[]

Sahibinden'deki "en son ne olur"cular

Bunların tam olarak amacı nedir? ilk defa ikinci el bi eşya satıyorum o yüzden geriliyorum. adamlar sorup sorup kaçıyor.

Makul bir fiyat yazmış olmama rağmen, "en son ne olur??" diyor, makulün de aşağısını söylüyorum satılsın iş bitsin diye, yok cevap bile gelmiyor. yani ne istiyor 2750 tl olan bir ürüne "en son 1900 olsun sana" mı diyeceğim? belli işte aşağı yukarı ne kadar pazarlık payı koyduğum.

Sadece benim mi başıma geliyor? 5-10 kişi oldular, gerçek alıcı değil de ölücü mü bunlar?

 
Ölücü çoğu evet. Bi de insanımızda pazarlıksız ürün alamama hastalığı var 2. elde.


  • jelly bear  (11.01.20 12:48:01) 
En son ne olur sorusu, cevaplanacak bir soru değildir. Gercek alıcı zaten daha ayrıntılı sorar, yeri gelirse arar. Bir çok şey satarım ilan yolu ile, en son ne olur diyenleri hep görmezden gelirim. Gercek alıcı değil onlar, hiç vaktini boşa harcama.


  • rezilrusfaadam  (11.01.20 13:52:34) 
Alıcılar ölücü değil
Satıcılar katil maalesef
Ben de birçok ürün aldım sahibinden üzerinden
Bunlara ev araba da dahil
Son denilen fiyatın üzerinden %25 hatta %30 indirim bile aldığım oldu
Hatta bugün de bir ürün alacağım istanbul içi elden
İlana 2.000 yazmıştı
1.200’e alacağım
Sen fiyatından eminsen bunu net bir şekilde yazar ve arkadında durursun. Hatta indirim isteyenlere cevap bile vermezsin. Ama millet de keriz değiş. 300.000 ederi olan eve 450.000 yazınca o evin fiyatı 450.000 olmuyor.

Ayrıca entry’yi okumadan entry’min sonundaki fotoğraflara göz atmanı tavsiye ederim.
Bu kişiler akıllı millet keriz değil.

eksisozluk.com

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com (18+)
eksiup.com
eksiup.com

Entry’yi okumak istemeyenler için buraya da bırakayım
  • otopsicocugu  (11.01.20 13:57:45) 
buun anasıgil beni istemedi, durun olayı bir de benden dinleyin;

ben de bir mal alacağım zaman ''en son ne olur''culardanım. çünkü malum, 2. el eşya satma işinin algoritması aşağı-yukarı şu şekilde ilerliyor.

1-pazardaki benzerlerini bul
2-kıyasla
3-benim malım bundan daha iyi eder de 1-2 üstüne ilana koy

standart hedonik beyin refleksi işte.


sırf bu yüzden, yani bu ''fiyatlama'' refleksleri yüzünden ''sahibinden.com tekelciliği'' diye bi' söylem de ortaya çıktı. Aslında bunda da yakınılan şey ''balon'' fiyatlaşma. ''malın gerçek ederi''

malın gerçek ederini ne belirler ?

herhalde burada çoğumuz hasbelkader bi' yükseköğretim kurumu gördük, orada temel işletme/ekonomi/iktisat derslerinin ucundan tuttuk. bu konuyu uzun uzadıya işlediler. emek sermaye pazar

hah işte, sapkınlık tam olarak 3. saç ayağında çıkıyor. Sen pazara girdiğin anda bana muhtaç hale geliyorsun, ama bunu da kabul etmiyorsun. Malın ederini talipleri olarak bizler belirliyoruz. satıp satmama kısmını ise mal sahibi olarak sizler.

sizlerde bu malın değerini bulma usulü; benzerleri ile kıyasla mantığında oldukça bu ''en son ne olur''cular olarak biz varolmaya devam edeceğiz. çünkü ''satılırsa satılır/satılmazsa dursun'' yaklaşımındaki bi' satıcı ile gerçekten satma talebinde olan bir satıcıyı ayırt etmek için, tonla soru sormaya gerek yok.

ben sana en az 10 tane favori ilanlarımda bulunup da herhangi bir mantığı olmayan artmalar eksilmeler gösterebilirim. Allah o favori ilan kısmını geliştirenden razı olsun, piyasayı takip etmemizi sağlıyor. Adam ilana 3 gün önce 50k ile başlamış 2 gün sonra 57k'ya çıkmış 1 gün sonra 49500 e inmiş. ?? lan ne oldu o arada, hammaddeye 1 günlük kıran mı girdi, maalile emeğe mi boğdunuz, yoksa pazarda kıtlık mı başladı ? hiçbiri olmadı. bunların hepsi satıcının piyasa öngörülerinden ve satma ihtiyacının şiddetinden kaynaklı değişimler ve tamamen psikolojik. Adamın hezeyanları ile uğraşmak yerine zaman kaybetmeyelim fikri ile sorarım ''en son ne olur''

benim için bi' nevi '' çok kafa silkeleme senin asıl talip olduğun mebla ne'' demektir.

yoksa keyfekeder araç boyatan bi' kitlenin zekice reflekslerine karşı çomak sokmak değil niyetimiz.

edit: ben yazarken otopsiçocuğu benden erken davranmış ve linklerle açıklamış olayı.
  • mete kudur  (11.01.20 14:12:20 ~ 14:14:00) 
Aslında ben de bir "en son ne olurcuyum", ama ben sorduğum vakit bir sonraki mesajda anlaşıp satın alıyorum zaten istisnasız. Ama bunlar sorup sorup kaçıyor. Ve fiyat gerçekten makul, sattığım şey kullanılmamış 6 ay garantisi devam eden ve sıfırının 2/3'si fiyatında. Biraz aceleciyim ben bunun da etkisi var tabi. 1 hafta oldu henüz ilana koyalı.


  • ssiradanbirigibi  (11.01.20 15:18:59) 
cevap bile vermemek gerek bunlara. gereksiz, tat kaçıran tipler.


  • avianthem  (11.01.20 20:00:36) 
bazılarının amacı şu seni bezdirmek.

araba satacaksın fiyat 100.000 diyelim. aynı adam 7 farklı hesaptan abi 70.000 vereyim 72.000 vereyim 12.000 vereyim üzerine yemek ısmarlayayım gibi absürd şeyler söyleyince 85.000 e seni razı etmeye çalışan gerçek alıcı teklif sunuyor.
10 tl ye şapka satan arkadaşa son ne olur diyen vardı.

kısaca malının ederi hakkında fikrin netse cevap bile verme son fiyattır de kalanları kaale alma

kendi fiyat vermeden en son ne olur aslında doğru bir sorudur böyle diyorsa rakamı yaz gönder.
  • basond  (12.01.20 09:37:43 ~ 09:41:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.