[]

akademiklere soru

şimdi doktora tezimde güzel bir konum ve iyi sayılabilecek bir analizim vardı.
doktora teziyle alakalı yayın şartı olduğundan diploma için, hakemli bir dergide analizin çok ufak bir kısmını yayınlattım.
Şimdi kalan büyük ve önemli kısmıyla İngilizce bir bildiri yazdım. kabul aldı.
bu bir sorun olur mu? hem makalede hem de bildiride tezimden türetildiği yazıyor ilk sayfada.
salami-slicing (ne biçim isim bu böyle) sayılır mı? makale olan çünkü öyle aşırı teknik olmayan ve önemsiz sayılabilecek bir şeydi. hatta analizin iki kısmı birbirinden bağımsız aynı veri seti üstünde.

danke.

 
Duruma göre olur. Muhtemelen ciddi iş yapan birileri bunu etik ihlal sayar (tezini henüz vermediğini varsayarak). Misal ben sayardım.
Benzeri örneği tez değil de araştırma veri setini iki ayrı araştırmada kullanana etik ihlal şeklinde gördümse de abartı olduğunu halen düşünüyorum.

  • fempusay  (22.01.20 15:08:39) 
tezi verdim aslında geçen yaz.

emin olamadım vallahi, şu saçma sapan yayın şartı olmasa şimdi çok rahattım da.

millet kitap, makale, bildiri bölüyor ama ben olsam ben de sorarım gerekli miydi diye. ben burada aslında iki tamamen farklı analiz olması üstünden bir umut görüyorum ama amaaaan...
  • passion rules the game  (22.01.20 15:12:11 ~ 15:20:00) 
Tezi verdikten sonra tezden üretilmiştir diye yazıp da cikardiysan sorun olmaz.olursa bana yaz.


  • fempusay  (22.01.20 15:21:40) 
Söylediğinize göre slicing olmaz ancak her iki çalışmada ortak veri kullandıysan duplikasyon olur, o büyük sıkıntı.


  • piotr  (22.01.20 15:35:24) 
@piotr duplikasyonu açabilir misiniz biraz? bağımsız analizler birbirinden. yani birbirlerini destekleme gibi durumları yok. biri tezin a kısmı (basit sayılabilecek istatistiksel analizler, anova, t testleri vs.), diğeri b (model vs.) gibi. a kısmını yayın şartı olduğu için yayınlattım. altında tezden alındığı belirtildi. şimdi İngilizce hazırladım, yine altına not düştüm tezden diye. a için bir paragraf ayırıp yazıya atıf yaptım (daha doğrusu atıf kısmını unutmuştum ekleyeyim), sonrası b ve tartışmalar vs. sıfırdan yazdım sayılır o kısımları.


  • passion rules the game  (22.01.20 15:55:49 ~ 16:00:52) 
olaya tamamen farklı bir bakış açısı getiriyorum. hocam çalışmanızı bildiri ile heba etmeyin. eğer başvurduğunuz konferans/sempozyum vs alandaki duayenlerin bizzat katıldığı yani a-list bir organizsyon değilse, 3-5 kişi tanımak dışında akademik anlamda size hiç bir faydası yok. üstüne kayıt ücreti, yol masrafı, konaklama masrafı derken sırf para harcama. hele hele iyice dandik bir organizasyonsa, turist gibi gelmiş havuzda restoranda takılan tiplerin bilimden ziyade açık büfedeki yemeklerden bahsetmesi iyice akademiden tiksindiriyor.
çalışmanıza güveniyorsanız iyi bir dergiye gönderin.
slicing konusu ise biraz şans. kime göre neye göre değerlendireceklerine bağlı.
  • halanne  (22.01.20 19:04:14) 
sempozyum için yorum yapamıyorum ama yayın olanakları iyi dergilerde, full text oradan gider artık kadere kısmet dedim...


  • passion rules the game  (22.01.20 19:12:21 ~ 19:14:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.