[]

Beşeri Ilişkiler Ve Özgüven Hakkında

Merhabalar.
Sorunum, otorite ( amir, öğretmen, patron vs.) ile konuştuğumda kendimi rahat ifade edememek. Anlamsız bir şekilde geriliyorum, bir türlü rahat davranamıyorum. Düşünceler aklımdan uçup gidiyor, sanki bütün kabiliyetlerimi o an kaybediyorum. Böyle tuhaf bir durum.
Sanki o an rahat davransam ve ezilip büzülmesem terbiyesizlik veya saygısızlık olarak algılanacakmış gibi bir hisse kapılıyorum.
Elbette normal bir fiziksel duruş ortaya koyuyorum, el pençe divan değilim ama mental olarak bunları yaşıyorum, yani resmen kendimle savaşıyorum. Genel olarak insanlarla mesafeliyim fakat çekingen ya da utangaç biri de değilim.
Kalabalıklara karşı da rahatlıkla konuşabiliyorum, birkaç defa yaklaşık bin kişiye uzun süre hitap ettiğim oldu.
Fakat bu sorunu bir türlü aşamıyorum. Otorite ne kadar sevecen/babacan olursa olsun benim durumum değişmiyor.
E hâliyle bu durum ikili ilişkileri de etkiliyor negatif yönde.
Diyeceğim o ki, bu problemin nedeni ne olabilir?
Nasıl aşabilirim?
Ne önerirsiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
problemin nedeni çok yüksek ihtimalle hayatındaki asli ve ilk otorite figürleri ile olan ilişkin. annen ve babanla olan yani. muhtemelen çocukluğundan beri onlara da kendini ifade etmeye çalışıyor ama başarılı olamıyorsundur.

o yüzden bu tarz sorunların kökten çözümünün terapi olduğuna inanıyorum. asıl sorunun kaynağına inip, anlayıp çözmek için adım attıkça, onunla bağlantılı diğer sorunlar da çözülüyor zaten. spesifik olarak müdürünle yapacağın konuşma için taktik geliştirmek vs. yetersiz kalıyor, kalacaktır.
  • brena  (07.12.19 14:58:22) 
Sanki benim üç beş yıl önceki halimi resmetmişsin. Ben yolunu buldum. Diyelimki sınava giricem, gözetmenin beni uyarabileceği hiçbir yasağı delmediğimden eminsem çok rahat olabiliyorum. Öğretmenim ben, normalde okul müdürüyle çok rahat diyalog kurarım. Geçenlerde izin almadan okula gitmedim, ertesi gün adamla konuşurken kekeledim gibi oldu. O yüzden ben çareyi görev ve sorumluluklarımı tamamıyle yerine getirip gerekirse taşşak muhabbetine bile girebilir oldum.


  • antihero  (07.12.19 15:04:50) 
@brena annem ve babama karşı bir çekincem yok hatta en çok onların yanında kendimi rahat hissediyorum.
Fakat yazdikarinizdan hareketle çocukluğumu düşündüm, annem ve babam daima "büyüklere saygılı" olmayı öğütlüyordu bana ve bu meseleyi çok önemsiyorlardi.
Bununla ilgili olabilir mi yaşadığım şey?
  • yesil basli govel santor  (07.12.19 16:03:07) 
@antihero nasıl bir yol buldun?
Ben herşeyi mükemmel yapsam bile bundan kurtulamıyorum.

  • yesil basli govel santor  (07.12.19 16:04:13) 
Onların da normal insan olduğunu hatırla.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (07.12.19 16:09:06) 
sırf başlıkta beşeriyi gördüğüm için cevap yazmaya geldim xd çare terapi ya da antidepresan olabilir gerçekten de. benim farklı bağlamlarda sosyal anksiyeteyi en rahat aştığım ve cool olabildiğim zamanlar ağır antidepresanlı suicidal bir döneme denk geliyordu. gerçi orada ölüm güdüsü, nasıl olsa öleceğini bilme kafası gibi rahatlatıcı faktörler de var. arasıra öleceğini hatırla. ölecekmiş gibi takıl büyüklerinin yanında xd bir de karşındakinin tepkilerine çok odaklanma. yani senin söz, jest ve mimiklerinin karşıdakinde ne uyandırdığına/onun karşı bildirimlerinin ne olduğuna bakmadan, kendini gevşeterek iletişim kurmaya çalış. yüz kaslarını çalıştırma, ses tonunu değiştirme, vücudunu rahat bir pozisyona al. bir süre böyle yapmaya uğraşarak yap bakalım oturacak mı.


  • snape i başından beri tanırım  (09.12.19 13:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.