[]

Nusret & Hayatı kaçırmak ya da yakalamak?

Sabah 6’da uyan, spor yap, restorana git, saat 01:00’de gel uyu. Bu adamı yıllardır takip ediyorum, hiç başka türlü bir programı olduğunu görmedim.

Farklı ülkelerde diyeceksiniz ama orda da çalışıyor. Kişisel bir tutku ve tatmin üzerine yapılan bir şey değil. Paranın kendisi değil, sonuçları itibariyle tatmin oluyordur olsa olsa. Erzurum’da camii yapması, 23 Nisan’da binlerce çocuğa ücretsiz hamburger dağıtması vs. çok güzel şeyler.

Ama yine de hayatı kaçırmıyor mu bu adam? Ya da sizce “hayatı yakalamak” denen şey nedir?

 
etiler'de yeni yeni meşhur olmaya başladığında vedat milor'a başarısının sırrını uyumamak olarak açıklamıştı. sapıklık derecesinde işine bağlı bir adam. başladığı nokta ve son hali arasındaki fark buna bağlı. son halinde de para, şan - şöhret, dünya jet sosyetesine adım atmış vaziyette. hayatı kaçırdığını söylemek zor.


  • zgrydn  (09.01.20 18:30:57) 
hayattan ne anlaşıldığına göre değişir hayatı kaçırmak. hiçbir şekilde işle ilgilenmeyip kazandığı paralarla dünyayı gezseydi hayatı yakalamış mı olacaktı? cem yılmaz paraya ihtiyacı olduğu için mi yeni film çekiyor? en tepeye oynuyorlar, hayatı yakalamak onlar için başarılı olmak olabilir.


  • signore  (09.01.20 18:34:18) 
Biz kaçırmıyor muyuz asıl?


  • bahoho  (09.01.20 18:41:14) 
Hayatı yaşamanın sonsuz yolu var. Orhan Pamuk yaptığı işin bir odaya kapanıp yıllarca o odada çalışmak olduğunu söylüyor. Kara Kitap'ı yazmış birine hayatı kaçırıyor diyebilir miyiz? Bir odaya kapanıp okuyup yazmak da saat 6'da kalkıp bütün gün çalışıp gece 1'de yatmak da hayatı kaçırmak değil. Orhan Pamuk bütün vaktini eğlence, seks, gezip tozma vb. ile geçirseydi bu hayatı yakalamış mı olacaktı? Ona aynı hissi verecek miydi?

Velhasıl, insanların hayatı farklı yaşayışları var. Hayatı kaçırmak böyle bir şey değil. Arzu ettikleri hayatı yaşıyorlar ve bundan memnunlar.
  • microfiction  (09.01.20 18:44:04) 
Mesela asyalıların bir yemeği var. Yeseydim, en sevdiğin yemek o olacaktı. Ama hiç yiyemedim. Bu sebeple karnıyarık en sevdiğim yemek. Belki sonsuza kadar böyle kalacak. Bu beni üzmez. Çünkü o yemeği bilmiyorum zaten.

Bir ikincisi herkes gerçekten aynı şeyden zevk almıyor. Bu dolu restoran, kendisinden selfi objesi olarak faydalanmak isteyen insanlar; belki aklına gelen en güzel hayattan daha keyiflidir onun için. İstese yarın bırakıp hepimizin toplamından daha "süper" yaşayabilir. Yapmıyor olması, zevki bundan alıyor olmasından olamaz mı?

Adam katharsisini bulmuş her gün yeniden yaşıyor belki. Kendimiz için üzülelim.
  • baal  (09.01.20 18:44:53) 
hayat anlayışımıza bağlı bu. herkes starbucksta kahve içip arkadaşlarıyla sinamaya gidip sosyalleşmiyor. kaldıki adamın ortam tam anlamıyla jet-set. ne yapsın zibilyonluk arkadaşlarıyla kahve bardağına nesröt yazıldığını görüp instaya mı atsın adam. muhtemelen kendi teknesinde arkadaşlarını ağırlıyordur, kendi evindeki sinema salonunda arkadaşlarıyla film izliyordur, başka bir arkadaşının jetiyle 2 saatliğine italyaya gidiyordur falan filan. bizim hayat anlayışımızla onunki arasında dağlar kadar fark olması gayet doğal.


  • Tears of Devil  (09.01.20 18:57:35) 
Hayati kacirmak diye bahsedilen sey sanirim dusunmeden para harcamak
Bu hayati yasamak degil

  • dedim dedim de kime dedim  (09.01.20 19:03:33) 
yahu ben adamın her storysini izlediğimde işte istediğim hayat diye götüm yanıyor. messinin ağzına et tıkıştıran adamdan bahsediyoruz ne hayat kaçırması:) adam dün mykonasa gitti yaz sezonu için burger açayım mı diyor. özel jetlerle dolanıyor dünyayı. her yerde vip karşılanıyor. yemek içmek spor seyahat sosyal çevre.. hepsinde a kaliteye sahip. yani czn burak falan desen hadi tiktok tayfayla takılıyor vs derdik de.. çok yanlış adamı sorguluyorsun. senin sosyal hayat dediğin ne ki? adamın dubaide mykonastaki mekanlarında hayatımızda yaklaşamayacağımız haatunlar masa üstüne çıkıp twerk yapıyor.


  • Golgi  (09.01.20 20:02:27 ~ 20:03:35) 
Bu nasıl saflıktır ya, Nusret'in ciddi ciddi saatlerce çalıştığını düşünenler var mıymış ciddem. Nusret denen arkadaş başarılı bir şeftir ama onun şansı Ferit Şahenk, restoranları açıp, 40 kişi sosyal medya ofisi kurup, sabahtan akşama kadar reklam kasıyor adamlar. Senin gibiler de Nusret öyle çalışıyor böyle çalışıyor, çok büyük şef diye düşünüyor. Sosyal medyada gördüğünüz her şeye inanmayın.


  • freedonia  (09.01.20 20:35:10) 
haftanın 5 günü 9 saat ceza evine girip çalışıyorum. hayatı o mu kaçırıyor ben mi?


  • mikahakkinen  (09.01.20 20:44:51) 
Yavaş yavaş ölürler
Aşkta veya işte bedbaht olup istikamet değiştirmeyenler,
Rüyalarını gerçekleştirmek için risk almayanlar,
Hayatlarında bir kez dahi mantıklı tavsiyelerin
dışına çıkmamış olanlar.
Yavaş yavaş ölürler.
  • Cookie  (10.01.20 00:24:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.