[]

Kardeşi yazılımcı yapmak

12 yaşında erkek kardeşim ve matematiği çok seviyor hep 100 alıyor, bu çocuğu yazılımcı yapıp yolunu bulmasını sağlamam lazım, zaten şu haliyle bile çok sosyal değil evde hep ders yada oyunla uğraşıyor, zehir gibi kafa var. İstanbul and yakasında nereyi önerirsiniz.




 
12-17 arası bırak bilgisayardan uzak durabildiği kadar uzak dursun, tam tersi sosyal olabileceği yerlere yönlendirmen gerek.

Yazılımcı olana kadar sektör zaten hintlilerin eline geçecek, o yüzden bence kötü bir yönlendirme fikri
  • masseter  (13.11.19 15:10:21) 
masseter +1

ayrıca bir cocuğun oyunlarla ilgilenmesi bilgisayar parçalarıyla ilgisi olması onun yazılımcı olacağı anlamına gelmez. Türkiyede böyle bir yanlış algı var malesef.

çözüm yeteneğini analitik düşüncesini geliştirmesi çok daha yardımcı olur. yazılım dediğiniz şeyi öğrenmek atla deve değil uğraşsa çok fazla insan yapabilir, ama buna yatkın kişiler ön plana çıkıyor.

dolayısıyla kardeşi bu yaştan zorlamak yerine zeka geliştirecek bulmacalara analitik düşünce yapısı oturtacak aktivitelere yönlendirmek lazım.
  • ayin yazari  (13.11.19 15:19:45) 
Bir cocugun kafasi bir seye calisoyorsa ona yönlendirmek lazim. Cock dedigin sosyellsor oyun oynar mantigiyla bundan alikoyup cocugu heba etmek yanlış bence.

Bir cocugun matematigi iyiyse yazilim isine kafasi yatkindir.
Yazilimci olmayacak olsa bile yazilim isine yonlendirin.

Yukaridakilere kesinlikle katilmiyorum.
Hele "yazilim isi hintlerin eline gececek o yuzden gerek yok" diye bir mantik olmaz, boyle bir vizyonsuzluk olmaz.
  • stavro  (13.11.19 15:32:53 ~ 15:35:59) 
Bu arada asil soruyu atlamışım.
Cocukta kafa calisoyorsa kursa mursa gerek yok, siz yonlendirin kendi kendine de ogrenir. Internet diye bir sey var. Hevesi olursa anasini bile aglatir, kursa gerek yok derim.

  • stavro  (13.11.19 15:34:16) 
Neden uzak duracakmış bilgisayardan, çok doğru yaparsın. Kafası çalışıyor ve ilgisi olacaksa, yazılımcı olduğunda hayatını kurtarır, dünyanın herhangi bir noktasında iş bulabilir. Ürettiği ürünü lokal değil global pazara sunabilir. Kendi mobil oyununu ya da uygulamasını geliştirebilir, geliştirdiği oyunu ya da ürününü pazarlayamasa bile, oyun stüdyolarına sunarak yetilerini gösterebilir, projeler alabilir, vs vs.
Oyuna ilgisi varsa, o alana yönelsin.

  • all2  (13.11.19 15:34:43) 
sosyalleşmesine yardımcı olun +1

onun dışında bugünlerde çocuklar için robotik kodlama/programlama eğitimleri popüler. ücretli kursların dışında devlete bağlı kuruluşlar ve üniversiteler dönemsel olarak bu tarz kursları ücretsiz olarak açıyorlar. faydalı olacağını düşünüyorum. bir araştırın isterseniz. hem orda aynı kafadan çocukların olacağı bir çevre de edinebilir.
  • yemrem  (13.11.19 15:43:50) 
Çocuğun matematiği anormal iyi sosyalleşme dediğin nedir ne yapalım tiyatroya mı yazdırayım, vizyondan uzak fikirlerinizi değil bu alanla ilgili fikirlerinizi soruyorum, cevap veren arkadaşlar sağolun


  • docrivers  (13.11.19 17:11:21) 
Hocam 12 artık baya büyüdüğü bir zaman, dolayısıyla scratch veya "çocuklar için" kalıbıyla sürülen şeylerden uzak dursun. Direkt udemy'den kurs alıp başlasın, kendisine web sitesi yapsın, mobil uygulama yapıp arkadaşlarına hava atsın, oyun falan yapsın.

Ama hepsinden önemlisi İngilizce öğrensin. İngilizce bilmeden yazılıma başlamanın hiçbir anlamı yok. Dolayısıyla o konuda bir eksiği varsa bence önce onun için yönlendirme yapın.
  • plutongezegendegilmi  (13.11.19 18:25:05) 
Çocuklara kod öğreten siteler var. Onları kurcalatın, kodlara ilgisi uyanıyorsa üzerine gidin.

Sosyalleşmesini falan boş geçin, kod yazmayı öğrenirse hayatı kurtulur.
  • lisw  (13.11.19 18:41:28) 
Oncelikle sizin gibi bir kardesi olsugu icin sansliymis:) Turkiyedeki kurslar iyi degil. Bence onxe iyi bir yabanci dil kursunangonderin ingilizce ogrensin.

Yazilim her ne kadar meslek olarak gorulse de bence yeni dunyada var olmak icin onemli bir beceri meslek nenolursa olsun. Tipki bilgisayar okuryazarligi gibi bir noktaya gelecrgini dusunuyorum. Zaten abd ve avrupa bu yonde hamleler yapiyor. Herkes derdini anlatacak seviyede kod yazabilmeli noktasindalar. Meslek olmasa bile her daim faydasini gorecrgi bir beceri ve hobi sahibi olur.

Imkan varsa yaz tatilinde yurt disinda iyi bir coding bootcampe gonderebilirsiniz.


Turkiye'de
Kodluyoruz.org var mesela.

Kod yazmayi ogrenmek mesele degil. Iyi bir vizyon ve dusunce sistemi edinmesi lazim bu da bu isin hakkiylanyapildigi ulkelerde daha rahat olur. O yuzden yabanci kaynaklari takip etsin direkt.

Internetten de ogrenilebilir ama etrafinda seninle ayni dili konusan insanlarin olmasi oldukca motive edici.

Learntocodewith.me iyi bir blog takip edilebilir.
Udemyde cok kurs var ama icerikleri nasil bilemiyorum.
Ben bu konuda udacity'i cok basarili buluyorum. Google'in da epey destekledigi bir platform.
  • anten  (13.11.19 18:43:54) 
zorla yonlendirerek yazilimci yapamazsiniz cocugu. matematikte iyi olmasi yazilimda iyi olacagi anlamina gelmez. online algortima gelistirme tabanli oyunlar var. onlara yonlendirebilirsiniz. ilgisi varsa kendisi devam eder zaten.

not: 13 yasindan beri programlama ile ugrasan yazilim muhendisi
  • crucio  (13.11.19 19:29:32 ~ 19:31:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.