[]

turizm sektörü için ikinci yabancı dil olarak hangisini önerirsiniz?

özellikle turizm değil de farklı alanlarda çalışanlarınkini de merak ediyorum. lütfen kendi alanlarında çalışan ve deneyimleri olanlar cevaplasın.

"bence almanca çok lazım, lazım olur yani bissürü alman turist var" şeklinde bir yanıt istemiyorum. mesela turizmde çalışıp yana yakıla almanca bilen eleman arandığına tanık oluyorsanız buyrun sahne sizindir.


 
çalışmak istediğin alana bağlı. kendim turizm işinde değilim ama turizmle haşır neşir çok oldum. üniversite zamanımda vs. aynı şekilde nişanlım dolayısıyla da.
Bu biraz çalışmak istediğin yere bağlı.
Antalya tarafı için İngilizce ve Rusça çok istiyor turizm şirketleri.
Ama sektör derken, turizm sektörü çok kollu, ne üzerine, onu da söylemen gerekli.
Garsonluk mu? Otelcilik mi? Rehberlik mi? Ona göre değişir olaylar..
Rehberlik olarak dersen, Rusça, Arapça, Çince ve Almanca. İngilizceyi saymıyorum zaten.
Rusça Akdeniz civarı için.
Arapça, İstanbul, Bursa arası.
Almanca İstanbul
Çince için Batı Karadeniz ve Marmara bölgesi.
Bu tarz ilanları gördüm hep.
  • finduilas  (31.01.20 14:30:03) 
bölgeye göre değişiyor. antalya bölgesinde rusça ve almanca revaçta.

yana yakıla aramıyorlar çünkü zibilyon tane rus, kazak, türkmen, özbek falan zaten sektörde. almanca desen zibilyon tane gurbetçi kardeşimizin çocukları zaten çalışıyorlar.

ingilizce'yi saymadım bile farkettiysen. ama mesela anadil seviyesinde ingilizce de fethiye vs taraflarında gerekli. ama orda da daha önce ingilterede yaşamış çok sayıda arkadaşımız var. ingiliz kardeşlerime cheesy espriler yapıp duruyorlar. hoşlarına da gidiyor.
  • ozdek  (31.01.20 15:04:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.