[]

arbitraj mıydı bu?

arbitrajı araştırıyordum da eskiden duyduğum bir olay aklıma geldi.

mesela ben elimdeki 100 milyon türk lirasıyla dolar aldım. bu usd/try oranını 10 kuruş artırdı ve yeni usd/try oranı 6.1 oldu. bu arada dolar ile fiyatlanan diğer para birimleri ve madenler yeniden fiyatlanıyordu ve bu çok küçük fiyat farkları çok hızlı bilgisayarlar sayesinde anında kapanıyordu.

bunun adı arbitraj mıydı? hangi fiyatlar değişiyordu? yanlış bir şey mi hatırlıyorum acaba?

 
Arbitraj normalde dolar-euro donusumunu ya da dolar-altin donusumunu dolar-tl-euro yaparak iki kez kur farki yemektense dogrudan dolar-euro yaparak yabanci para ile yabanci para alarak tek seferlik kur farkı yeme islemine deniyordu.


  • prole  (24.12.19 20:56:26) 
türkçede prole'nin tanımı daha yaygın olsa da dünyada arbitraj sizin yazdığınız kabul edilir: 2 piyasa vardır ama fiyatlarında çok ufak farklılık vardır. bundan yararlanıp para kazanırsanız adına arbitraj denir. önemli şartı: risksiz olması.


  • 507  (24.12.19 22:44:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.