[]

https://emagaza-tdk.ayk.gov.tr/ >>> Bağlantınız gizli değil. - Ne demek bu?

emagaza-tdk.ayk.gov.tr adresine bilgisayarımda girebiliyorum ama teefonumdan girince görseldeki uyarı çıkıyor. (Neden? Fark nedir iki cihaz arasında?) Ve bir türlü siteye giremiyorum. Girebilmek için ne yapmalıyım. Gerçekten tehlikesi var mı sitenin? Böyle durumlarda:

- Tehlike olmadığına eminsem ne yapmalıyım?

- Tehlike olsa bile risk alırsam nasıl girebilirim?

 
sertifikanın süresi geçmiştir önemli değil o kadar


  • nahtoderfahrung  (01.11.19 23:10:20) 
tehlike yok, gov.tr uzantılı ve sertifikası da yenilenmiş ekim ayında. yüksek ihtimal telefonun cache'de getiriyor sayfayı, geçmişi filan temizleyip bu uyarıdan kurtulabilirsin.

kurtulamıyorsan da siteye girebilmek için mavi butonun altında gelişmiş yazan yere tıkla, kabul ediyorum siteye devam et gibi bir yazı çıkacaktır ona tıklayıp girebilirsin siteye.
  • aziz dostum jack  (01.11.19 23:28:12) 
tehlike yok, telefonunuzdaki android sürümünden kaynaklanıyor, çok yeni olmadığını tahmin ediyorum. olayın açıklaması şöyle;

internet siteleri, güvenli bağlantı sağlayabilmek için ssl sertifikaları alıyorlar. bu sertifikaları satan pek çok oluşum var, bunlara sertifika otoritesi deniyor: tr.wikipedia.org

kullandığımız cihazlar, bu sertifika otoritelerine güveneceklerini içlerine gömülü olan kök sertifikalardan anlıyorlar. yani ben x sertifika otoritesinden sertifika aldıysam, ama kullandığım cihazdaki yazılım (android, iOS, macOS, windows, gnu/linux vs.) x sertifika otoritesine güvenmiyorsa, yani x sertifika otoritesinin kök sertifikasını içinde barındırmıyorsa, bana sizin aldığınız mesajı veriyor. bu site bana bir sertifika gönderiyor ama ben buna güvenmiyorum diye.

girdiğiniz site, tübitak'ın kamu sertifikasyon merkezinden (www.kamusm.gov.tr) alınan bir sertifikayı kullanıyor; ve tahminen bu merkezin kök sertifikası yenilerde çıkmış durumda. yaşanan olay ise elinizdeki cihazın android sürümünün eskiliğinden kaynaklanıyor; üreticiler yeni sertifika otoritelerinin kök sertifikalarını cihazlara ancak yazılım güncellemeleriyle iletebiliyor. yani sizin kullandığınız işletim sistemi x tarihinden kalma, ama girmeye çalıştığınız sitenin sertifikasının otoritesi x + 1 tarihinde çıkmış, o zaman sizin cihazınız buna güvenmiyor.

tavsiyem alışverişinizi sıkıntı çıkarmayan bir cihazdan yapmanız, bir güvenlik problemi sebebiyle değil ama kafanız rahat olsun diye.
  • introducial  (02.11.19 00:18:53 ~ 00:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.