[]

Optik uzmanları

Sevgili gözlük uzmanı arkadaşlar. Geçen hafta yaklaşık 580 liraya ray-ban marka bir gözlük aldım. Aldım almasına ama sahte olup olmadığını çok merak ediyorum. Bunu nasıl anlarız. Var mıdır bir yolu yöntemi.? Birde gözlük cami plastik yeni farkettim. Hepsi böyle plastik mi oluyor. Cevaplarinizi bekliyorum.




 
Anlaması çok zordur. 3 sene önce esnafın biriyle birbirimize girdik. Puşt utanmadan sahte gözlük satıyordu. Aviator modeli ise fotoğraflarını yolla. Bu işin içinden nice zorluklarla geçmiş biri olarak yardım edebilirim.


  • Başkalaşım  (07.11.19 18:18:00) 
@Başkalaşım yok hocam aviator modeli değil. Peki camin plastik olması orijinal olmadığını göstermez mi


  • opitseri  (07.11.19 18:21:37) 
Son dönemde plastikte kullanılıyor diye biliyorum. Olay saplarda yazan kodlarda, camdaki lazer ile çizilmiş logoda, burunluklardaki logoda, polarize ise testte vs. Bunların neredeyse hepsi kolayca taklit edilebiliyor. En iyi çıkarım ray-ban sitesindeki fiyat ile orantılı olması.


  • Başkalaşım  (07.11.19 18:30:31) 
Vay be bunlar bizi fena kekliyorlar o zaman :)


  • opitseri  (07.11.19 18:36:51) 
Türkiye'de satılan raybanların neredeyse tamamı imitasyon ürün. Gerçi orijinali ile çakması aynı fabrikadan çıkıyor. Çin üretimi tamamı. Üzerine farklı bir etiket basıp vitrine koyuyorlar. Bunu en bilinen satıcıdan sokaktaki çakmacıya kadar her yerde bulabilirsiniz ve anlamanız gerçekten zordur. Gerçekten işini bilen bir gözlükçüye sormak lazım.


  • desdenova34  (07.11.19 19:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.