[]

" Bilgi acıtır " bu söze katılıyor musunuz?

Nedenini de yazar mısınız?




 
Katılıyorum .


Hakikatin algılanmasına vesile olan bilgi acıtır.

Var olmak benim icin büyük bir ağırlık mesela. Olgunlaştıkça, hayata dair gerçeklere ait bilgiler arttıkça daha bir agir gelmeye başladı.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (15.12.19 15:07:19) 
Katılıyorum.
bilmeye başladıkça ne kadar eksik olduğunu anlıyorsun.

  • neymis  (15.12.19 15:49:26) 
kayılmıyorum.
öğrendikce ne kadar az şey bildiğini göreceksin.
toplumdaki ve dünyadaki sorunları göreceksin.
ama bunları görmek acıtmazki.
  • aslindasorunumpsikolojik  (15.12.19 16:08:18) 
katılıyorum,izaha gerek yok, cehalet mutluluktur diyorum.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (15.12.19 16:12:48) 
Bilgi güçtür.


  • bagcivan  (15.12.19 16:22:39) 
Bilgi hem güçtür hemde bir lanettir. Kullanım şekline ve algılama biçimimize göre değişebilir.

Genel olarak hayatı çok ciddiye almayıp anı yaşayarak bilmenin düşünmenin ve uygulamanın sihirli gücüyle yaşarsanız size göre bilgi bir güçtür ama bilmenin lanetiylede karşılaşabilirsiniz buda şöyle oluyor varolmanın dayanılmaz hafifliği derin meselelere girdiğimizde ise işin içinden çıkamıyoruz .

İşin içine duygular,hayat gayesi,para kazanma ve hayatı devam ettirme dürtüsü gibi durumlarda girince iyice karman çorman bir hal çıkıyor ortaya

Huzur arıyorsanız dengeyi iyi sağlamak gerekiyor bana göre eğer bilginiz sizi acıtıyorsa yeterince bilmiyorsunuz demektir. Çünkü bilmek ve uygulamak huzur getirmiyorsa denge kurulmamış oluşum tamamlanmamış demektir.
  • mrumit  (15.12.19 16:53:35) 
bilgi sevinçtir. insanın bir şeyi merak etmesi, yeni bir şey öğrenmesi içine kodlanmıştır.
"Bilgi acıtır", "Cahillik mutluluk" gibi laflar retorik söylenmiş, belli kültürel çerçevede bir şeyler ima eden esprili sözler.. Tek başına ciddiye alınacak bir şey değil bu.

  • ebabil curnatasi  (15.12.19 17:34:17) 
İnsanların mutsuzluklarına, çektikleri acılara bak, hep bir şeyleri bildiklerinden değil mi? Dağ başında, tek başına yaşayan ve dünyaya dair hiçbir şey bilmeyen biri, nasıl ve neden acı hissetsin?


  • alfred  (15.12.19 17:40:12) 
besi hayvanlarının yaşam şartlarını öğrendikten sonra felsefi/plitik duruş sergileyerek vegan olan kişileri düşün. dedesi köyde çekirdek çitler gibi horoz kesiyodu bu insanların. üstelik et yememek doğalarına da aykırı ama vicdanları kabul etmiyor.

ya da çin'de insanlık dışı şartlarda, çocuk işçiler tarafından üretilen ithal ürünleri kullanmayı reddeden birini düşün. hayatını kolaylaştıracak birçok ürünü reddediyor.

gibi.
  • sinek kral  (15.12.19 20:42:57 ~ 20:46:34) 
başlarda acıtıyor ama sonra keşke daha önceden bilseydim diyorsun


  • dafuq  (15.12.19 20:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.