[]

Adobe Photoshop, Illustrator vb. öğrenmek

Selamlar ekşiduyuru sakinleri,

Sizlere bir sorum olacak, lütfedip yanıtlarsanız sevinirim:

Bilgisayar ortamında görsel içerik üretimine dair hiçbir önbilgiye ve beceriye sahip olmayan birinin, sadece Adobe’nin Photoshop, Illustrator vb. gibi tasarım yazılımlarıyla ilgili çevrimiçi kurslardan (örneğin Udemy'den) yararlanarak, kendi çabasıyla bu işten az çok para kazanabilecek düzeye gelmesi, grafik tasarım alanında bir altın bilezik sahibi olması mümkün müdür?

 
Herhangi bir kurstan ziyade kurcalayarak öğrenmek ve mümkünse yurtdışı kaynaklı tutorial izlemek, bol tekrar yapmak çok daha fazla işine yarayacaktır. Örneğin bizim zamanımızda autocad okullarda öğretilmiyordu. Ne kursu, ne tutorial izleme şansımız falan da yoktu. Kendi kendimize öğrendik, kurcalayarak, sorarak, araştırarak.

Şimdi sizler için oldukça fazla kaynak var. İnsan yeter ki öğrenmek istesin ve hedeflesin.
  • the she ronin  (18.12.19 17:10:50) 
o programları öğrenmek sizi grafik tasarımcı yapmaz. tasarım için göz gerek bilgi gerek. biz boşuna 4 yıl okumadık.

not: yetenek şart. güzel sanatlar fakültesinde grafik tasarım okudum. yeteneksizler mezun olamıyor. mezunu geç okula giremiyorlar bile. lisede bile güzel sanatlar okumuş oluyor bazılarımız, ben de öyleydim. daha lisede karar vermiştim grafik tasarımcı olmak istediğime.

o programları öğrenip birkaç eğlenceli şeyler yapabilirsiniz. ama tasarım için yetenek ve yaratıcılık gerekir. yoksa uygulamacıdan başka bir şey olamazsınız.

oldu o zaman youtube'dan ameliyat videosu izleyip doktor olalım.
  • batlegolas  (18.12.19 17:20:05 ~ 17:32:24) 
okuyarak grafik tasarimci olunmaz. yeteneginiz varsa kendiniz ogrenerek yetenegi olmayan bir diplomalidan çok daha iyi işler cikarabilirsiniz. go ahead.


  • boyle buyurdum  (18.12.19 17:24:54) 
cidden kafayı koyup bunun için kendinizi geliştirmeye adarsanız grafik tasarım alanında misler gibi iş çıkartırsınız.

herhangi bir bölümü okuyan her zaman bu işi okumadan yapmaya kalkana laf atacaktır o tarz laflar da hevesinizi kırmasın. tasarım için elbette her şeyde olduğu gibi bilgi gereklidir. bilinmesi gereken bir sürü şey olduğu kadar yetenek, göz, yaratıcılık, yenilik falan filan tarzı şeyler de etkiler. tutorial konusunda yabancı kaynaklara çalışın.

stefansagmeister'in instagram hesabını takip edin. sürekli olarak dünyanın dört bir yanından insanların paylaştığı şeyleri paylaşıp yorum yapıyor ve insanların neler yaptığını nasıl yaptığını nasıl yorumlar aldığını falan gözlemleyebilirsiniz onlar da bir şeyler öğretir. üretilmiş şeyleri inceleyin. falan filan.

adobe programları için milyonlarca tutorial var. youtube'da bile çok işe yarayan bir sürü var.
  • viyana kangurusu  (18.12.19 17:29:14) 
yeteneği olmayan o okula giremiyor. 2 yıllık saçma ve alakasız bir fakülte değil bu. 4 yıllık güzel sanatlar fakültesi. herkes gibi finallerden önce bir hafta çalışarak mezun olmadık. sürekli proje üzerinde çalışarak geçti 4 yılımız. bu kadar küçümsenmesi ve youtube'dan video izleyerek herkes yapar denilmesi hiç hoş değil.

tamam o halde ben iki üç hukuk kitabı okuyup avukat olurum. kendi dişimi çekerek diş doktoru olurum. yemek yapan herkese aşçı diyelim. grafik tasarımcıyım diye bir liseye dalıp ben bunu biliyorum ben öğretirim deyip öğretmen olayım.

her şeyin bir yolu yordamı var. her meslek önemli, hepsinin bir eğitim süreci var. ben photoshop öğrendim ben de grafik tasarımcıyım oleyy diyemezsiniz. yeteneksiz ama program bilen kişilerin yaptığı tasarım bile denmeyen rezil işlerle dolu her yer.

konu sanat ve tasarım olunca neden ben de yaparım ya diye düşünüyorsunuz ve size kolay geliyor?


edit: al eline bir kalem kağıt. karşında gördüğün herhangi bir şeyi resmedebiliyor musun? edemiyorsan yeteneksizsin demektir. grafik tasarım program bilgisinden ibaret değil.
  • batlegolas  (18.12.19 17:43:53 ~ 17:53:06) 
Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Mezun olduğum bölüm hayatımı kazanmak için bana pek fazla fırsat sunmuyor, yeni şeyler denmeye mecburum. Udemy’de bu tür yazılımlarla ilgili ders videolarından epeyce var ve fiyatları da oldukça uygun, 20-30 tl arası. Doğrusu, öğrenmeyi gerçekten ne kadar istediğimden emin olamıyorum. Önceden hiçbir ilgim olmamasına rağmen, acaba buradan kendime bir yol açabilir miyim, diye düşünüyorum sadece. Dediğiniz gibi, bilgi edinebileceğim Türkçe ve İngilizce yığınla kaynak mevcut internette. Ve evet, mesele yalnızca program kullanmayı öğrenmekten ibaret değil; doğuştan getirilen sanatsal becerinin gözardı edilemez bir payı olmalı muhakkak, farkındayım. Ama deneyip ne olacağını görmek için küçük bir başlangıç yapabilirim en azından, kaybedeceğim bir şey yok.
  • huçi kuçi  (18.12.19 18:09:11) 
Grafik işler yaparak bir çorba parası çıkartabilirsin ama grafik tasarımcı olamazsın o kadar uzun boylu değil :))


  • all girls dream  (18.12.19 18:19:15) 
Çorba dediysem mercimek corbasi. Kelle paça ya da ayak değil:)


  • all girls dream  (18.12.19 18:23:27) 
Cevap evet. Bunu yapanlar var çevremde. Yaptığı iş iyidir kötüdür tartışılır, ben de anlamam zaten, ama para kazanıyorlar mı? Evet.


  • plutongezegendegilmi  (18.12.19 18:46:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.