[]

27 yaşında mezun olmak

selamlar. haziranda bir aksilik olmazsa top5 okulların birinden işletme mezunu olacağım. 1 tane yurt dışı stajım var ingilizcem fena değil.
daha iş arama yoluna girmedim fakat sizce yaşım gereği gerek iş mülakatlarında gerekse iş hayatında ne türlü handikaplarla karşılaşabilirim ?



 
Ulkenin ekonomik durumu baslica rn buyukhandikap. Kotu zamanda mezun oluyorsun. (TR icin konusuyorum)

Yaş önemli. Ayni gecmisle daha genc her zaman daha onde ama kotarilabilir bir handikap. Özel sektörde.

Staj olmasi guzel. Ama basta hep is yili tecrubesi isteyen ilanlar goreceksin. Sinir bozucu bir durum.

Ingilizcen fena degil degil, iyi olsun.

Top5 olmasi bana kalirsa bir sey ifade etmiyor. Artik ingilizce bilmeyen, yurtdisina cikmayan kalmadi gibi bir sey. Senin basvuracagin yerlere de zaten senin kalibrendeki okul mezunlari basvuracak. Tabi kalbur ustu isler icin girilen yarislardan bahsediyorum. Ulkenin durumundan degil.
  • AlsterWasser  (28.11.19 14:41:25) 
ben senle aynı yaşda mezun oldum. şu ana kadar girdiğim her iş görüşmesinde mutlaka sordular bu soruyu. geçerli sebeplerin varsa çok bir sorun olacağını sanmıyorum. ben başka bir bölümde okuyup, okulu bırakmıştım. dolayısıyla geç bitirdim üniversiteyi.

dediğim gibi herhangi bir problemle karşılaşmazsın ama senle aynı yaşda insanlar senin çalıştığın bölümün müdürü oluyor. o biraz moral bozsa da yapacak bir şey yok, çalışmaya devam.
  • heartwork  (28.11.19 14:47:18) 
bir arkadaşım 30 yaşında makine mühendisliğini bitirdi. üstüne bir de askere gitti. sonra da gelir gelmez bursa'da iş buldu. 3-4 senedir çalışıyor.

ben de belki sorun yaşar diye düşünmüştüm ama hiçbir sorun yaşamadı. ortalaması 3'ün üzerindeydi ve çok iyi ingilizcesi vardı. bunlar etkili oldu diye düşünüyorum.
  • petekpare  (28.11.19 15:16:02) 
hangi alanda çalışmak istediğine karar verdiysen o alanda az da olsa bilgin ve tecrüben varsa yaş özelinde sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
işletme çok geniş bir alana sahip. finans kariyeri mi hedefliyorsunuz pazarlama mı insan kaynakları mı? yoksa diğer alanlar mı?
bu alanlarında kendi içerisinde spesifik alt birimleri var. mesela pazarlamada marka, kurumsal iletişim vs kısmında mı yoksa satınalma/satış kısmında mı çalışmayı düşünüysun?
bu gibi hususlarda ne istediğini biliyorsan ve deneyim de varsa, ingilizcende gerçekten durumu kotaracak seviyedeyse ciddi bir sorun yaşamazsın.
  • ezkaza  (28.11.19 15:48:34) 
yazılan cevaplara katılıyorum işletme ve benzeri bölümlerde çoğu zaman mezun olunan okul önemlidir. siz hangi okulda okuyorsunuz bilmiyorum ancak tabiki her koşul ve iş/sektör için aynı ağırlığı olmaz okulun. örneğin açıköğretim(anadolu üniv) işletme mezunu olupta açıktan okurken aynı zamanda iyi yerlerde çalışan bilgisini, networkünü arttıran ve sonucunda sektöründe gerçekten bilgisiyle ve tecrübesiyle iş hayatının her alanından iyi pozisyonlarda ve iyi kazanan çok kişi gördüm. ik'dan it'ye kadar.
demek istediğim bu gibi disiplinlerde deneyim ve iş bitirebilme yetisi okul kadar bazen okuldan da öne geçebilir.
en ideali iyi bir okul çıkışlı olup sektörde de kabul gören sevlyede alanında deneyim sahibi olmak. zaten bu ikisi bir kişide olunca iş bulamaması çok zor:)
  • debian  (28.11.19 16:23:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.