[]

üniversite hazırlık muafiyeti & ders saydırma

selam, %100 ing eğitim olan mühendislik fakültesinden mezun oldum, hazırlık okudum sınavı geçtim vs. mühendislikteki ilk 2 senedeki dersler ortaktır biliyorsunuz. şimdi yine eğitim dili ing olan başka bir ünidebaşka bi müh kazanırsam. hazırlık sınavını dayatırlar mı? dersleri saymama ihtimallleri var mı? hazırlığı geçeli 12 sene oldu.




 
Hocam ders olayını bilemiyorum ancak hazırlığı kesin saymıyorlar.Ben bu sene hali hazırda öğrenci olduğum üniversiteyi tekrardan kazandım baska yeni bir bölümü.Aktif öğrenciliğim devam ettiği için saydılar hazırlığı ancak aktif öğrenci olmasaydım yani ilişiğim kesilseydi ilişiğim kesildikten max.4 donem sonrasına kadar sayıyorlarmıs.Ancak benim dediğim durum aynı unıversiteyi ogrencisiyken tekrar kazanmam soruncunda oldu.üniversiteler arası yatay geciş yaptıgınızda bile çoğu üniversite kendi hazırlık sınavlarını gecmenizi istiyor


  • yitip gitmek  (25.01.20 23:38:47) 
Hazırlık konusunda kesinlikle önceden hazırlık okumuş olmanızı, mezun olduğunuz bölümün %100 İngilizce olmasını görmezden geleceklerdir. Üniversite kayıtları tamamlanıp dersler başlamadan önce üniversitelerin hazırlığı olan bölümleri için İngilizce yeterlilik sınavı oluyor. Bu sınava girmeniz gerekir. Bu sınava girmeden de kayıt olduğunuz üniversitenin yabancı diller biriminin kabul ettiği yabancı dil yeterlilik sınavlarında yeterli başarı sağlarsanız hazırlık okumazsınız.

Ortak bölüm derslerinin kabulü ne yazıkki fakülte yönetimine kalmış durumda. Dersleri saymama ihtimalleri var. Konuyla ilgili üniversite tercih döneminde okullara gidip bilgi alabilirsiniz. Bazı üniversiteler ders sayma konusunda sorun çıkartırken bazıları sorun çıkarmıyor.
  • GoodMorningTeacher  (25.01.20 23:53:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.