[]

Dükkan açma sorusu

Arkadaşlar merhaba,

Bir dükkan açma planım var. Petshop üzerine olacak. Hobi olarak hayvanları seviyorum. Ankara’da olacak dükkan. Dükkan devralacağım. İlk defa bir dükkan açacağım. Daha önce bu işi yapmış olan ve/veya dükkan işleten kişilerin tavsiyeleri çok önemli olacaktır. Önerileriniz nelerdir, ne yaparsam daha iyi olur? Şimdiden teşekkür ediyorum.


 
müşterilerinle aranı iyi tut
internet satışını zorla

  • kablelvuku  (22.01.20 14:48:10) 
öncelikle devralma olayı çok sıkıntılı. para kazandıran bir işi öyle kolay kolay devretmezler. önce bu soruyu sor kendine, adam bu dükkanı neden devrediyor? sana söylediği tüm şöyle müşteri var böyle satış var olayını yalanmış gibi düşün.


  • reanarchy  (22.01.20 14:51:32) 
Devralmak yerine sıfırdan işinizi tanıtabileceğiniz Bir lokasyonda istediğiniz konseptte açmak daha mantıklı olur bütçeniz müsaitse. Pet shop işinde ferah bir kullanım alanı,iyi bir havalandırma sistemi,ürün çeşitliliği çok önemli. Sosyal medyada da çok fazla hayvansever var. Sosyal medyayı etkili kullanmak, doğru kampanyalar yapıp tanıtmak önemli. Örneğin mamada indirim yapıp diğer aksesuarlarda ana kazancı sağlamak vs. İyi bir hayvansever olmanın petshop işletmeye yeteceğini düşünmemeniz de kendinize yapılacak en büyük iyilik olur. O işyerini açtığınız andan itibaren maalesef o hayvanlar bir ticari ürün ve nasıl satarım a odaklanmak zorundasınız.


  • deer hunter  (22.01.20 14:52:15) 
bu aralar ben de pet kategorisini inceliyorum. bu işe giren çok kişi var ve çoğu pet shopun alacağı fiyata adamlar pazaryeri komisyonlarını koyup, üzerine kar edip satıyorlar. dikkat etmek lazım, malı nereden,kimden alıyor, tedarikçileri kim, fiyat avantajı var mı çok önemli


  • gazozailacatmauzmani  (22.01.20 14:57:40) 
Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için


  • Kedilerinefendisi  (22.01.20 14:57:45) 
akvaryum üzerine kaliteli ürün ve balık olursa ilk müşteriniz olabilirim, akvaryum için aquascape dizaynı insanları çekmekte faydalı olabilir.


  • mirty  (22.01.20 14:58:10) 
Hayvansever denince akla en çok köpeğini gezdiren insanlar geliyor aklıma. O yüzden insanların yürüyüş yaptıkları yerlerde gözönünde, geniş vitrinli bir dükkan mantıklı olur. Misal Bursa'nın işlek yeri heykeldir ama özlüce nilüfer tarafında bisürü bahçeli site ve yürüyüş yolları parkları var. Oralarda hayvanseverlere ulaşmak daha kolay olur. Oralarda bir işyeri açılmıyorsa reklam çalışmasını bu tip lokasyonlarda yapmak daha iyi olur. Ne satarsaniz satın algı herşeydir. İstanbul'da Nişantaşı City AVM'de bir petshop bir köpek kazagını 2 bin TL'ye satabiliyorken ay boyu kuş yeminden 2 bin TL satış yapamayan pet shop var.


  • deer hunter  (22.01.20 15:56:16) 
Ben bir yer devralacak olsaydım;

Önce sosyal medya'da hakkında kötü yazılmış bir şey var mı, Google'da olumsuz müşteri yorumu var mı, varsa neden şikayet etmişler falan böyle işletmeyi internette arar ne bilgi bulabiliyorsam önden göz atarım.

Sonra dükkanın oraya gider apartman yönetimi, komşu esnaf vs ulaşabildiğim herkesle konuşup işletmeci ve dükkan hakkında bilgi alırım.

