[]

iPhone 7 & Samsung Galaxy A70 - Telefon Tavsiyesi Rica Ediyorum

Bu soru bu platformda milyon kere sorulmuştur. Ancak sürekli güncellenen cihazlar ve fiyatlar yüzünden telefon tavsiye yanıtları bir türlü güncel kalamıyor. O yüzden ben de bilenlere sorumak zorunda kaldım, cidden özür dilerim.

Çocuğumuz küçük, eşim anılarımızı kaydetme adına bolca fotoğraf ve video kaydediyor. Şu an kullandığı cihaz Samsung J7 Prime2, ancak takdir edersiniz ki kamera kalitesi yok gibi bir şey. Azami 3.000 TL bandında Samsung Galaxy A70 ve (daha önce hiç iOS deneyimi yok ama) iPhone 7 cihazlarını düşündük. iPhone modeli eski diye (ve güncellemeyle daha da eskitirler diye) çekiniyoruz, A70 için de "kamerası gece çekiminde kötü, normalde de pek matah değil" deniyor, kafamız karıştı.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederiz.

 
xiaomi'lere de bi bakabilirsiniz bence. fotoğraf kalitesi iyi bence gayet.

2bin-3 bin bandında şu telefonlara bakmanızı tavsiye ederim;
Mi 9 Lite, Mi 9T, Mi 8, Redmi Note 8 Pro
  • contavolta  (30.12.19 13:54:30 ~ 13:54:38) 
@contavolta, teşekkür ederiz. Ancak Xiaomi, Huawei vb. reklam, SAR değeri, Google Play kısıtlamaları vb. konulardan dolayı bizim için biraz kumar olur. İster istemez Samsung'la sınırladık kendimizi, ki genel olarak Samsung'dan memnunuz, cihazları bizi hiç üzmedi. Bütçe bandında cihazlara bakınca iPhone'un eski modeli 7 de karşımıza çıkınca sizlere danışalım istedik.


  • serkomiser ziver  (30.12.19 13:58:14) 
iphone alacaksan 8 plus al. Bende 7 var ve sorun yok, taş gibi. Ama bugün iphone'a geçecek olsam 8 plus alırdım.


  • malheiros  (30.12.19 14:02:03) 
@malheiros, teşekkür ederiz. 8 Plus bütçeyi biraz zorlayacaktır ama ben fiyat araştırması yapayım, sağ olun.

edit: Bütçeyi zorlamayı geçtim, neredeyse iki katı fiyatı varmış. Pas diyelim.
  • serkomiser ziver  (30.12.19 14:42:56 ~ 14:44:15) 
ikisini de alma. o fiyata zaten iyi kamera bulman imkansız. iphone 7'nin çok ciddi bir batarya sıkıntısı var almayın. samsung a serisi kamerası pek iyi sayılmaz ama işlemci gücü, şarjı iyi ama ben olsam ikisini de almam. bu yoldan yeni geçmiş biri olarak.

xiaomi 8 pro'yu çok araştırdım ama video kalitesi çok kötü. sakın. geçen ay iphone 8plus aldım ikinci el. hiç kusursuz kamerası da efsane 4bin ödedim. iphone alırken ikinci el alabilirsiniz. samsung'da alacaksanız iyi kamera arıyorsanız direkt s serisine yönelmeniz gerek. onlar da çok pahalı.
  • anarsika  (30.12.19 14:43:46) 
Bence o fiyatlara bir fotoğraf makinesi almak çok daha mantıklı. hem telefondan çok daha kaliteli çekmiş olur.


  • neverlose  (30.12.19 14:45:15) 
@anarsika, teşekkür ederiz. @malheiros da sizin gibi iPhone 8 Plus önerdi ama fiyatı bütçemizin çok çok üstünde, yine de araştırmaya devam edeceğim. Tekrardan sağ olun.


  • serkomiser ziver  (30.12.19 14:45:32) 
@neverlose, inanın aklıma gelmedi değil ama akıllı telefonlar çıktı çıkalı dijital kamera piyasasına o kadar uzak kaldık ki, ne fiyatını, ne hangisinin iyi olduğunu biliriz. Üstelik her an elinin altında olan telefon kolaylığından sonra ayrıca bir eşya taşımak da zûl geliyor açıkçası...


  • serkomiser ziver  (30.12.19 14:47:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.