[]

zeytinlik&zeytinyağı

ya bu devirde türkiye'de zeytinlik alıp, adam bulunup yetiştirilip birde üstüne zeytinyağı yapılıp acaba satılır mı?

ev almak istemiyorum, yatırım yapmak istiyorum. ticari bilgim sıfır. böyle bir fikir geldi "arkadaşımın arkadaşı" ekolünden. varmış yapmış satıyormuş vs...

ben şarapçılığa hayrandım aslında. çok araştırmıştım. devletimiz şu an bu işin en büyük çıbanı olduğu için o hayallerimden vazgeçtim. sıra geldi zeytinlik muhabbetine.

bilgisi olan, bilgi alabileceğim bir yer bilen var mıdır?

 
valla instagramda dolaşırken bir kaç gün önce ayhan sicimoğlunun zentinyağı videosuna denk geldiydim içimden de "ulan adamın adı var kaç para deseler alırlar para garanti" diye geçirdim

galiba bugun gene post atmış. fiyat vermiş. millet yorumlarında baya pahalı olduğundan ya da bu işin nasıl ucuz olabileceğinden konuşuyorlardı.

nereye gelecem. instagram varsa orda aradan birine dm at sor muhtemelen cevap verirler. ayhan sicimoğlu kendi kullanıyor sanırım hesabı güzel bir soru sorarsan o bile cevap verebilir.
  • qobel  (17.11.19 20:30:50) 
bizim bir akraba devletin dağıttığı arazilerden aldı, kaç dönüm hatırlamıyorum.
zeytin ekti, bir tane küçük ev yaptı içine, hafif tepelik bir yer ve deniz görüyor. üç-dört senedir işleri iyi gibi. borcu var biraz ama ödüyor.

meslek nedir acaba?
  • attirmayin makedonun kafasini  (17.11.19 21:13:03) 
ben çok alakasız müzisyenim. ömrümde ne ticaret yaptım ne mal alıp sattım. eşim var bankacıydı o biraz daha iyi rakamlarla. istiyoruz ki betona gömmeyelim parayı bişiler yapalım.

kralını da bilseniz zaten zeytincilik işi tek başına yapılmıyor. arsayı aldıktan sonra bilenlerle anlaşıp mahsülü elde edebiliyorsunuz. ardından diler satar diler bir sonraki aşamayı da siz yaparsınız.ben buraya kadar öğrenebildim :)
  • herospower  (17.11.19 21:20:50) 
bu aralar hasat zamanı. gidin birilerini bulun, hasata katılın, vaktinizi değerlendirin bir gün. hem de biraz öğrenirsiniz, nasıl yapılır, zor mudur, kaça patlar falan... hem de çiftçinin işi görülür.

devlet de belki hala arazi dağıtıyordur ekim için. çok ucuza büyük araziler veriliyor. ne güzel düşünmüşsünüz, üretime yatırın tabi paranızı. hesaplı davrandıktan sonra elbette ki kar edersiniz. belki büyütürsünüz işleri ihraç edersiniz falan. arazide su da kolay çıkıyorsa tamam işte.
  • attirmayin makedonun kafasini  (17.11.19 21:33:34) 
Zeytin agaci ekip bir kac yilda zeytin alamazsin. Zeytin agaclari emin olmamakla birlikte 20-30 yillik bir yetiskinlikten sonra iyi mahsul vermeye baslar.

Zeytin agaci bir sene iyi mahsul verir. Bir sene vermez. Gecen sene 20 liradan asagi zeytinyagi cok zordu. Verimsiz donemdeydik. Bu sene zeytin bol olacak. Yag fiyatlari dusecegini bekliyorum.

Zeytin aldin diyelim. Basinda durmazsan zeytinlerini calarlar.

Bu bilgileri arastirarak,esimin ailesi muglali olmasi ve bir zeytinyag fabrikasi sahibinden ogrendim.
  • kaiserr76  (17.11.19 21:53:31) 
bu tarz işlerde adam bulmakla iş çevirirsen hem kaliteden kaybedersin hem de maliyet artar. zeytin işçisinin günlüğü 50 100tl arası adam bulacaksın doğru toplama ilaçlama yapacaksın. hangi cinsin nerede yetiştiğini bileceksin.

bu işte en iyi bölge balıkkesir tarafı ki orada da bir sürü satıcı var. sen elden satsam kgsu 20 den anca satarsın. marka olsan bir sürü vergi var 20tllik zeytinyağı olur sana 40 tl. zor iş zor. tarımı bilmezsen zor.
  • mikahakkinen  (18.11.19 09:11:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.