[]

Almanya Vize Başvurumu Reddetti

Arkadaşlar selamlar,

İdata'dan eksiksiz belgeler ile başvuru yaptım ve 15. gün sonunda ret yediğimi öğrendim. Seyahatim 27 Aralık-1 Ocak tarihlerindeydi. Gidiş dönüş biletimi peşin olarak aldım, airbn'den yine peşin olarak kalacak yer ayarladım ve faturalarını evrak listesine koydum. Bankada yüklü miktarda param uzun süredir var, kendime ait evimin tapusunu ve aracımın ruhsatını da yine evrak listesine ekledim.

Ancak gel gelelim ki aşağıdaki sebeplerden ret yedim.

8. Öngörülen seyahatin amacı ve şartlarını gösteren kanıtlayıcı belgeler inandırıcı
değildir.
9. Vize geçerlilik süresinin bitiminden önce üye devletten ayrılma niyetinde olduğunuz
tespit edilememiştir.

Bunu neye dayanarak yaptıklarına dair bir fikrim yok, herkes tapu, araç varsa onay alırsın diyordu ama gel gelelim sonuç ortada. 9 yıllık sigortalı çalışanım. Tek bir iş yerinde 7.5 yıl çalıştım, ardından yeni işime geçtim. Belgelerim de faturalı hep. Kişiselleştirmemek gerek ama müthiş aşağılanmış hissediyorum. Çünkü bu maddelerin altını dolduracak bir sebep yok. Gidiş amacı formda turistik olarak işaretledim. Yeni yılı orada geçirmek için tarih de belli. Tek başıma gidiyor olmam mı şüphe uyandırdı, illa iki kişi mi turistik seyahat olur?

Yeniden başvursam da aynı belgeleri sunacağımdan bunu lüzumsuz görüyorum. İtiraz etsem, aylar süreceği söyleniyor. Bu konuda bir yol gösteren olur mu? Daha gitmeden 4. Bin tl masraf ettim ve bundan daha çok ret yemenin duygusal çöküntüsünü hissediyorum.

Saygılar,

 
Asagidaki duyurunun altina da detayli yazdim, bu aralar hem AB ulkeleri hem de ABD, vizelerde zorluk cikartiyorlar cevremden gozlemledigim kadariyla:

www.eksiduyuru.com
  • crown  (23.11.19 14:37:46) 
vize basvurusu yaparken otel ve ucak bileti icin pesinen odeme yapmak yerine ucretsiz iptal secenekli rezervasyon yapmayi tercih etmelisiniz. durduk yere paraniza yazik olmus.

ayrica son zamanlarda cevremde kim nereye basvurduysa ret yedi.

ben sorunun bizzat iktidar partisiyle ilgili oldugunu dusunuyorum. yurtdisinda insanlar bizimle sandiginizdan daha ilgili ve hukuksuzluklara halkin hicbir ses cikarmamasi avrupalinin gozunde bizi dusuk seviyede bi yere konumluyor.

cok fazla goc de vermeye basladigimizdan haliyle ret yiyoruz.
  • arcexo  (24.11.19 03:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.