[]

Evde İngilizce öğrenmeyi başaran var mı?

Merhabalar, ben uzun zamandır işsizim dolayısıyla vaktimin çoğu evde geçiyor. En azından bir şey yapmış olayım diye İngilizce öğrenmeyi düşünüyorum. Gerçekten de internetteki dökümanlarla yol katedeniniz var mı? Sevgiler.




 
Var


  • stavro  (16.12.19 17:42:35) 
Temelin iyiyse üzerine ekleyebilirsin. Yoksa biraz zor.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (16.12.19 18:01:03) 
Var. Youtube'da tahta üzerinden gramer öğreten kanallar da var. Duolingo'yu bitirip bunlara geçersin.


  • kaset  (16.12.19 18:05:40) 
temelin varsa tabii ki öğrenebilirsin. temelin yoksa da öğrenebilirsin aslında. uzun uzun konu anlatan videoları düzgün bir sırayla izleyerek not alarak ve duolingo gibi applerle düzenli çalışarak her dili öğrenebilirsin. konuşabilmek ve konuşulanları anlamak içinse bolca dizi izlemelisin. couchsurfing gibi applerin toplu buluşmaları oluyor, orada da öğrendiğin kadarını pratiğe dökebilirsin. kolay olmayacak ama çaba harcarsan elbette ki öğrenebilirsin.


  • fragile lady  (16.12.19 19:55:29) 
Temelin varsa +1


  • msrm3463  (16.12.19 21:17:51) 
Nereden baslarsan basla kelime haznesi cok onemli. İlgilendigin konuda bisey arastirirken ingilizce kaynaklara goz at, dizileri ingilizce altyazili izlemeyi dene arada. Kelimeleri not al, ezberleyemesen de aa ben bunu biliyodum dersin, ikinci ucuncu seferde aklina yer eder
Cunku grameri ogrendigin an uygulayabilir olsan da kelimeyi hemen ogrenemiyosun. Zaman gerekiyo, pratik gerekiyo. O yuzden genis zamana yayilacak bi konu kelime haznesi

  • sttc  (17.12.19 00:48:54) 
Yani ben buyuk oranda kendim ogrendim mesela ama her turlu birkac sene ve haftada 5-7 gun tarzi bir devamlilik lazim.


  • hot potato  (17.12.19 01:00:45) 
yurtdisinda tanistigim bir adam var, oldukca iyi ingilizce konusur ingiliz aksaniyla falan. pek samimi degiliz, arada ortadan kaybolur 1 sene gorusmeyiz tekrar ortaya cikar, oldukca "issiz" bir eleman. egitim olarak ortaokul terk buyuk ihtimal, liseye kadar okumadigina eminim. neyse, laf arasinda bir gun sordum sen nerden ogrendin ingilizceyi bir sure ingiltere'de falan mi yasadin diye. "hapiste fono'nun ingilizce kitaplarindan ogrendim" dedi. baktim muhabbet sakat bir yere gidiyor kapattim konuyu, icimden de ulan ne salladi be diyorum.

bir baska arkadas var, aylar sonra onunla bu konuyu konusuyoruz, elemanin hikayesinin gercek oldugunu, bizzat sahit oldugunu soyledi. eleman askerdeyken birisini yaraliyor, bunu askeri hapishaneye tikiyorlar, askerlik bitene kadar 1.5 sene orada takiliyor. ailesinden fononun full serisini kasetleriyle birlikte istiyor. gunda 8-9 saat calisiyordu dedi. arkadas bunun bulundugu hapishanede o mahkum iken gardiyanlik yapmis 1.5 sene, basindan sona olayi takip etmis, tamamen rastlanti. haha


ozetle, kafayi koydun mu yaparsin ya. temel, zemin etudu, yapi statigi falan bunlar hikaye. dil ogrenmek zaman isi, kafayi kirip kitaplara gomuleceksin.
  • cooperr  (17.12.19 02:43:42 ~ 02:45:49) 
bir ecnebi tanıdğım bana alt yazılı film izle demişti, önce türkçe alt yazılı sonra ingilizce alt yazılı olarak iki defa izle aynı filmi zamanla öğrenirsin demişti, şimdi hakketten bazı filmleri alt yazı olmadan da izleyebiliyorum, tabii beim bu şekilde öğrenmem yıllarımı aldı çünkü ingilizce öğrenmeyeceğim diye inat etmiştim, amerikalı gibi konuşabilir miyim? sanmıyorum ama aç kalmam ondan eminim.

sen öğrenme amaçlı haraket edersen gayet güzel öğrenirsin. bir sürü application var insanlarla konuşturan falan, onlarla da destekletirsin kendini.
  • selam  (17.12.19 08:09:02 ~ 08:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.