[]

Kripto para borsaları talebi nasıl karşılıyor?

Özellikle türkiye'deki kuruluşların çok derin olmadığını düşünüyorum. Siz talep girdiğinizde takas işleminde karşı tarafı nasıl buluyorlar. aracı şirketin ayrı bir wallet'ımı oluyor yoksa yurt dışından bir şirketle anlaşıyorlar onlar önce fiyat veriyor eşleşiyorsa şirket yurtdışından alıp işlemi mi gerçekleştiriyor.




 
Terimlere aşina değilim;

Bitturk ilk açıldığında bir serbest borsa vardı bir de kendi alım ve satımı.
Serbest borsa da dediğin gibi alıcı emri ile satıcı emri buluşur ve işlem gerçekleşir, market fiyatı alırken en yüksek satış fiyatından, satarken en düşük alış fiyatından işlemi gerçekleştirir, derinlik tabloları ve emirler açık oluyor zaten.
Bir de bitturk kendi satış ve alım yapıyordu, fakat serbest borsa daha düzgün şekillenmediği sıralarda, işte dolar kurundan 2000 liraya denk geliyorsa 1 btc, onlar 2300'e satıyordu, 1700'e alıyordu gibi düşün.
  • atom karincanin torunu  (19.02.20 14:47:55) 
anladım yani içeri sermaye koymuştu yani.


  • yeahbutso  (19.02.20 14:51:26) 
şu an kendi içinde dönüyor. başlangıç için sermaye gerekir sadece. kim ne kadar satarsa sen de o kadar alabilirsin. durup 1000 btc alamazsın yani.


  • jelly bear  (19.02.20 15:04:03) 
şu an zaten alıcı satıcı yeterince var (paribu, btcturk gibi sitelerde), fakat adı sanı bilinmemiş yerlerin hacmi artırmak için kendileri işlem yaptıklarını düşünüyorum. Hatta herkes parasını aynı anda çekemez diye olmayan Btc'yi etheri sattıklarını da düşünüyorum. (bankaların döviz alıp satması gibi, aslında herkese yetecek döviz yok)


  • nhk ni youkosu  (19.02.20 15:23:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.