[]

bildiri / makale yayınlayan dergiler?

mühendislik ve yönetim gibi bir alan da bir kaç yazım vardı. yurtdışında master başvurularına başlamadan bu çalışmaları bildiri ya da makale şeklinde dergilere göndermek istiyorum ama yeni lisansı bitirdim ve bu konularda hiç bir fikrim yok.

hangi dergileri nereden bulabilirim? bu konularda iyi dergiler vs nasıl öğrenebilirim acaba? bu arada makale falan öyle aşırı bilimsel şeyler içeren, muazzam çalışmaların yer aldığı yazılar değil. bir kaç makale ve kitaptan okuyup derlediklerimden çıkarttığım bir şey. dili türkçe.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

 
Leyiz, bildirileri kongreye, sempozyum, konferansa gönder. Bunları Google'dan bul. Konularına Göre arat.
Makaleleri dergipark üzerinden arayacağım dergilere gönder. Gorece yeni dergilerde yayınlanan daha kolay olur. Göndermeden evvel hangi derginin yazım kuralı ne ona bak. Dergipark nedir, nasın bulucam? Diyosan Google'dan yürü.

  • fempusay  (11.01.20 08:12:47) 
  • halanne  (11.01.20 10:25:53) 
eğer yurtdışında mastera bavuracaksanız, yayın yaptığınız dergilein yurt dışında geçerli dergiler olması gerekir. dolayısıyla türkiyede yayın yapan dergiler, eğer sci türünde değilse çok da fark yaratmayacaktır. bu dergilerin neler olduğunu web of science veya bizim ulakbimin ulakbim.tubitak.gov.tr sayfasından bulabilirsiniz. tabi bu dergiler alandaki en iyi dergiler olduğu için çalışmalarınızın baya baya iyi olması gerekir ve yayın süreci de 1 yılı bulabilir.
daha modarate fakat hala kaliteli dergiler isterseniz journalfinder.elsevier.com burası konunuza göre size dergi önerebilir.
yok türkiye çıkışlı olsun uğraşmamayım derseniz: dergipark.org.tr ben sizin yerinizde olsam bunar arasında ingilizce yayın yapanları tercih ederim ki, başvurduğunuz yer, en azından ne yazdığınızı okuyup anlayabilsin.

kesinlikle bulaşmamanız gereken dergiler yağmacı dergiler olarak bilinen 1 ayda yayın yapan, yayın için para isteyen dergilerdir. bunlarda yayının çıkacağına hiç çıkmasın daha iyi. yağmacı dergi diye aratırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

bildiri; kongre, konferans ve sempozyumda sunulmuş çalışma demektir. bunlar zaten konferans kitabında yayınlanır otomatik olarak (yayınlamayanlar da var tabi, onları da listenizden çıkarın). yani aramanız gereken, bildiri yayınlacağınız dergi değil, bildiri sunacağınız konferans, kongre, sempozyum olmalı. konferans bulmak biraz network işi. bir kere bir konferansa gittiniz mi email listelerine girdiğiniz için size sürekli bildirim maili gelmeye başlar zaten. ilk adım olarak facebooktaki grupları takip edebilir ya da google'a find me conference yazarak çıkan siteleri alanınıza göre tarayabilirsiniz. mesela ilk çıkan sitelerden biri: www.allconferences.com

yeni mezun olarak başlangıç için alanınızdaki öğrenci kongrelerinden başlayabilirsiniz. alandaki konferans vb duyuruları, hala okulla irtibatınız varsa, ilan panolarına asılır. konferans için dikkat edeceğiniz şey de çok para talep edip, bol tatil ve/veya az bilim vaat eden organizasyonlardır. misal, gelmenize bile gerek yok 3000 dolar gönderin yeter diyenlerden uzak durun. uzay bilimlerinden öğretmenliğe, turizmden biyolojiye her konuyu kapsayan kısaca multidisipliner olanlardan uzak durun. önceki oturumların kitapçıklarına ulaşmaya çalışıp alıcı gözle bir değerlendirin. kitapçığa bir bakın yayınlanan bildiriler ne kadar bilimsel, ne kadar aklı başında ve ne kadar alanda ismi duyulmuş kişiler katılmış. bu arada konferanslara gttikçe meslekten soğuyabilirsiniz bu da bir uyarı olsun.
  • halanne  (11.01.20 10:45:39 ~ 10:56:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.