Sonra sahibiyle konuşur işletmeyi şirketiyle birlikte alacaksam maliyeye belediyeye sgk'ya falan borcu cezası var mı bankalardaki durumunu ne açık açık sorar öğrenirdim.

Görüşme sırasında da yavşak mı dürüst mü kendimce anlamaya çalışırdım, yüzyüze görüşme benim için çok önemli, bir şekilde kişinin samimi olduğuna inanmam lazım yoksa o iş yatar.

O görüşme olumluysa 1 hafta dükkanı onunla açıp kapatmayı teklif ederim ve kabul etmezse dükkandan vazgeçerim.

Kabul etmesi halinde;

1 hafta boyunca dükkanı sahibiyle açar kapatır hem cirosuna hem giren çıkan toplam müşteri sayısına, alışveriş yapmayanların neden almadıklarına falan dikkat ederim.

Stok sorarm, kem küm ediyorsa kemdim sayar ve elindeki malların son kullanma tarihlerine bakarım.

Kira sözleşmesine bakar devir hakkı var mı yok mu kontrol ederim. Ayrıca söz konusu dükkanın kirası civardaki dükkanlara göre çok düşükse kiracılık ne zamandır devam ediyor dikkat ederim, sanırım 5 sene üzerinde olduysa mal sahibi kafasına göre kira tespit davası açabiliyor. uç örnek ama 3 ay sonra kira zam dönemi gelir, zam oranında anlaşamayız, mal sahibi tespit davası açar şlaaks diye yandaki dükkanla aynı kiraya geliriz ve devir alırken avantaj olarak gördüğümüz düşük kira olayı yalan olur.

Buna ek olarak aidatına elektrik su gaz internet faturalarına bakarım;

hayvan gibi aidat verip hiçbir hizmet alamayan veya hiç aidat vermeyip buz gibi dükkanda ayağının dibinde ufoyla oturan esnafar var.
suyu interneti ortak kullanan ve faturayı ödemeyen komşusu yüzünden susuz kalan esnaflar var.

ondan sonra da zurnanın zırt dediği yere gelir alış faturalarına bakar ve dükkandaki malların internet satış fiyatlarıyla karşılaştırırım, dükkan açıp bir sürü maliyete strese riske katlanırken birileri evinden 3 kuruş karla aynı ürünü n11 gg hb gibi sitelerde satabiliyorsa muhtemelen o işten vazgeçerim

Yok kardeşim ne olursa olsun yapacam bu işi diyorsam da 1 hafta orada takılırken tedarikçileri arayıp veya dükkana geldiklerinde iskontolar hakkında bilgi almaya çalışırım.
Atıyorum dükkanı devreden vatandaş 2 koli yem alıyor diye %30 indirimli alıyordur ama 10 koli ve üzerine %50 indirim vardır veya işte yıllık x lira ciro yaparsan ekstra %3-5 indirimler oluyordur. sermayem bu stoğu yapmaya o ciroları aşmaya yetecekse, oradan elde ettiğim indirimlerle dükkanımda ve e-ticaret sitemde avantajlı fiyat sunup para kazanabileceksem o zaman tekrar değerlendiririm.
  • kambek  (22.01.20 17:20:22 ~ 17:25:33) 
Sıradan bir işyeri, dükkan olsaydı çokça tavsiyem olurdu. Ama pet shop diyince işin içine bir sürü bilmediğimiz etken giriyor.

Ne bileyim işte tarım bakanlığı izni mi dersin, belediyenin veteriner işleri mi dersin, bir sürü prosüdürü ve bürokrasisi vardır mutlaka.

Bu yüzden bu işi yapan birinden tavsiye ve ipuçları alman daha sağlıklı olacaktır, belki de devreden adam bu izinlerden birini o dükan için alamadığından devrediyordur?

Bir hayvan mağazası için hangi izinler ve ruhsatların gerekli olduğunu öğrenerek başlayın işe.
  • John Bloor  (23.01.20 10:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.