alıştırmayın" falan demek hoş değil, köpek eğitmiyorsunuz.
zaman içinde düzelir, konuşulur bunlar.
gelen misafire saygısızlık edilmez, neticede anne baba.
gereken hassasiyeti göstermemiş olabilirler, o zaman bu seferlik siz alttan alırsınız.
daha yeni evlilikte biraz da hoşgörülü olabilmek lazım.

adamın normal karşılaması asıl sorun yaratabilecek olan şey.
ama biraz normal bir insansa, 15 gün kaldıklarında adam da zaten evlendikten sonra böyle olamayacağını anlar.
ona göre birlikte bir karar verilir.

10 gün dediğiniz çalışan insan için bir şey değil.
topu topu bir hafta sonunu ayırmış olacaklar aslında.
zaten herkes gün boyu çalışıyor hafta içi.
muhtemelen yıl sonuna doğru bir kere daha gelmeyi planlıyorlardır.
bunda abartılacak bir şey göremedim ben.
katlanılır yani en kötüsü.
  • blatta hiberna  (05.03.20 18:55:27 ~ 19:08:00) 
@windows95 niye buraya sormiyim ?? Burda bi suru degisik pencereden olaya bakabilen insan var hepsinden gorus almaya çalışıyorum. Evli degilim, evli insanlara da direkt git kocanla kavga et diye carlamam. Dikkatli olurum ciddi konular uzerine yorum yaparken. Direkt bi manifesto yayinlayin arkadaslar buraya su tip soru sorulur bu tip sorulmaz diye.


  • hindistan cevizi  (05.03.20 21:35:50) 
1. normal değil ama yapacak bir şey yok.
2. kesinlikle yatak verilmez. aklına gelmesi bile saçmalık. niye veresin ki. onlar da istemez zaten böyle bir şeyi

  • dafuq  (05.03.20 21:54:08) 
açılın çanakkaleli geldi. çanakkale'nin neresinden? çanakkalenin ilçeleri köyleri = doğu kafası zaten.

kesinlikle normal değil. böyle adamlarla evlenenlere müstahak.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (05.03.20 21:59:11) 
Banyoda yatsınlar. Kız haklı, erkek ve ailesi cahil. Allah akıl fikir versin.


  • alfred  (05.03.20 22:24:25) 
Değil 1+1, 3+1 olsa da 10-15 gün misafir kalınmaz.

Hayır benim asıl merak ettiğim 15 gün içinde nasıl seviştiler? Sevişmedilerse daha fena!

Ne kadar uzaktan gelirlerse gelsinler, okyanus aşırı yolculuk etmediler ya.

Baştan kabul edilmeyecekti kibarca, artık kavga etmeden, küsmeden bu işi çözmek zor.

Ancak aklı başında bir aile büyüğüne çıtlatılır, o da anne babaya "deli misiniz genç evli çiftin evinde 15 gün kalınır mı?" desin.

Misafirlik 3 gündür, 3 günden fazlası zulümdür. İlgili hadisi şerif bir şekilde gündeme getirilebilir :)
  • John Bloor  (06.03.20 12:29:45) 
@blatta hiberna, sen bunu isveçli bir aile için anlatmışsın gibi ama ben bizim ülkede sınırları çizmek için ne kadar olumlu ve iyi niyetli bir iletişim kurarsan kur buna trip atmayacak aile olduğunu sanmıyorum. bizim ülkede ailesinden tut iş arkadaşına kadar herkeste "kişisel alan" problemi var.


  • piremses  (06.03.20 12:38:28) 
isveçli bir aile için anlatmadım, tam tersine bir türk ailesi için anlattım.

bunu normal karşılayacak adamla evlenirsen, yapman gereken bu.
evlendiğiniz insanın kendisi de, ailesi de az çok bu tarz durumlar konusunda kendini belli eder.
kültür yapısı bellidir.
bunlar belliyken boşuna huzursuzluk çıkmasının anlamı yok.
evlendiğiniz insanları tanıyın.
zaten o adama bu durum normal geliyorsa ve gelip kaldıklarında da bundan rahatsız olup "hakikaten olmuyormuş yahu, bir dahakine söyleyelim" demiyorsa, o adamla kavga da etsen derdini anlatamazsın.

çünkü evlilik tam olarak böyle bir şey zaten.
özellikle türkiye'de.
  • blatta hiberna  (06.03.20 12:47:32) 
-meli -mali cevabi yok bence bunun.

ben olsam yatagimi vermek istemezdim. arkadaslarima bile vermiyorum. ancak kendi anne babama, kardesime, yegenime veririm. eger bir saglik sorunlari varsa o zaman dusunulebilir, koltukta yatamayacak durumdaysa yani.

10 15 gun oha! ama gidin de denilmez. yapacak bir sey yok deyip zamanin gecmesini beklerim.
  • jimicik  (06.03.20 12:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.