[]

çözülemeyen megane "enjeksiyon kontrol ettirin" sorunu.

bir 1.5 dci otomatik megane'ım var 2014 model.

egzoz emisyon kontrol ettiriniz ve enjeksiyon kontrol ettiriniz şeklinde iki uyarı veriyor.

ustaya gittik, bağladı bilgisayara, hava akışmetre sensörü bozuk bunun dedi 550 liraya yenisini aldırdı, on saat sonra hatalar geri geldi. parçayı geri veremedik elimizde patladı.

ustalardan ciddi anlamda tiksiniyorum.

babam bir ustaya götürdü, yakıt temizleyici koyup yollamışlar hatayı silmişler, ertesi gün hata yine geldi.

usta milletinden bıktım. ben bu arabayı servise mi vereyim? serviste kesin çözerler mi? yeni bir usta mı deneyeyim? nolur bana akıl verin, arabadan soğudum, binesim bile gelmiyor.

 
Arabanın çalışmasında değişiklik var mı? Titreme, stop edecekmiş gibi olma vs


  • goodman  (22.01.20 21:35:03) 
benim hissettiğim hiçbir değişiklik yok. bazen vites değiştirmekte sanki gecikiyor ama bildiğim kadarıyla bu arabaların (reno) genel kalitesizliği.


  • retiredcolonel  (22.01.20 21:39:11) 
kısa mesafelerde kullanılıyorsa ondan da olabilir. Arabayı yüksek devir yüksek hızda bir süre kullanıp öyle denediniz mi


  • goodman  (22.01.20 21:49:30) 
kalitesiz motorin ve emme manifoldu, silindir kapağı - valf, egr kurumlaşması

muhtemelen kısa mesafelerde kullanıyorsun arabanı ve zamanla yapar. yakıt temizleyicisi çok da işe yaramaz "soot" dediğimiz o kömürleşmiş yanmış yakıtı temizlemeye.

kesin çözüm motoru sökmek, bu parçaları adam gibi temizlemek (revizyon merkezleri yapabiliyor), gerekirse değiştirmek ve sonrasında doğru düzgün / uzun mesafelerde arabayı kullanmaya çalışmak, arabanın partikül filtresi rejenerasyonu yapmasına izin vermek vesaire.

--------

başka bir kesin çözüm benzinli araba almak.
  • rain when i die  (22.01.20 22:03:44) 
google aramasında çıkana göre:
www.renaultforums.co.uk
-yakıt deposuna kaçan toplu iğne başı kadar bir metal parçası
-ya da tam şarj olmamış bir akü sorun olabilirmiş.
  • n62  (22.01.20 22:41:51) 
Megane 2'de enjeksiyonu kontrol ettirin hatası veriyordu. Yakıt aldığım yeri değiştirdim ve sadece Shell'den aldım. Sorun çözüldü ama sizinki biraz daha farklı bir konu sanırım.

Aracı yazılanlar gibi uzak bir mesafede ve devirli kullanım da belki sorunu çözebilir. Insignia aracımda geçen partikül filtresi hatası verdi. 100 km yolda biraz zorlayarak sürdüm ve sorun çözüldü.

Bir de bilgisayardan bakmak pek çözüm değil. Araçlar zaman zaman farklı hatalar veriyor ve bunların bir kısmı uyarı olarak çıkıyor bir kısmını da uyarı çıkarmadan kaydediyor. Son dönem araçlar elektronik ağırlıklı olduğu için herhangi bir aracı bilgisayara soksan türlü hatalar ile karşılaşırsın.
  • Evocati  (23.01.20 09:48:44) 
değerli yorumlar için çok teşekkürler.

istanbulda kısa mesafelerde kullanılsa da her ay bir kere bursa, iki-üç ayda bir uzun yol yapıyor (antalya, konya vs.)

yüksek devirde uzun yol yaptım bir öneri üzerine, değişen bir şey olmadı.

hep opet kullanıyordum, bir süre bp kullandım, değişmedi.

akü değişimi yine bir öneri üzerine yapıldı, değişen bir şey olmadı.

motorun sökülmesi sevimsiz dursa da sanırım tek yapılması gereken o.
  • retiredcolonel  (23.01.20 10:38:49) 
colonel;

"istanbulda kısa mesafelerde kullanılsa da her ay bir kere bursa, iki-üç ayda bir uzun yol yapıyor (antalya, konya vs.)"

yetmez. araban aslında her kontak çalıştığında uzun yolu yapmalı hemen hemen 50-60 km. euro 5 normuna sahip, dizel partikül filtreli otomobilin var. istanbul trafiği modern dizellere yazık ediyor ama yetmiyormuş gibi tüm filo şirketleri gerzekçe dizel araba satın alıyorlar. sonra problemleriyle satış sonrası hizmetler uğraşıyor. zibilyon bin lira garanti masrafları.

gerçekten modern dizellerde şehir içi kullanım motora zarar veriyor. ya motoru açtır temizlet, ya bu halde sat ve benzinli bir araba al. ona da lpg takayım deme (eğer avrupa üretimli bir araba alacaksan veya aşırı beslemeli benzinli alacaksan).

-----

bu arada enjeksiyon kontrol ettiriniz konusunda başıma çok gelen bir husus: silindir kapağı kurumlanır, egzos valfleri yapışır kurumdan, açılamaz, yanmış gaz da çıkamaz, motor boğulur, silindir tekler, motorda silindir dengesizlik hata kodu çıkar, bu hata kodunu yetkili servisteki kitapçık "enjektörleri kontrol et" olarak yorumlar, enjektörleri değiştirir, hayır yine aynı hata. halbuki problem kurumdan dolayı valflerin yapışmasıdır.

o yüzden hata koduna bakmak yetmiyor. cidden bu motor nasıl çalışıyor diye fikir sahibi olmak kurtarıyor.
  • rain when i die  (26.01.20 14:19:40 ~ 14:25:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.