[]

Mitolojiye giriş için hangi kitap?

Fantastik edebiyatın "Dune" veya "LOTR" tadında kitapları yunan veya başka bir mitolojide hangi kitaplara denk geliyor? İlyada ve Odesa ile mi girişmek doğrudur?




 
tragedyalarla başlamak daha iyi bir seçenek.
sonrası için ovid ve hesiod'un kitaplarını öneririm.
ilyada ve odisey destanına sonrasında geçebilirsin.
  • lesmiserables  (03.03.20 23:15:24) 
Uzmanı değilim ama İlyada ve Odisey ile başlamakta da sakınca olmaz sanki. (Yazdım yazdım sildim, nasıl öveceğimi bilemedim, öyle değerli eserler bunlar). Fakat benim önerim; şu an satıştaki eserleri bilmiyorum da şiir şeklinde değil de düzyazı şeklinde olanı varsa onu okumanızı öneririm.


  • firez  (03.03.20 23:53:33) 
Tubitak yayinlarindan guzel bir mitoloji kitabi vardi. Ona da bakabilirsiniz. Ben bir ara elimden dusurmuyordum.


  • kakalamar  (04.03.20 00:19:56) 
mitolojiye girise denk gelmez onlar. yunan icin evet ilyada ve odesa ya denktir sanirim-agir, karakterleri ve mitolojik dunyayi sekillendirmesi ile. yunan mitolojisi giris icin tanrilarin oykusu ne bakabilirsin.


  • unabomber  (04.03.20 00:27:15) 
aldım ama okumadım

www.kitapyurdu.com
  • windows95  (04.03.20 00:41:12) 
Ilya Yayiları'nın harika bir mitoloji serisi vardı. Ardından da Homeros'nun İlayda ve Odysseus'u iyi olur. İlya Yayınları'nın setini edinebilirsen Britanya, Yunan, İskandinav,Pers vs. hangi mitolojiyi sevdiğini bilir ve o yönde ilerlersin.


  • 1cay  (04.03.20 03:33:31) 
www.kitapyurdu.com ben de bunu aldım başladım. bu kitap roma ve yunan mitolojisinde kahramanları tanıtıyor, kim kimdir, neyi sembolize eder gibi. ama öyle hikaye anlatımı vs göremedim. henüz bitirmedim.


  • hypathia  (04.03.20 11:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.