[]

İstanbul'daki beton çılgınlığı

1 yıldır Anadolu yakasında yaşıyorum, ondan önce üniyi karşıda okumuştum. Bir bütün olarak İstanbuldan nefret ediyorum orası ayrı ama. Nispeten yaşamaya devam edebiliyorum. Bu aralar Küçükçekmece tarafında isim oldu çok, bugün de Büyükçekmeceye geldim ilk kez. Aman Allah'ım bu nedir, kafamı hangi yöne cevirsem konut, bina, beton. Ortadan zaten 10 şeritli yol geçiyor binlerce araba. Buralara ilk defa geldiğim için aşina değilim, bu Haramidere Beylikdüzü bilmem ne yeniden Küçükçekmeceye geçene kadar resmen beton ve arabadan başka hiçbir şey yok. Ve aşırı kalabalık, otobüsler, caddeler.

Bu kadar insan burada nasıl yaşıyor, çalışıyor. Kisin gene soğuk, ama yazın buralar nasıl oluyor tahmin edemiyorum.


 
beton yiyoruz.
memleketin beşte birini bir şehre doldurursan başka ne bekleyebilirsin. hele ki plansız programsız şekilde.

  • orijinal nick bulamadim  (13.02.20 14:08:14 ~ 14:08:26) 
Küçükçekmece'de çalıştım iki sene. Eğer yine Küçükçekmece'de oturuyorsan kötü değil. Yeni yapılan, sosyal donatılı bir sürü site var, olmadı TOKİ konutları var bilmem ne... Yani o hinterlanttan çıkmayınca süper olabilir. Caddeler geniş, spor yapacak yerler var, alışveriş merkezleri var... Orada yaşayanlar bilirler elbette, ama ben 2012-2014 arası oradaydım ve o çevre kötüydü diyemem. Ama ben 30km yol gidip geliyordum ve berbat oluyordu.


  • malheiros  (13.02.20 14:10:23) 
Açılın ben beylikdüzünde oturuyorum :D

beylikdüzü'nün beylikdüzü olduğu yer (migros arkası, büyükşehir, bizimkent) bir nebze daha ferah. çok değil ama bir nebze. binaların önünde bahçeler ve arada çamlıklar mevcut. daha nefes alınabilir. ama hala yüksek binalar nispeten sıkışık.

Ama yolun karşı tarafı tam bir işkence... esenyurt'a bağlanan bölge. orta refüje bile 27 kat imar izni verilmiş gibi... devasa 30 katlı binaların arasında 1 avuç çimen.. binalar sıkışık ki, orta alanda bulunan yeşillik ve "lüks havuz" çevresinde telefon sinyali bile ulaşmıyor. genelde afgan ve suriyelilerin işgalinde olan bir yere dönüştü. öyle ki köprünün kuzeyinde arapça konuşmaları duyarken, güneyde türkçe konuşuluyor.

büyükçekmece dersen aslında sayfiye yeriydi bir zamanlar. asıl büyükçekmece maks. 4 katlı binalardan oluşan bir bölge. yazın özellikle sahil kısmı tam tatil beldesi modunda oluyor.

daha ilerisinde mimaroba ve sinanoba var. oralar da çok çok uzak (beylikdüzü çok, oralar çok çok uzak) bir yer. 6-8-10 kat ve nispeten ferah yaşam alanı.

evet nefret edilecek ve yaşanılmaz yerler. özellikle yeni gelişen(!) esenyurt tarafı beton ormanı. benim bulunma nedenim iş. Evimle işim arası şu an 30 dakika. trafik yoksa (ki en son 20 sene önce trafik yoktu) 10 dakika. başka türlü durmam zaten burada.
  • unique hint kumasi  (13.02.20 14:22:16) 
Talep var sonuçta. inşaatçılar ne yapsın ? Ev, bina yapacaklar insanlar da kredi çekecek stüdyo daire de olsa çoğu zaman kredi ile yerine göre en aşağı 300-400 bin verip sözde rahat edecekler. Ömrünü borçlu geçiren, kredi çekmeden olmuyor diyen ya da düşünen çok yiğit var. Geçen arkadaş diyordu, İstanbul gibi bir şehre gidip yerleşmek bu kadar kolay olmamalı. şehre kota konulması lazım her isteyen taşınamamalı. Aşırı derecede fazla yoğunluk ve plansız yerleşim var.
Zaten olası bir depremdeki endişelerin sebebi, temelde bu palnsızlık ve aşırı insan yoğunluğu.

  • Erva  (13.02.20 16:10:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.