[]

doblo gibi araçların kamyonet diye geçmesi? konu uzmanı aranıyor :)

devlet bu konuyu çok karışık bir hale getirmiş. trafik polisi bile net cevap vermedi bana....

araç: dacia dokker combi - camlı van
ruhsatta: yük nakli - hususi // n1 // kamyonet (bb van) yazıyor ve şirket adına kayıtlı
ve fiilen araç otomobil gibi kullanılıyor yani "0" yük. genelde sadece şöför var.

1) src ve k belgesi durumu nedir?
2) ruhsatta "panelvan" yazmamasına rağmen vergide panelvan diye geçiyor. otoban hız sınırı 110 mu? 100 mü oluyor?
3) "panelvan" demek kapalı kasa sadece yük taşımak için demek değil mi? camlı olan bir araca neden panelvan deniliyor? burada bir saçmalık var :) camlı van denilebilirdi mesela. sizin görüşünüz?
4) src ve k belgesi olmadan günümüzde istanbul içinde dolansak. yakalanma ihtimali? :) bu göze alınabilir mi sizce?

şimdiden herkese çoook teşekkür ederim.

 
Bu konu benim de merakımı celb etmisti onceden. Hiz siniri ile ilgili durumu trafik polisine sormustum kgm sitesindeki cizelgeyi göstererek kafasi karismisti. Cevap verememisti.


  • Kirmizibavul  (20.01.20 02:38:08) 
1) Şirket adına kayıtlıysa k belgesi isteniyor ama bu tip araçlarda src istenmiyor.


  • somethinginthewayshemoves  (20.01.20 04:40:48) 
araci sonradan camliya cevirenlerde genelde bu sikinti oluyor. src ve k olmadan sikinti cikartacaklarini sanmiyorum. bunlar genelde transit gibi uzun araclarda oluyor. aracin uzunluguna bakiyorlar hatta hatitlar misiniz bilmem bazi araclar normal olmasina ragmen uzun diye kopruden gecemiyordu. ki bircok markanin atiyorum doblonun da uzunlari var.


  • turbo sadık  (20.01.20 08:14:18) 
hocam
1- sirket sahibi dısında biri kullanacaksa
src ve k GEREKLİ
2-panelvan icin gecerli hız limitleri gecerlidir
3-sacmalık ama bu
opel corsa tek kapılı bile panelvan
4-hocam
göze alınmaz
henüz almadıysanız
binek arac alın
  • kingcyrax  (20.01.20 09:47:13) 
"HUSUSİ" yazıyorsa ve araç şirket adına kayıtlı değilse

K belgesi gerekmez
SRC gerekmez
Alkol kontrolünde 0.50 promil limiti geçerlidir.
Hız limiti olarak kamyonet sınıfının limitleri geçerlidir.

Şirket adına kayıtlıysa

K2 gerekir
SRC kısmını bilmiyorum
Alkol kontrolünde 0 promil olması gerekir
Hız limiti olarak kamyonet sınıfının limitleri geçerli.
  • kimlanbu  (20.01.20 10:41:48) 
1) SRC ticari araç süren şöförler için gereklidir, farklı türleri vardır.

1) K belgesi araca değil şirkete ait bir belgedir, bir şirket (veya şahıs firması) ticari araç veya araçlara sahip ise K Yetki belgesi alır, ve her araca birer taşıt kartı çıkartır ve araçta bulundurur.

2) Panelvan ya da Camlıvan isimleri ticari isimlerdir, aracınız resmiyette kamyonet. Hız sınırı da kamyonetlr için neyse odur, her hız tabelasında otomobil kamyonet kamyon/otobüs için ayrı ayrı belirtilir genelde.

3) Bakınızı 2, araçta yolcu koldukları yoksa, yolcu taşımak için değilse kamyonettir. Diğer türlü ruhsatta minibüs yazardı zaten.

4) Ticari bir yük, mal veya ticari yolcu ile yakalanmadığınız sürece sıkıntı yok. Bu araçları hususi kullanan bir çok vatandaş var.

Fakat birşey ekleyelim, ruhsatta şirket adı yazdığı için illa K belgesi şartı aranıyor mu emin olamadım. Yani şahıs firması olsanız ticari yük olmadıkça şart değil ama diğer türlü şart olmasa bile dert anlatamayabilirsiniz.

Alın efendim K belgenizi, zor ve çok masraflı değil, değmez riske.
  • John Bloor  (20.01.20 10:58:33) 
Ticari bir sey tasiamdiginiz surece SRC'ye gerek yok, K belgsi icin soylenmis zaten sirket icin aliniyor diye, onu bilmiyorum.
Ama kamyonet aldiginizda (kapali kasa doblo vs.) yine de yilda bir muayene, kis lastigi zorunlugu vs olacak diye biliyorum.

4. Yuk tasimazsan sikinti yok demistik zaten. Yuk tasiyacaksan (mevuzata gore tasinan seyin ticari olup olmadigi nasil ayriliyor bilmiyorum) goze alinip alinmayacagina bir sey diyemeyiz, cevrimeye girersen cezayi yersin yani. Arabayi aldigin gunun aksami da cevirmeye girebilirsin, 1 yil boyunca hic denk gelmeyebilirsin de. Bu riskin alinip alinmayacagina sen karar verirsin.
  • stavro  (20.01.20 14:15:53 ~ 14:16:14) 
Selamlar. Bugün şirkete bir araç aldık. Kamyonet Van camlı. Noterin söylediğine göre ruhsatta hususi olarak geçiyorsa ve kayıtlı şirketin kendisine ait ürünleri taşıyorsa k ve src gerekmiyor. Ruhsatta ticari olarak geçiyor olsa ve/veya iş olarak yük taşımacılığı yapıyor olsak o belgeler gerekliymiş. Biz k ve src almadık, ruhsatta hususi kamyonet ve kullanıyoruz.


  • yercekimini kendine ceken adam  (20.01.20 17:31:30) 
herkese çok teşekkür ederim. trafik polisinin bile kafası karışık olan konulardı. yardımalrınız için teşekkür.


  • ifo  (20.01.20 23:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.