[]

10 puanlık excel sorusu

merhaba ekzel üstadları..

çalıştığım şantiyede günlük rapor hazırlıyorum.

her gün; o günün tarihiyle isimlendirdiğim bir sayfaya kat kat, mahal mahal yapılan çalışmaların metrajlarını ve çalışan usta sayılarını yazıyorum.

daha sonra yapılan imalat ve çalışanların toplam sayılarını personel ve metraj sayfasına aktarıyorum. zaman kaybını önlemek için bir formül arıyorum.
ben o günün çalışan sayılarını ve metrajlarını girerken diğer sayfaya otomatik olarak geçsin.

çalıştığım dosya ektedir. görünce daha net anlayabilirsiniz sanırım..

we.tl

 
diğer sayfada geçsin dediğiniz hücreye gelip = yazın (enter'a basmayın). kaynak sayfaya gidip geçecek olan hücreyi seçip enter yapın.


  • kibritsuyu  (30.11.19 10:32:35) 
ama o zaman gene toplamları yazdığım sayfada vakit harcayacağım.. benim istediğim otomatik olarak toplam sayfasına geçmesi.. bir imalat her gün aynı satırları kapsamayabiliyor.


  • asabi  (30.11.19 11:13:20) 
muhakkak daha kolay yolu vardır ama şimdilik şöyle olabilir. oluşturduğunuz yeni sayfaya toplam safyasındaki bir satırı komple kopyalayın. ve eşittir formülü ile ilgili hücrelerle eşitleyin. (bu şablon sayfayı her yeni gün için daha sonra kullanabilirsin) siz değer girdikçe alttaki satır güncellenecek. en son işlem bittiğinde bu satırı kopyala/kes özel yapıştır sadece değerleri şeklinde toplam sayfasına aktarabilirsin.


  • orijinal nick bulamadim  (30.11.19 12:03:55 ~ 12:04:37) 
senin örnek dosyadan anlatayım.

en sondaki toplam sayfasına gel. J160 hücresinde = yap, enter'a BASMA. yukarıdan "otomatik toplam" işaretine tıkla, sonra 29.11.2019 sayfasına geç, alçıpan ustalarını yukarıdan aşağı seç (L47:L54) olacak. enter'a bastığında 29.11.2019 sayfasına girdiğin anda toplam sayfasındaki alçıpan ustası toplamları da değişecek.

ama senin sıkıntını anladım. her günün tabloları aynı satırları içermediği için bu formülü her güne uygulayamıyorsun. her sefer toplam sayfasındaki formülü değiştirmen gerekecek.

onun da çözümü şu. zaten yapmışsın. bir anahtar kelime. gün sayfalarının C sütununda anahtar kelimeler var.

toplam sayfasında formülle diyeceksin ki şu günün C sütununda "ALÇIPAN" yazan satırların L sütunlarını topla. bunun da var formülü ama şimdi hatırlayamadım.

ama illa ki üzerinde çalışma gerektirecek. mesela 29.11.2019 sayfasında C sütununda HATIL yazan ustalar 6 6 12. toplam sayfasına bakıyoruz, hatılları kalıp, demir, betoncu diye ayırmışsın. bunu excel ne bilsin de ayırsın hangisi kalıpçı, hangisi betoncu.
  • kibritsuyu  (30.11.19 12:12:01 ~ 12:13:38) 
iş yerinde çok fazla araştıramıyorum ama sanki dolaylı formülü sizin işi çözecek gibi. bir inceleyin.
www.excelsizeyeter.com

  • orijinal nick bulamadim  (30.11.19 12:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.